Wednesday, June 25, 2014

:: Shopping Tp Xyah Kuau Duit ::

Last weekend Maybank ade wat Maybank Treats Fair kat Mid Valley..sooo utk sape2 yg ade maybank punye credit card boleh gie redeem pointsssss kat situ..mok mok mmg pakai credit card maybank..kite xde credit card sbb dh serikkkk...dh phobiaaaaa..mok mok pun mmg xbg kite pakai credit card..mau kene siku nnt..dulu penah la mok mok offer nak bg kite supplementary credit card..pastu tetibe die sendri kate xjd sbb takut kite asyik nk swipeeeee je nnt..sudahnye yg bayo die..tuh yg terus die cancel tuh...cisssss..wakakakaa..

Ahad lps after gie wedding dak opis mok mok, gigih gak gie Mid Valley..bile dh smp sana, as expected, mmg ramai sesgttttt manusiaaa..kite mmg xsuke tau nak masuk tmpt crowded2 pastu tolak stroller..memula kite nak duduk luau je sbb bapok ramaiiii wehhh manusiaaaaa..then mok mok ajak jugak masuk..hurmmm, i is menurut perintah somi, so masuk gak la..hehe..mok mok nak crk luggage bag..murah katenye..1 set harga RM399..1 set tuh ade 3 luggage bags..1 yg beso, 1 yg sederhana, 1 yg kecik..murah laaaa kalau nak diikutkan..

Each and every lorong and every booth kiteorg lalu..and setiap kali tuh la mok mok tanye, nak ke, xnk ker..bile kate xnk, terus urut dada tanda lega..haha..tah pape tah..baik xyah offer..sentap aiii..kihkihkih..

Inilah hasil rembatan kami..
sekadar gambo..
luggage bag kiteorg lebih kurang yg ini tp kaler pepel..
murah sgt sbb dpt 3 beg skali..
lagi best sbb xyah bayo sesen pun..kihkihkih..
blender lagiiiii..sbb blender ciliku dh motornya udah rosakkkk..nak gie anto kat Electrolux tah bile..sooo beli lg blender..oppsssss bukan beli, redeem points..hehe..

Mok mok "beli" beg deuter..kite lak amek monopod..kihkihkih...monopod tuh mok mok offer..nak ke xnk..kite kate pusing dulu..smbl pusing smbl pikir nak ke xnk, nak ke xnk..last2 tetibe mcm nak pulak...gwedikkk sgtt..ye laa bukan kene kuau duit lgpun..hehe..
monopod plus remote..soo xyah nak timer2..tekan je bile dh ready nak amek gambo..hehe..

bende alah monopod nie nmpk la kukuh skit..tuh yg mok mok perli, "oooo monopod murah 45hengget xnk..nak monopod mahal2"..huahuahuahua..alaaaaa, mmg la kalau campur rege monopod ngan remote tuh mahal..ade la dlm 170hengget kut..ingat apeeeee..kalau kene bayau, ingat mok mok nak beli keeeee..tp sbb boleh redeem point kan, tuh yg die xkisah kalau kite amek monopod ngan remote skali..cer kalau kene bayo, mmg takat cuci mata yolah..kite pun xde de nak beli kalau rege gitu..xsanggup aiii..baiklah beli bende lain yg berfaedah skit..dok gitu..huahuahuahua..

Pastu ade la fewww things yg mok mok redeem..kalau total up semua sekali ade la dlm 1k lebih..first time wehhh shopping smp gitu skali tp satu sen pun xyah kuau duit..kan best kalau gitu kan..shopping tp xyah kuau duit sesen..heavennnn!!!!..

7 comments:

  1. Mestilah point dah banyak kalau bolen redeem sampai ribuan ringgit.
    Monopod ada remote kakak tak pernah nampaklah Falsya. Anak kakak punya just utk letak handset dan setting kat telefon aje. Kalau ada remote best juga kan..

    ReplyDelete
  2. wow..i like shopping tak payah bawak kua duit..kikikiki

    ReplyDelete
  3. N pn guna maybank cc tapi point tak banyak sbb guna time emergency kononnye..

    gigil woo bende ade tp klu nk guna kene mtk ijin somi dulu sbb die yg byr nnti...bile cash takde rs gewam je nak swipe cc tu...hahahha...last2 guna cc die je..

    best la shopping 1k xyh kuau duit..best2!

    ReplyDelete
  4. aku plak jarang shopping tak pakai duit
    seme duit, duit duit.
    ahaa
    tpi masa redeem voucher code zalora tu yg syok.
    redeem la wallet dgn jam tgn
    wiwiwiiw

    ReplyDelete
  5. banyak jugak redeem tu sampai dkt 1k besnya tak payah keluar duit.. jimat² dihujung bulan.. kikikiki

    ReplyDelete
  6. bestnye shopping tp tak xkeluar duit..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...