Thursday, June 5, 2014

:: Okayh, Itu Je ::

Kalau korang pasan skang nie kite dh ade watermark dh kat gambo..dulu mmg dh penah letak watermark tp after ade ipad n henpon, mmg dh xletak dh watermark..ye laaaaa, selalu duk update thru ipad or henpon..but most all the time mmg henpon la kan sbb henpon ade gambo2..kite nak letak watermark blk mmg dh lama dh..watermark kite sendri..tp watermark tuh ade kat dlm pc..pastu cpu pulak mok mok dh main alih2 tah ke mana2..haihhhh gitu la ye kawan2 kalau somi keje kat IT Division nie..smp ke umah nak mem-bege2..tuh yg smp sudah xde watermark..

Lepas baca ade satu entry kak rin yg ade mention nak letak watermark kt gambo la ape laaa, terus kite mcm, eh ehhhh aah laaaa, watermarkkkkk..sbb kite dh lama sgt3 dh ckp ngan mok mok yg kite nak watermark kite balik dlm cpu yg die duk tukau2 tuh..smp ke sudah mok mok xbg2 lg smp kite pun lupe..tq kak rin sbb ingatkan balik..ahahahaha..

Tp tuh la nak dpt watermark kite balik xtau la bile kan..kite ingat nak tukaukan je cable cpu tuh sendri..tp mok mok lak ckp kene cabut itu la kene cabut ini la kene pasang balik sana sini terus kite mcm, haishhh, ape la ssh nau..terus mcm mls dh..kihkihkihkih..watermark yg kite duk sebukkan tuh utk dipakai kat pc ke laptop ke..

Kene lak 2hari lps kawan kite up status kat FB mentioned yg ade malaun mana tah dh amek gambo die pastu guna utk bende yg bukan2..utk jantan2 pervert gitu..padahal kawan kite tuh bertudung kut..bukannye seksi seksa..terus jd mcm takut..kalau guna utk kebaikan xpe gak..mcm2 la org skang nie..

Yang sebenarnye, concern kite adalah mcm mana nak letak watermark kat gambo bile nak wat entry thru henpon.. 

So bile dh dpt solution setelah puas memikir, terus kite rase mcm nak lempang diri sendri..henpon skit punye canggih, mcm2 ade kat apps store, xpenah terpikir pun nak search photoscape..sekaliiiii mmg adeeeee tpppppp kene bayau leee puloppp...hailahhh..kedekut nau iphong nie..apps semua nak berbayau je..pastu try lak crk yg lain..sekali jmp satu apps nie..
tuh haaaa..photo editor yg dlm circle tuh..itu la apps nye..sebenarnye kite dh penah download..tp kat henpon lama yg kene ragut tuh..;((((..pastu install kan je balik..
 korang kene la allowed apps nie import semua gambo2 korang..
kalau xbg mcm mana nak edit kan..hehehe..
 korang choose je gambo mana yg nak wat watermark..
then pilih Text kat belah bawah tuh..tadaaaaaa..dh siap dh..tp jgn lupe save tau..kaler lak boleh pilih je kaler ape nak..pastu siap boleh edit2 lagi gambo tuh..

Okayh, itu je laaaa..huahuahuahua..

12 comments:

  1. Penah jugak buat dlu try edit letak water mark, tapi lama lupa dah...terus tak buat.

    ReplyDelete
  2. alaaa...tak pernah buat watermark sebab pikir takde sape pun sudi curi gambar daku..hehehe..

    ReplyDelete
  3. ramai orang tak betul sekarang ni..buat bukan2..haihhh..

    ReplyDelete
  4. kite pun xpenah letak watermark falsya...
    dah cite camni riso plak kite..
    kene download apps tu dulu la..
    sbb mmg online thru hp jek ni
    tq falsya sbb share!

    ReplyDelete
  5. tu la..bahaya jugak takda watermark ni...dulu2 time rajin, buat jgk watermark tapi dah tukar lptop..malas lak nk instal software tu.blh la try instal kat hp lpas ni.ehh..main minion ke?kite pn same..tapi asyik x lepas2 lg level nya.haha

    ReplyDelete
  6. kalau x letak mmg kan... sbb tuh eB usaha gaks letak walopn satu perkataan jerk. drg nih x tau la... mcm2 hal. hu3

    ReplyDelete
  7. Yeayyy..berjaya jgk ltk watermark erk

    ReplyDelete
  8. pernah gak aku try godek2 buat watermark.. sbb kan x rajin nk godek terus jek upload gambar

    ReplyDelete
  9. Ok la tuh klu upload melalui hp kan..canggih dah skrg nie...:)

    ReplyDelete
  10. salam kenal
    terjah cni dr blogger eb :)

    betoi... tp tue la bila mood mls watermark terus mls nk letak... huhuuuu

    ReplyDelete
  11. kt pakai picsay jer hihihihi sejak akhir² ni mmg x upload dr pc.. jrg sgt.. pc draft entry jer... gambar semua dr tab ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...