Monday, June 9, 2014

:: Daddy Nak Kecik-Kan Badan Sbb Jeles Mommy Dah Kurus ::

Ahad lepassss, ehhh semalam laaa..mcm lama sgt je ahad lepas tuh..hehehe..mok mok yg domok menyatakan hasrat nak gie jogging..wakakakaka...tau pun bdn tuh dh makin dipam2..pastu salah kan kite sbb kite selalu xabis makan la, masak nasi la ape la..aikkk, i lak yg kene..hurmmmm..

So ahad tuh disebabkan kami laki bini nie berdiet, kite masak aglio olio je utk lunch..pas makan, settled je kemas2 dapur, kite menggosok baju mok mok yg byk gilosssss smp bile nak abis menggosok pun kite xtauuu...huwaaaaaaa..tuh kire nasib baik la mek tembun tuh tido..kalau dh jaga mmg alamatnye simpan iron ngan iron board laaaaa gamaknye..

Biasalah ye u'ollsss..anak i'ollsss nie manja..mommy kene ade je ngan die..kalau kat umah nenek, mmg nak ngan nenek jer..tp kalau mommy ade skali kat umah nenek, ngan mommy2 pun die xheran dh..nak ke nenek je..selagi nenek xamek, selagi tuh la duk mengepak2 tangan suruh nenek amek..kadang tuh smp "membebel2", menangis2 sbb nenek xamek die...haihhh la anak..mcm mana la nak anto nursery nie..

Kul 5 tuh baru la masing2 bersiap..kul 6 baru kuau umah..kiteorg beriadah kat Taman Tun..
 geram je ngan kaki mek nie tau..
 dh lama dh simpan kasut pink kite tuh dlm gobok...
setelah sethn lebih, arinie baru dpt sarung balik..
 kengkonon daddy nak jogging..alih2 smp half way dh stop..elok baekkk punye posing kat bridge kecik tgh2 tuh..bile tanye nape xjog, dijawabnye "kaki krem"..wakakakakakaka...u dh la dh lama x exercise, warm up pun ala2 je..pastu terus balun larikkk, mmg la krem kaki..hehehe..
 sudahnye slow walk je kami 3 beranak..hehe..
 mata tembun ttp mencrk mana mommy..
 "daddy, see see..ade aunty pajurah laaa"
"haaa haaaa..mana-mana"
kihkihkihkih..

After kengkonon jogging tuh, kiteorg gie balun durian kat SS2..gile x healthy kan..ahahahaha..baik xyah jogging..huahuahuahua..
 durianSS2..
durian dlm tupperware tuh sbb ade promotion..3 tupperware tuh 50hengget..itu durian yg lemak manis..yg durian bijik tuh rase pahit2..mmg mok mok punye laaa..i'ollsss suke yg lemak manis..hehe..
 Nmpk x kaki terjulur tuh..time smp kan qisya tido tau..serba salah gile kite dibuatnye..nak kejut angkat die skali, mcm kesian la pulak sbb die lena sesgtttt..memula mok mok tutup enjin bukak tingkap je..kiteorg duduk betul2 tepi kete..mmg purposely park kete dpn2..pastu xsmp 5 minit kite mcm kesian lak sbb mana tau qisya panas ke ape ke..pastu mcm hati xtenteram sbb biaukan pintu xberkunci..

Then kite mintak balik kunci kat mok mok..kite on enjin then wat experiment skit..sbb kite nak lock semua pintu accept pintu qisya..so peluang org nak amek kete mmg ssh laaa..hoiiii, mcm mana kite kesian pun ngan anak bile tido, kite ttp pikir safety anak tau..jgn ingat kite take things for granted..amek bende sambil lewa..no no no..

Mana mungkin kite nak biaukan je enjin on tp pintu belah driver x lock..ade la dlm 5 minit kite dlm kete nak bege2 lock tuh..alhamdulillah dpt gak caranye..mmg dpt semua pintu locked accept for pintu co-driver..bukak tingkap skit sbb takut nnt xdgr qisya menangis..walaupun dh locked tp mata mmg xpenah lekang dr kete..

Bile dh makan durian, kiteorg topup perut kiteorg ngan indomee burger kat bestari hartamas..mmg terbaikkkkk..
sedapnyeee..kene lak makan ngan cili potong..mmg mavelles mavelles..hehe..kite nie kalau makan makanan yg xpedas kan, mmg xleh..lidah tuh kene rase pedas to the max baru boleh enjoyyyyyyyy food yg kite makan..;D

10 comments:

  1. kasut pink tuh sgt catchy okeh.... liokeeeeeeeeeeeeeeeeee sgt....
    durian lemak manis.... perghhhhhhhhhhhhhh sgt terliur u... hu3

    ReplyDelete
  2. hahaahaha...dari pegi joging terus pegi mkn..adehhh laaaaaa

    ReplyDelete
  3. WAHHH YEE BOLEH JOG BALIK NGAN SUE NI SYA..HAHAHHAH

    ReplyDelete
  4. Akk pun suka mkn pedas2..
    Bestnya ada kualiti time dgn fmily bila weekend..
    Akk ni hubs bz je mnjg..bolej x nak cakap menyampahnya lahai!!!

    ReplyDelete
  5. Macm menarik je kasut tuu..lembut erk ..mcm sesuai tuk jogging .....
    aduuiii..cmne nii...bukn stkt durian tuuu...igt mkn durian jeww....uhhu

    ReplyDelete
  6. wah2... joging manje2 skali makan doyan .. dap nyeeeee...

    ReplyDelete
  7. hahahaha...! tolong la jgn jogging dah pasni haha! adoiyai korg ni, sweet tak tak?!! :)

    ReplyDelete
  8. indomie tu menggoda...terus lapar gila2 ni...mna nk cri tah

    ReplyDelete
  9. hihi~kengkonon nak joging nyer...hihi~
    pas joging balon durian,pastu indomee pulak...peh!terbaik...hihi~
    tak ape2..nnt boleh joging...klu half way..makan durian..nanti kalau full way mcner la kak...:P

    ReplyDelete
  10. haha... nmpk nya joging suam2 kuku ler ni... awal tu mcm la semangat sgt nk jogging... lastly pi mkn durian pulak... alamatnya weekend ni pulak la jogging yer Sya...hahaaa....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...