Wednesday, June 4, 2014

:: 1st Day #Penang ::

Sebenarnye, mok mok mcm 50-50 time nak gie Penang..tp tah nape tetibe weekend lps kite mcm xnk ade kat gombak..mcm nak lari jauh dr gombak..tetibe jeee..ehh, tetibe ke???..ke mmg sengaja xnk ade kat gombak atas sbb musabab yg tertentu?????..ehh, statement ko sya..mcm menjerut leher sendri jeeee..tppppp ade aku kesah...kihkihkih..

Pujuk punye pujuk, akhirnya mok mok kate, "apply leave dulu ari isnin..kalau approved kite gie"..yeayyyyy!!!...kite pun applied laaaa..sekali approved..weeehhuuuuu..terus bgtau mok mok..mok mok lak suke nganjeng bini die.."sape kate nak gie"..huwaaaaaaa..mencik..suke nau nyakat..

Jumaat mlm start la packing baju..konon awal2 pg kul 7 dh nak gerak dh..kite pun ye ye laa duk mem-packing..psssttt pssttt, nak iklan jap..i'ollss dh boleh pakai jeans i'olls size 26 u'ollssss..mmg suke gile3 hokeyh..terus tunjuk kat mok mok..tp mok mok yg jeles kate, "nape seksa suau tuh"..huuuhhh..kate2 dusta seorg pen-jeles..janji dh boleh pakai jeans size 26..me happy!!!!..kite aim nak pakai jeans kite size 25 pulak..skit je lagi sya, skit je lagi sya..;D

Esok pagi tuh Subuh dh bgn..kemas2 ape patut, buang sampah la ape la..kemas2 skit baju mana yg xsempat, sudahnye gerak kul 8lebih..sgt janji melayu kan..huahuahua..singgah drive thru McD beli breakfast dulu..

Qisya mmg kite terus hangkut die terus masuk kete..xmandi pun..sbb pagi sgt...mek tuh dh la selsema..biau dulu..smp Tapah baru mandikan..smp umah member mok mok lambat gak la sbb jalan jammed all the way sbb construction..

Dh makan, dh amek gambo ngan pengantin, kiteorg pun beransur laaa..
 mek tembun masuk kete, kite bg la die makan..tgh bg makan sekali boleh tido sambil2 tuh...ish ish ish...ngantuk sesgt lewww tewwwww..
 nmpk x bukti...cerelac dh kering kat tepi2 mulut..ahahahaha..xsenonoh la mek..
 mari kite lalu jambatan kedua.mariiii!!!!..
mek tembun tido lagi...tgk la mulut tuh..siap moncong2..haishhhh, muke ikut daddy, gaya semua ikut mommy..menurun ke anak tido moncong2 gitu..
 driver ensem ku yg domok..ewahhhhh..
bapok besau tol..gigantic sungguh..
 
time lalu kat jambatan kedua tuh mmg terik gile smp terganggu tido pwincess mommy..kene la tutup ngan napkin..sbb mek pwincess kite tuh sgt la puteri lilin...xleh kene panas..nnt mulalah merah2 kulit tuh, berpeluh2 kepala macam baru pas mandi..
xde gambo jambatan kedua sbb tgn kite dh penuh dgn nak memegang kain utk tutup muke si mek nieh..kalau terbukak skit, terkene je cahaya kat muke, mulalah merengek2..haiyoooo mekkkkk..manja sgt nie..mcm mana nak ikut mommy berjemur kat tepi pantai nie..ehhh, ahahahaha..

*part 2..coming soon*

11 comments:

  1. MACAM MANA NI, BILA SUE NAK LALU JAMBATAN KE DUA NI.,..MMG STOK TIDOQ NI..HAHAHAHHA

    ReplyDelete
  2. Tapi senang Qisya ni masuk kereta memanjang tidur.
    Senang driver dan asst. driver kalau macam ini..

    ps: geramnya kakak tengok peha gebus Qisya tu:)

    ReplyDelete
  3. lena sungguh tuh... he3...
    peha dia... grrrrrrrrrrrr aum3 :)

    ReplyDelete
  4. Senang mek tu tido Sya.. tak de lah dia nak meragamkan.. senang mama dan papa dia.. :)

    ReplyDelete
  5. terlentok si qisya kat carseat..
    kesian jalan tengahari sya..bahang skang nih..

    ReplyDelete
  6. Blm ada rezki nk lalu jmbatan ke2 nih..kesian...

    ReplyDelete
  7. Laaaaaa...baru nak tgk gambar 2nd bridge :P

    ReplyDelete
  8. wah dah muat saiz 26 tu keciknya sya cuma25,ja sebelum preggy ek, enjoy qisya sambil bagi peluang mak pak dia relax enjoy bridge baru tu :)

    ReplyDelete
  9. dah ramping ler tu sya suar jeans saiz 26 bole pki tu...akak yg ramai org kater kerempeng ni pun stakat saiz paling kecik 28 jer.. itupun mengah klu dah makan...hihiii

    bestnya qisya tido....hahaa

    ReplyDelete
  10. bila la nak dapat lalu jambatan tue...huhuhu

    ReplyDelete
  11. qisya omel sungguh..cam nak cium2 jer

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...