Tuesday, June 17, 2014

:: Qisya Pakai Koyok?? ::

Budak manja yg xleh nak letak yg xleh la mommy nie bergerak gie memana..kalau baringkan die, pasang upin ipin kat ipad mmg akan boleh ralitkan mek tembun sorang tuh..tp kene ade mommy next to her..mata tgk upin ipin tp kadang tuh tgn meraba2 kaki mommy..nak check "oooo okayh, mommy ade..sambung tgk upin ipin balik"..bile tgh ralit tgk cite kesukaan die, pelan2 kite bgn gie dapur..sekaliiiiii, "huwaaaaa"..menjerit pulop mek tembun..adehhhh..xleh nak bergerak langsung..pujuk2, bg tgk lagi upin ipin terus diam..
Kali nie mommy xleh bergerak..tgn asyik duk meraba kaki mommy kat belakang every secondsss tp mata xlekang dr upin ipin..this time mommy stay xbergerak smbl tgk fb, tgk IG tgk ape2 yg patut..lgpun time tuh kene migrain attack..lg la membuatkan kite duk je kat belakang qisya..kepala ngan leher dh siap bertampal ngan koyok..sbb carik tiger balm xjmp..tah mana tah letaknye..pinjam koyok qisya..

Mesti pelik kan, "qisya pakai koyok nak wat ape??"..everytime after cucuk je qisya, kite mesti tampal koyok kat tmpt cucuk tuh..bg ubat jalan n bg qisya relieve skit..ye la koyok kan mcm berangin gitu..mcm soothing jeee rase..rasenye laa kut..hehehe..
lasak nau tido..sama mcm daddy..dulu mommy yg beralah ngan daddy..kali nie beralah ngan anak pulop..memusing2 nak crk the best position utk tido..smp kite kene mengelak sbb memusing2 je mek tembun..hehe..qisya pakai sweater sbb sejuk...nnt kang ade org yg pelik..xpanas ke pakai sweater time tido..dh la tgh musim panas nie..ahahaha..

*bizi sesgt skang nie..kalau kite x balas komen korang, kite akan cube balas time malam..time nak tido kan qisya..sbb time tuh je yg kite boleh balas semua komen..kalau xsempat tuh, sbb kite dh pengsan seiring ngan qisya..but kite akan cube sedaya upaya utk balas balik komen2 anda semua..ewahhhh..;D*

12 comments:

  1. kalau Qisya asyik tido macam ni meniarapni kena tengok selalu terutama hidung dia kat mana, Qisya ni attached ngan mama ni.. fokus dia dgn upin ipin ye

    ReplyDelete
  2. mmg geng la ngan anak2 kat sini ni....ralit ngan upin ipin je..mmg gaya sue jaga anak2 waktu kecik dolu..gini la, tak leh ke sana ke mari jap...kena sebelah je ngan deme ni

    ReplyDelete
  3. Bijak Qisya ni. Sambil mata tengok upin-ipin tangan merasa takut kena tinggal:)
    Oh good idea Falsya tampal koyok kat injection ye. Kakak dulu tuam aje..

    ReplyDelete
  4. wakakakaa.. ganeh cm dady dia yew... ingtkan cm mumy dia .. kui3

    anak dara manje tu , cmner mumy nak wat kje tu ..

    ReplyDelete
  5. oloooo qisya momey2...kemain ralit layan tab yeak... heheehehe

    oo tampal koyok yeak...lieya pes time tau nieh...selalu sapu nipis2 vick ajek org ajar..... tu laaa kalo kene cucuk tu mmg stenbai jek takut demam kan.....

    ReplyDelete
  6. ralit tgk tab tp tak mo mummy dok jauh yer... notty tau qisya ni... hehe...
    gewammm tgk qisya tido tersembang gitu...teringin gak untie nak tido cam gitu...best sgt...:)

    ReplyDelete
  7. takleh berenggang langsung..susah ler mommy nak masak..

    ReplyDelete
  8. comel je tgok ponggong qisya tengah tidur..hahaha

    ReplyDelete
  9. comelll mata tgk upinipin tangan raba cari mummy hehe

    ReplyDelete
  10. iyelah koyok berangin .. salu letak vikcs jer...

    tu dia anak dara kemahin lasak tdo yer...

    ReplyDelete
  11. Azzalia pun sama jugak Falsya walhal dah setahun lebih..nak masuk toilet pun kdg2 menahan..haha
    diorang punya hidung bleh bau ibunye xde..

    ReplyDelete
  12. Ganeh yer tembun ni...ni klsu org dukung dia nk x?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...