Wednesday, June 25, 2014

:: Walker Nie Bahaya Ke For Baby ::

Qisya dh ade "kete" u'ollssss..wahahhaaha..walker leeeeww..jgn ingat kereta remote lak..tuh kalau nak ade pun kete remote tuh tunggu mek tembun besau skit..kalaulah daddy nak beli..huahuahua..walker nie, mama ngan ayah (kak long ngan abg ipo kite) qisya beli..hehhe..makaseh yeeee..ekekeke..weekdays, walker letak kat umah nenek, weekend letak kat umah kite..hehehe..

Senang skit ade walker..sian nenek..boleh wat keje..dh la nak pose dh nie..mau xberasap dapur nenek..ye laaa mana taknye, asyik nak kene uli die jeeee..kalau kat umah nenek, nenek kene "dera", kalau kat umah sendri, mommy la yg kene "dera"..xleh langsung wat keje wehhh..baru bgn nak gie toilet je nie, dh menjerit2 mek tuh..padahal awak dh ujung2 dh nieh..adehhhh..terpaksa la wat pekak tinge..itupun dlm toilet kene cpt2 sbb qisya duk menjerit mcm kene dera..hadoiiiilaaaa..blum masak ngan kemas umah lain..hurmmmm..

Bile amek die siap teresak2 okayh..berjurai2 air mata..kene la peluk die beberapa minit..itupun xabis lg esaknye smp mengomel3 die smbl nangis..anak manja mmg gitu..ngan daddy xnk ye..abis tuh mcm mana tuh..sekian..

Sbb tuh kene gak ade walker..ramai yg kate xelok letak anak dlm walker..ye, mungkin ade betulnye..tp cer kalau korang ade anak yg sgt3 manja smpkan nak letak pun xleh..kalau nangis ek ek xpe..nie kalau nangis, satu lorong leh dgr..kalau korang ade maid, boleh cite..tp kalau xde maid canner??..haaaa haaa cer kabo..

Xkan sepanjang masa nak ber-carrier..xkan nak masak nak basuh pinggan nak ber-carrier..penatnye lg berlipat ganda hokeyh..sshnye lahai nak membasuh pinggan ngan masak pakai carrier..lgpun bukannye qisya duk dlm walker dr start celik mata smp la nak tido mlm tuh..die pun xnk duk lama dlm stroller..menjerit2 suruh org angkat..janji dpt duk kejap dlm tuh sementara nenek or kite masak, wat keje umah, jadik lah..

Bukan ape..kadang xsemestinye kalau anak kite boleh letak bawah pastu berdikari sendri dgn tenang, anak org lain pun sama..tidak yeee..xsemua anak sama..lain anak lain peel..yg mana paham peel qisya, mmg dieorg paham kenapa kite kene ade walker..tp yg xtau peel qisya, xpe laa...kite anggap sebagai nasihat..hehe..
qisya dh pandai parking "kete" die sendri..kihkihkih..

*tp tuh laaa..cer korang tanye mak2 korang..time korang kecik2 ade x bg duk dlm walker..kalau ade, cer korang tgk cara korang jalan..alignment ade lari ke x?..ke okayh je cara korang jalan..kite mmg mak kite ade letak dlm walker time kecik2..alhamdulillah cantik je jalannye..kalau nak suruh catwalk pun boleh aiiii wat..hehehe..peace*

4 comments:

  1. bahaya, pada keadaan tertentu -- eg bila tayarnya sangkut kat karpet..

    ReplyDelete
  2. bagi akak ok jer pki walker ni...bukannya pakai 24 jam pun kan... ada waktunya jer.... lgpun senang kita mak2 ni nak wat keje... tak der la anak tu nak ngempeng ngan kita je.... dapat jugak anak2 kita berdikari kan...:)

    ReplyDelete
  3. erkk..bahaya ke?eh..tak elok?tak bape tau sangat.maklumla..tak kawin lagi..hehe.

    ReplyDelete
  4. NS dulu pakai je bnda ni utk Zaryth...letk xlama...sementara buat keje kan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...