Wednesday, June 11, 2014

:: Rinduuu ::

manggis..
mmg feveret kite..kalau ade manggis, mmg xkan nmpk yg lain..okayh itu kite tipu..sbb kalau nmpk rambutan kuning mmg kite akan melantak itu jugak..termasuk la buah mata kucing..sedapnye lahaiiiii..rindu buah mata kucing ngan rambutan kuning kat umah arwah atok ngan arwah nenek kat tok embun, mentakab..ehh ke temerloh...ehhh ke mentakab..mentakab kut..wakakakaka..

Ahhhhh xkisah la janji kite rinduuuuu nak makan..tppppp pokok2 tuh dh xde..rindu zaman kecik2 waktu arwah nenek ngan atok ade..bile balik je cucu2, org yg jual eskrem akan jd kaya..sbb arwah nenek akan belanja cucu2 die..mlm pulak, arwah nenek akan bukak spotlight utk bg cucu2 main badminton..yeee, dpn umah nenek ade court badminton..siap spotlight bagai..rinduuu..rinduuuu..rindu makan durian2 dr pokok2 dpn ngan tepi umah arwah nenek..rindu nak main pondok2 yg arwah atok n arwah neneh buat kat tepi umah utk cucu2 die..rinduuuu..

Rindu time raya sbb time tuh arwah nenek akan masak sendri rendang ayam yg tersgt sedap kat kawah beso..akan bakar lemang sendri..akan dpt duit raya yg byk dr arwah atok ngan arwah nenek..kalau time raya balik temerloh je mmg kiteorg adik-beradik akan jd kaya..wakakaka..atok nenek pakcik makcik je dh dpt kumpul dekat 100lebih..byk wehhh utk budak2 yg umur baru darjah2..bg kite byk laaa..

Rinduuu..

12 comments:

  1. sue pon suke makan manggis..suke sangat.addict dolu...tp sebab BF kan izz, manggis ni sejuk , stop la dolu..

    ReplyDelete
  2. kenangan lalu tak mungkin berulang sya..
    kita pon rindu..masuk kebun getah, mandi sungai..

    ReplyDelete
  3. Kalau Falsya nak rasa itu semua boleh aje ikut kakak balik kg hubby kakak masih ada itu semua. Pokok manggis, durian, rambutan, pelam semua ada boleh makan bawah pokok. Masak rendang/ketupat dlm kawah besar dlm bangsal semua ada lagi tau... Sekarang manggis di kampung sedang berputik mungkin raya masaklah...

    ReplyDelete
  4. rindu jugak dengan manggis..lamanya tak makan.

    ReplyDelete
  5. rindu juga....
    Ayu suka gak makan manggis, rambutan
    rumah arwah nenek Ayu ada pokok rambutan jer..memang bila nak makan..main petik jer..best sgt. tak pun, arwah nenek, bila tau cucu nak balik kg..dia dah siap2 petik... sampai2 jer..terus makan..
    seronoknya masa kecik2 dulu kan?

    ReplyDelete
  6. buah feveret akak jugakkkk... :)

    ReplyDelete
  7. hurrmm sedapnye manggis.....buah feveret kt jgk ni =)

    ReplyDelete
  8. Akk pun suka sgt buah manggis..buah rambutan buah durian epal semua la.suka..haha

    ReplyDelete
  9. hi-5! suka manggis gak! :)
    ada musim durian, ada la manggis ni nnt ;)

    ReplyDelete
  10. manggis.. kite suke!!!
    mmg byk kenangan ms kck2.. smoga arwah atok n nenek falsya dtempatkan di kalangan org2 yg soleh & solehah.. aamiinnn

    ReplyDelete
  11. kalau manis..berbakul leh habis,,tapi tak tahan dengan getahnya...kena baju naya susah nak tanggal.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...