Monday, June 16, 2014

:: Pasal Bouncer Terhantuk Kepala ::

Sabtu lps kan patutnye nak bwk qisya gie hosp Al-Islam sbb cucuk vaksin pneumococcal..tppppp penuh gile org terus xjd..pastu mmg ke Mid Valley la kami..mok mok mcm nak blk umah.."kate mlm kang nak kuau, kite balik la dulu..mlm baru kuau"..time tuh terus kite mcm "alaaaaaaaaaaa, ingat nak bawak qisya jenjalan sbb mlm kang kan kite nak tinggal die..sian qisya"..terus mok mok ikut jalan lain..huahuahuahuahua..kuat betul penangan anak nie dookkk..itu baru maknye yg bukak mulut gitu..kalau anak yg bukak mulut xtau la mcm mana daddy..

Disyaki mmg daddy akan fulfill kan..sedangkan ngan mommy pun gitu, apatah lg anak..mlm tuh kiteorg mintak tlg kak long kite jaga qisya..kite ngan mok mok gie detim tgk midnight..yeayyyy!!...kiteorg tgk cite x-men..best wooooo...serious besttt!!!!..

Tuh yg nak kene bawak qisya jenjalan tuh..jalan2 masuk toys r us..nak survey walker..sekali ternmpk bouncer..letak qisya kat dlm tuh..kemain suke lg die..memusing2 bdn..bile tgk hargaaaaa, bapok mahalnye wehhh..300++ hokeyh..
"daddy!!..i want one!!..plishhh daddy..plishhh"..
daddy : *pengsan*
wakakakakaka..
 suke sgt duk dlm bouncer tuh..smpkan bile nak angkat, die wat xtau jer..bile angkat, mek tuh siap keraskan bdn lg xnk kuau..sekali kepala terhantuk kat besi..ahahaha..menjerit la apo laie..
 helmet shark yg dipakai oleh baby shark..
 ssh betul nak amek gambo..mengicai2 je qisya..helmet besau sgt..xselesa gamaknye..yg mommy lak duk memaksa suruh pakai sbb nak amek gambo..last2 daddy yg bukak kan helmet tuh sbb xlarat anak duk memusing2..lenguh tgn katenye..kihkihkih..

16 comments:

  1. semoga daddy qisya dgr niat di ati qisya nak memilikinya yea...:P
    ape lagi...maknyer kena main kan peranan lebih nie...:)
    alalala...omey nyer qisya...pakai helmet tu..:)

    ReplyDelete
  2. qisya kasi tau la sama daddy, mesti daddy belikan..kikikiki

    ReplyDelete
  3. hahaha.... ni baru berdukung x reti diam, nnt dah jalan.. mmg berlari kejar.. enjoykan.. mestilah bwk jalan² dulu barulah tenang hati nak tglkan dia...

    ReplyDelete
  4. mahu tak duduk diam qisya tu... mummy kasi pki helmet shark...tatutt ler qisya....hehee

    ReplyDelete
  5. Pandai betul memujuk mama qisya tu.. terus U-turn pergi midvalley tu.. tak lama lagi dapat lah boucer tu .. mama qisya kan pandai memujuk :)

    ReplyDelete
  6. Untunglah kak Long dpt jaga Qisya.
    Mesti puas menggomolnya.

    Dah makin ligat Qisya tunggulah dia pandai jln laaaagi letih nak mengejar dia Sya.

    ReplyDelete
  7. hang-a-roo! alaaa beli la walker.. tamo laa hang-a-roo.. kata nak main lumba2 dgn emyrrrr hahaha

    ReplyDelete
  8. cool la helmet shark tu !
    walker ni, dari aspect developmental milestones, sebenarnya tak elok digunakan selalu sgt sebab ianya boleh slow down natural walking process & kekuatan otot2 kaki...Tapi memudahkan kerja mak bapak sebab senang, letak aja dlm tu, walllahhh!!! kita boleh buat kerja rumah..hahaha

    ReplyDelete
  9. bouncer tak yah la beli ,. nnti qisya cepat bosan. hehe. kejap je dia nak.

    ReplyDelete
  10. comel la helmet tuh... x slesa sbb besar ye?
    bouncer tuh kalo ikut umor qisya nih x yah dah kot... sbb kejap sgt gunanya :)

    ReplyDelete
  11. haha qisya comei..... ritu tak dapat anty g kenduri qisya.... ada keje sket la... nnt jmpa ye

    ReplyDelete
  12. kak tak cucuk pun pneumococal tu utuk anak-anak tapi doc advise bagus, dan mahal jugakkan. canggihnya bouncer Qisya, macam kat theme park :)

    ReplyDelete
  13. makin besar makin rupa dedi laa awakkkk nii hehhehee

    ReplyDelete
  14. Falsya, plaese jg future menantu i baik2.. kan senget kepalanya..turun hantaran nya tau

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...