Wednesday, June 18, 2014

:: Jom Bali ::

One day tuh mok mok ade la menyatakan hasrat yg die nak gie mana2 yg hanya kami 3 beranak je..gie bercuti2 la kirenye..plannye tahun dpn la pulop..thn nie dh la nak ke ostolia..xkan ujung tahun nie nak gie oberse laie..ober sungguh la kalau gitu..hihihi..pastu tanye kite nak gie mana..kite ckp la nak gie Bali..mmg la dulu dh penah gie tp tah mcm nak gie lagi bawak qisya..semua tmpt yg kite penah gie kalau boleh semua tmpt tuh kite nak bwk qisya..kihkihkih..
 Tanah Lot
Hard Rock Bali

Nak tunjuk gambo2 lain xleh la sbb hurmmmm, mcm xsesuai je ngan keadaan skang..

Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiii, "u dh gile nak gie Bali bawak qisya!!!"..itu ye jawapan yg ikhlas dr somiku..moncong jap kite pas mok mok kate gitu..tanjat hati gegurl..ahahahaa..mok mok terkejut kite sebut Bali smp tertinggi sorenye..dpt lak bini mmg suke sentap suke majuk..mmg moncong laaa..kihkihkih..pastu tingggg, terus kite mcm tau nape mok mok xbg bawak qisya gie Bali..

Kat sana kan byk temple..mmg mostly tmpt yg harus pegi kalau bercuti kat Bali mmg akan ade temple..penah kite gie Tanah Lot, masuk je kite dh rase lain mcm dh..elok kuau je dr Tanah Lot, baru okayh balik..nak2 lak bile tgk "kechak dance"..pasal dewa2 dieorg la..before and after "kechak dance" tuh kite nmpk mcm ade org nie jampi2 ape tah kat org2 yg pegang watak dewa2 dlm "kechak dance" tuh..time "kechak dance" tuh pun kite mcm dh terasa2 something..dah la hotel2 pun mcm scary2..mmg sgt xsesuai kalau nak bawak budak2, baby2..

Soooo bile ingat balik, baru la kite paham nape mok mok kate kite gile nak bwk qisya gie Bali..huahuahua..mmg Bali dh kene pangkah siap2 ngan mok mok..then dgn rase xbersalah kite kate, "okayh, jom gie Korea then!!!"..bile mok mok mcm senyap je mcm berpikir je, hurmmmmm, mcm akan dipertimbangkan jer..mcm jer..ehhh mcm xtau lg jer..eh eh, mcm jee..ehh ehh, mcm mcm hal laaa ko nie sya..ahahahha..pastu mok mok kate, "sape kate nak gie Korea, i nak bawak gie Langkawi jer"..halaaaahhhhhhhh..hurmmmmm..suke nau nganjeng..

Tah la kite tunggu dan lihat laaa mcm mana..jadik ke idok..kalau jd alhamdulillah..kalau idok, mak redho je..kihkihkih...walaupun I HATE KPOP tp mcm best je kalau dpt gie sana..huahuahuahua..

9 comments:

  1. Korea....tempat idaman kite tu...tapi ntah bila tahun lah dapat pegi...hukhukhkhukhuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2 nory. korea idaman ida jugakkk.... hikhik.. btul la sya ida rasa BALI not good tuk baby kot.. sbb ade mcm2 temple itu ini. haish! kalau ida xpeee sbb xde babylagii.. boleh pergii yeayyy balii im comingggggg ;))

      Delete
  2. untung nyer tetiap thn pegi obersea

    ReplyDelete
  3. aah la gugurl..bali banyak temple. kita masa gi honeymoon pon ada rasa seram sejuk expecially masa kecak dance tu kan..ate..deme memuja2 dewa diorang...qisya leh gi, tp tunggu besarrr skit..kikikiki

    ReplyDelete
  4. Kawan akak siap ambil flight pergi tempat lain Ieda sebab tak sanggup tengok anak mereka terdedah dengan persekitaran disana.. memang tak sesuai bawak anak kesana.. mat saleh n minah saleh tu b*g*l aje kat pantai tu huhuhu

    ReplyDelete
  5. Hihihi~memula nieyl pun ada terpikir gak ke bali tuh...kira nak honeymoon la..tapi tak tahu lagi la...
    tapi bler tgk cter KTAR nie nak pegi jakarta lak...atau bandung...wah gituh...:) x suke kpop..tapi suke drama korea aje...:P

    ReplyDelete
  6. kalo org sebut je gi Bali..mau tidaknya SB pikir 4-5 kali nak pegi..lagi kalo bawa budak kecik..Australia ada dalam list tak?..

    ReplyDelete
  7. Pergi aja bawak anak..
    Yakin, doa, tawakal pada Allah..
    Dan rajin2 bacakan Al Quran..wirid...zikir..
    Saya bawa aja anak saya ke Bali masa dia umur setahun...:)
    Segala temple saya masuk....Kechak dance pun kami layan kat Uluwatu masa sunset tu...nice !
    Ingat, jin syaitan tu pun hamba Allah...tak kan berlaku apa apa tanpa keizinanNYA..

    ReplyDelete
  8. aah babe.. time tengok kechak tu pun i macam terpikir.. apa jadah laa aku tgk benda ni. rasa mcm terpesong bebeno cara diorang tu. dah mmg hindu pun kan haha. yang kita ni gi tgk dah kenapa. yang paling tabest, mengapakah dance itu dibuat in between petang nak ke malam iaitu senja? :S

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...