Thursday, May 17, 2012

:: Masing2 Ade Bahagian Masing2 ::

Semua hamba ALLAH s.w.t yg ade kat dunia nie telah tertulis jalan hidup masing2..dh termaktub dh pun dlm buku perjalanan hidup masing2..masing2 dh ade bahagian masing2..cume kite je yg xtau smp lah masanye tibe..

Tetibe teringat kat nana keding..ade satu hari tuh die gie Hospital Selayang utk follow up checked up sakit thyroid die..alhamdulillah, skang nie sakit die dh kurang skit..mata kiri yg besar sbb effect dr thyroid dh nmpk kecik sikit..dulu makan pil smp 20lebih sehari dh makin kurang smp tinggal 2 biji je sehari..alhamdulillah ya ALLAH..

Sambil2 menunggu turn tuh, die wassup2 kami semua dlm group wassup2..katenye doc nak amek sample tisu kat tekak die utk tgk sama ade boleh operate atau idak..ingat checked up biasa2 jer..adehhh, bile dgr mcm tuh je terus jd seriau, seram, sakit, takut semua ade..sedangkan kami yg dgr pun dh rase mcm tuh apatah lg nana keding yg kene hadap bende tuh semua..takut, nervous die hanye ALLAH yg tau..berulang kali ke toilet memerut katenye..

Time tuh mulalah masing2 bg kata2 hikmah kat nana keding..nana mia ngan diah dh penah kene amek sample tissue jugak..kat mana tuh biarlah rahsia..hehehe..dieorg kate sakit mcm nak mati..rase nak terajang doctor la, rase nak maki la, semua segala rase ade la..gegurl x penah pun kene amek tissue nie so xtau mcm mana sakitnye tp bile dgr nak amek tissue tuh automatic mcm dpt rase sakit mcm mana walaupun x penah rase..

Bile masing2 dh senyap dlm wassup2, alih2 nana keding wassup2 kiteorg semua dlm group yg sakitnye rase mcm mati..sakit sgt2..ssh nak ckp mcm mana sakitnye sakit tuh..pastu ujung2 ayat tuh nana keding ade ckp pasal sakit die..xbrape nak ingat n xleh nak re-call balik ayat die..tp yg gegurl ade ingat gegurl balas "itu bahagian ko, bahagian kiteorg xtau lg mcm mana"..

Tp skang gegurl dh tau bahagian gegurl ape..mmg bahagian gegurl xde sakit mcm nana keding yg kene pegi hospital every week utk follow up checked up segala..tp gegurl "sakit bende lain"..next entry insyaALLAH gegurl akan cite..insyaALLAH..

32 comments:

  1. takutnya...amik kat mana tu???

    ReplyDelete
  2. ujian dan dugaan yg allah beri tu tanda die sayangkan hambanya..Sakit tu kan pembersih dosa...SMoga cepat sembuh..=) Amiin..

    ReplyDelete
  3. sian nana keding tu..moga dia sentiasa sihat..laaa..gegurl sakit ape..?

    ReplyDelete
  4. @pinky nana keding amek kat leher..sakitnyeee lahai..

    ReplyDelete
  5. @Nory Zoulkefle kan..insyaALLAH..doa2kan..amin..;D

    ReplyDelete
  6. @fieda amin amin amin..sakit pelik..hehe..

    ReplyDelete
  7. ambil tisu memang sakit..cik jue pernah kena...huhuhuhu..
    yup setiap orang ada bahagian masing2 moga semua dalam keadaan baik..

    ReplyDelete
  8. mmg ngeri dgr bilakena amik sampel tisu tu...smoga die tabah hadapi smua...sakit benda lain tu nk tau gk

    ReplyDelete
  9. @mama tisya kannnn..insyaALLAH..nnt kite bgtau kayh..;D

    ReplyDelete
  10. ciannyer nana...moga semua selamat...

    ReplyDelete
  11. Mmg sakit berdasarkan pengalaman kawan2, sebab tu myra tak berapa berani nak buat pap smear...huhuu

    ReplyDelete
  12. @Myra Jay adeh..dgr mcm tuh dh seriau dh..kalau falsya la mesti dh nangis awal2 dh..hehe..

    ReplyDelete
  13. nana tu, dia ambik sample tu kat leher ke?.. alahaiii.. kat leher bkn ada isi pun.. seriau pla...huhuu

    ReplyDelete
  14. Seme nye dh ditentukan
    Allah dh susun cantik2 kehidupan kita

    ReplyDelete
  15. huhuhu..!
    moga nana keding tabah hadapi penyakitnya
    sama2 kite doakan
    utk falsya..apa2 pun kite doakan yg terbaek utk gegurl!

    ReplyDelete
  16. Masa nak ambil sampel tisu tu doktor tak bius ke?kalau tak bius memang sakit Ya Allah :( Kesian k.nana..semoga dia cepat sihat :)

    ReplyDelete
  17. adui la..btol la sis..masing2 ada bhgn masing2 kan..
    ckp take care kat kak nana..
    sis pun take care eh..

    ReplyDelete
  18. Allah menduga kita ....

    setiap org lain-lain sakit..

    moga nana keding & falsya n semua sihat :)

    ReplyDelete
  19. Muga nana berada dalam keadaan sihat... gegirl sakit apa pula

    ReplyDelete
  20. @IntaNBerliaN aah ina..amek kat leher..itu la..xtertanggung rasenye sakit die tuh..

    ReplyDelete
  21. @Nana kan na..itu lah..aku redha...

    ReplyDelete
  22. @Elysa Sofia rasenye mcm x bius..mmg sakit sgt die kate..

    ReplyDelete
  23. @tiefazatie tq ifa..insyaALLAH akan sampaikan..

    ReplyDelete
  24. @Afasz kite diduga bermakna ALLAH ingat kat kite utk kite ingat kat DIA..

    ReplyDelete
  25. @MamaEma insyaALLAH..sakit yg ssh nak ckp..

    ReplyDelete
  26. siannya...terus jadi fobia nak g hospital lagi...lepas bersalin anak kedua dulu macam2 penyakit datang...mujur la sekarang semuanya dah ok...harap nana keding cepat sembuh

    ReplyDelete
  27. @kayrul-shah alhamdulillah semua dh ok kan..seram gak sebenarnye tau..insyaALLAH..amin amin amin..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...