Tuesday, June 10, 2014

:: Ashkar Mengensot???? ::

Jgn jemu ye bile kite asyik cite psl mek tembun nie..bukan ape, kite xtau kalau2 ade yg xsuke..asyik2 psl anak, asyik2 psl anak..macam die sorang je ade anak..sebenarnye xde org pun yg ckp gitu tp sendri mcm terpikir, "ade ke nyek org beranggapan gitu"..biasalah bile dh jadik mak2 nie, selalu bermain2 ngan perasaan..ewahhhhh, sadis x ayat, sadis x???..ekekeke..

Alhamdulillah 7.6.14 lepas genap mek tembun qisya tuh 7bulan..ya Allah, see see, how fast time flies..don't grow up tooooo fast baby gurl..nnt mommy rindu..sobbsss..now baru tau nape ramai mak2 akan ckp gitu..now i understand..yup, now i dooo understand..totally!!!..;(
please don't be sad mommy..just don't..
*i love u baby gurl*

Skang nie kite suke letak hidung kite kat tepi mulut mek tembun..sbb kite sesgttt addicted ngan bau air liur/mulut qisya..smp penah tersedut air liur skali belanja..wakakakaka..ye laaa, dak embun tuh pandai mengicai2..mau x tersedut..kihkihkih..nnt dh besau dh xleh bau dh sbb bile dh makan mcm2 nnt lebih kurang je bau mulut qisya ngan bau mulut daddy...bahahahaha..

Perkembangan qisya skang nie???..skang nie die dh pandai meniarap..which dh lama dh pun..saje je nak ckp lg..wakaka..pastu skang nie qisya dh ikut atok die..jadi ashkar..kalau die nak satu bende yg ade kat depan, haaaaa tgk la die mengensot mcm ashkar sbb nak amek barang tuh..plus dgn memusing2..bile letak je die, tau2, eh ehhh bile masa lak dh smp ke ujung dunia tuh..ahahahaha..baru berjinak2 nak angkat montot..ade la few times mek tuh angkat montot die pastu terus melonjak ke depan..comelll..kihkihkih..tergelak2 kite ngan mok mok tgk..

Skang nie tmpt pembaringan die kene tgk2 sbb skang nie dh pandai mengutip pastu masuk mulut..ish bahaya2..

Sgt anak manjaaaa..xleh berenggang langsung..kalau kat umah tuh mmg kite xleh lekang dr mata mek tembun..daddy ade pun xjalan..nak kene mommy gak..selagi xamek, selagi tuh la menjerit menangis mcm org kene dera..bile dh nangis, daddy psg upin ipin pun xjalan..haiyooooo..mommy nak mandi pun kene cpt2..xleh nak lama2 mcm dulu..mmg nnt daddy akan naik atas pastu bising2 ngan mommy..pastu mommy tarik moncong sentap2 ngan daddy..xsmp 15 minit punnn mandinyeee..

Bukan la bising marah2, aiii is kan the very the manja ngan somi aiii..nada lain skit je pun dh boleh sentap..tuh mok mok selalu kate, kite nie setiap masa asyik sentap...wakakakaka..
ahli syurga mommy..suci sgt muke bile tido..haiihhhh pipi tuh pipi tuhhh..peha tuh peha tuhhhh...

Nie la die ashkar yg isap puting tuh..skang nie pesyen tido pulak nak kene polok2 tgn mommy..
mmg harus okayh..dicengkam2, digosok2, dicubit2..agak2 tgn mek tembun dh x bergerak dekat2 5-10 minit baru kite lepaskan..sbb time tuh die dh betul2 lena..penah sekali, bile qisya dh tido, die polok tgn kite..lama kut..kite nak mandi, nk kemas dapur lg..suruh la mok mok take over letak tangan die pulop..sekaliiiiiiiii, mek nie tau hokeyhhhhh..terus terjaga terus menangis..wakakakakaka..mcm tau2 je bukan tgn mommy..tgn daddy byk mulu ye sayang..ahahahaha...

Ye qisya tido kene ade puting..selalunye mlm je laaa berputing..terpaksa wehhhhh...kalau x, kite yg sakit pinggang sbb qisya duk nak mengempenggggg jeee..time2 lain xde berputing pun..cer kalau bg time die celik mata, mmg die luekkan aje puting tuh..ahahaha..
comelkan puting qisya..qisya skang nie ade 2 puting..dua2 brand MAM..sbb jaja (wife ikhwan) kate brand nie okayh kalau nak di-compare-kan ngan brand lain..sbb iman (anakikhwanjaja) pun isap puting..katenye byk dh puting cube..MAM gak yg okayh..

Anak2 u'olls pun ade yg isap puting ke?..

8 comments:

  1. anak sy sume xmo puting.. membazir je beli

    ReplyDelete
  2. comelnya Qisya dengan berbagai aksi, oh mama addicted dengan bau Qisya,,memang best bau baby ni..aunty rindu bau baby..

    ReplyDelete
  3. Ank akk yg sulong ngn yaya penghisap puting tegar..hahaha..aish xmo..kalaux nk bg jgk abb dia pun pengempeng yg tegar tau..uits

    ReplyDelete
  4. Anak kakak dulu pun semua hisap puting sebab baby hisap puting biasanya tak mudah menangis.. senagn sikit nak jaga. Tengok macam Qisya kan.. jarang menangis kan.

    ReplyDelete
  5. anak2 sue tak suke hisap puting..tp part askar ngesot mmg sama la nganizz n syawal..hahahahhah

    ReplyDelete
  6. tiga-tiga anak tak hisap punting...ntah kenapa ntah...

    tapi part askar tu memang penatttt laaa...huwaaaa lagi pulak mengutipppp lagi la penattt....

    ReplyDelete
  7. sama dgn medina masa kecik dulu..mmg kene sumbat punting kalo x asek nk ngempeng je...hihihi

    ReplyDelete
  8. qisya nape comel sgt...?!!! aritu jumpa senyap je.. nape tak kluar suara?!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...