Monday, June 23, 2014

:: Mana Pergi ::

Mana pergi nilai kemanusiaan,
Mana pergi sifat keibuaan,
Mana pergi perasaan kasih sayang,
Mana pergi mana pergi mana pergi..

Kite sedih sgt bile tgk berita pasal adik Firdaus yg hanya tinggal tulang dan kulit jer..Allahuakbar, meruntun sgt jiwa..bergenang air mata kite bile tau berita psl adik firdaus..ya Allah.lg sedih bile dpt tau org yg wat tuh adalah ibu die sendri..
Allahuakbar..sedihnye lahai hati kite nie..ape la dosa anak nie..;(((

Masing2 ade pendapat ade pandangan pasal mak firdaus nie bile kuau statement die kat paper..ade yg kate maafkanlah mak die..ade yg kate pmpn tuh xlayak dipanggil ibu..

Ini pendapat kite..

Pmpn tuh mmg xlayak dipanggil ibu!!!!!..n pmpn tuh bukan manusia dan bukan binatang..tp iblis yg bertopengkan manusia..binatang pun lg mulia dr die (maafkan bahasa kite tp mmg itu hakikatnye)..

Sesusah mana pun mak kite, die xkan biarkan anak die hidup dlm keadaan mcm tuh..sesusah mana pun mak kite, die akan cube sehabis daya nak bg sesuap nasi atau ape2 makanan masuk dlm mulut anak..sesusah mana pun mak kite, die yg akan berlapar dr anak berlapar..janji perut anak kenyang..sesusah mana pun mak kite,  die yg akan kurus dr biar anak kurus..sesusah mana pun mak kite, die akan uruskan anak die dgn sebaik2nya..
Mcm nie ke rupe manusia yg tgh susah..mcm nie ke rupe org yg xmampu..mana dtg duit die nak beli makeup..mana dtg duit die nak beli baju cantik..mana dtg duit die nak beli tudung cantik siap ade batu2 beso gitu..mana dtg duit tuh semua..hoiiiii, aku yg hidup xberapa nak xde duit, xberapa nak kaya pun xde beli tudung mcm nie..shawl aku semua murah2..haihhhhh..kalau mcm tuh la gaya org yg xde duit, mcm mana la gaya org yg berduit gamaknye..

Tah la..seriously kite speechless..xterkata..sedih ngan nasib2 anak2 yg teraniaya nie..xkisah la kene dr mak bapak sendri ataupun org luar..hurmmm, bila jd mak2 nie mmg perasaan lg double triple xmenentu..haihhh xlah..speechless sgt speechless..

Bile tgk berita mcm2, then tgk qisya, kite siap ckp, "qisya beruntung dpt mommy ngan daddy, nenek ngan atok, aunty2 uncle2, kazen2, wan dee, tok dee, to'cu wancu, atok2 nenek2 sedara and org sekeliling yg sayang kat qisya..dpt mommy ngan daddy yg beli ape saje keperluan utk pwincess mommy nie..mahal ke murah ke..anything for u..xsanggup rase mommy nak dera qisya..qisya beruntung sgt..sgt3 beruntung"..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...