Friday, June 13, 2014

:: Kite Nak Marah Nie ::

Kite nak marah nie..kite nak marah nie..kite cukup bengang ngan mak2 atau org2 yg rase anak die je yg bgs smp nak kene kondem2 anak org lain..yeeee, mmg betul kalau x kite as mak yg puji anak, sape lagi yg nak puji up sebakul anak kite, masuk bakul angkat sendri...haiihh, korang just name it la segala pepatah2 nie..but it doesn't mean org2 nie boleh ckp yg bukan2 psl anak org lain..selain dr anak2 buah kite, anak2 kawan2 baik kite pun kalau org duk kutuk duk mengata mmg terkesan jugak la kat kite nie..ibarat kalau ko kutuk anak2 dieorg mcm ko kutuk anak aku gak la..gitu la kekdahnye..

So far anak diah ngan anak nana keding xde pulop kite dgr org nak duk kutuk mengata bagai..anak2 nana mia paling byk kite dgr..astaga..dr ke mia smp la ke darwish..ape la dosa budak2 nie dh wat smp manusia2 nie duk asyik nak mengata and mengutuk nie..dieorg kenal korang pun idok tau x..manusia2 nie duk kate mia ngan darwish xcantik la xcomel la kulit gelap la hitam la..

Mmg kohaja n mmg cadbury sungguh manusia2 nie..plisss la weh, korang nie ibarat mcm menghina ciptaan Allah tau ngak..rase mcm nak cili2 je mulut atas bawah manusia2 nie..

Hoii sape kate mia tuh xcantik..cantik ape mia..muke suweet je kalau senyum mcm mentor die nie..ehh, hahaha..ye mmg kulit mia gelap..tp bukannye gelap gile2 yg smp korang nak kene kutuk die..walaupun kulit die gelap, die hitam manis tau..muke fotojenik..at least mia yg korang kate gelap hitam tuh, dh byk menang contest dh tau..anak2 korang yg konon2 putih sgt tuh byk menang contest ke..siap kate mia xcantik..meh nie kite nak bg cermin kat sorang satu..xpe la kite belanja cermin tuh..free of charge je kite bg..korang ingat muke korang tuh muke mcm pajurah ke yg nak kene ckp gitu..kesian koyo tau smp nak try yg terlajak laris tuh punye krim sbb nak bg putih kulit die..

Darwish yg kecik xtau ape2 tuh pun kene gak...bende sama gak yg kakak mia kene..hoiiiiii, manusia2 tuh jgn mcm2 nyeah...jgn kutuk2 abe taff body guard qisya tuh ngan kakak qisya tuh nyeah..kadang kite xpaham manusia gini...kalau org lain ckp bende yg sama kat korang psl anak korang mcm tuh, korang marah x?..xkan korang xrase ape2?..korang ingat nana tuh nak senyum je ke org kutuk anak2 die..korang ingat die xde perasaan ker..so plis jage mulut tuh nyeah..kalau xnk jaga gak, gie insurance mulut tuh..tp type insurance namanye "insurance utk mulut kohaja"..at least kalau kene cili ngan kite boleh la dpt pampasan..ngekkk!!!
muka suci mcm nie yg korang nak kutuk..ya Allah...sedih betul kite..ape la dosa anak2 kite nie kat manusia2 tuh..

10 comments:

  1. Ada baca status nana pasal tue..
    Uyun rasa damia tue sweet sgt..sbb dh pernah jumpa.
    Tp biasalah mulut org.. jeleslah tue sampai nak kutuk anak org.. kurang kasih syg kot.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. ada baca status nana yg tu..Allah...mia tu series su cakap "sweet" "manis leting" org cakap..ke yg ngutuk tu jeles sb mia sweet?su rasa camtulah la Falsya.. pelik ar..org yg kutuk tu xde mata..buta..huhu..
    acttually anak abg su yg sulung pun hitam manis tau..tapi org hitam manis nie sweet yang amat..lain tau cantik ngan manis..cantik tu kita tau la tapi yg manis nie xjemu kita pandang..kan?

    ReplyDelete
  3. Memang tak ada insurans betulla mulut derang ni. Setiap budak dan baby tu kan memang dilahirkan comel. tak kisahlah putih ke hitam ke. masing-masing ada kelebihankan. isk.. emo pulak bila orang suka banding-banding ni.. mmm

    ReplyDelete
  4. mmg kohaja...meh sini sya kasi tau sape nama meh sue kasi sembuq..natam punya orang....sue dah banyak kali jumpe mia...last sue jumpe waktu aqiqah mek bun...so far mmg swwet je dier...yela mmg la kulit dier gelap..macam org yg kata tu muka putih sepuk je...marah ni..marah...yeeayyy kecik beso kecik beso je sue rasa..sue penah borak N dekat ngan mia...mia mmg yg di senangi..pada sue...sue suke sebab dier senang jadi kawan..kalo sue ada anak pompuan pon, sue nak anak macam mia, terasa macam kiter ni kawan dier..dier boleh cerita apa saja..suke sgt...aaiihhhh geram ni...marah la pulok...nate beruk punyer olang..opss terlebey marah..hahahhahahha...

    ReplyDelete
  5. ish...sweet giler muka mia ni...darwish pun comei...alah akak,depa tu jeles la tu mia n darwish tomei mcm qisya.....mulut jht kan depa tu...kasi cili cikit mulut depa...heheee

    ReplyDelete
  6. Jangan sesekali menghina rupa paras org lain.
    Dia tak cantik ke..gelap ke..gemuk ke...itu rezeki dia.
    Sebab Allah yang menciptakannya. Dan Allah telah menciptakan manusia
    dengan sebaik-baik kejadian..ha..tu pesan ustaz kazim :)

    ReplyDelete
  7. nape la ada manusia gitu.....kata orang mcm itu ini... perfect sgt ke orang tu.... kita manusia ni sama jer di sisi Nya.... tak der yang beza2 pun.... bagi akak semua kanak2 comel sangat... bila kita tengok timbul rasa sayang... orang tu tak der perasaan kot Sya....:p

    ReplyDelete
  8. orang mcm2 ragam.aku senang je orang dok kate aku ni gemuk, atau ank2 aku ni itu in. aku cakap la: ALLAH YANG BUAT.BURUK DAN KAU HINA, KAU HINA CIPTAAN ALLAH.KO PIKIR2LAH DOSA KO TU STAGE MANA.
    tpi mmg tak ptut la kutuk ank orang itam ke ape. bersepah aku tgk ank orang negro dlm UIA ni. cantik2 je aku nengok even hangit kata orang kat luar tu.
    hangit celah mana pun aku tak thulah

    ReplyDelete
  9. comel je lah dua budak ni..
    teroknye siapa yang kutuk tu :(

    ReplyDelete
  10. sebenarnya mana de itam gelap pun.. standard org melayu je muka anak2 nana tu.. takkan la nak putih pucat macam adira kot? agak2 la kot nak tegur anak org. budak tu ada je kat situ, dia pun ada hati n perasaan gak. dia pun tau apa maksud 'terasa' tu.. sedih dgn org2 macam ni.. moga diberi hidayah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...