Monday, December 1, 2014

:: Detim Together2 ::

Semalam tengahari nenek ngan atok mek amek mek kat umah..nak bawak gie umah mama (kaklong) mek..kan kazen mek bersunat semlm..bile nenek ngan atok mek dh smp, mek nmpk jeeee, terus mengekek2 mek gelak..kemain lagik kalau jumpa nenek ngan atok ye..pastu xnyempat2 nak masuk dlm kete..haiyoooo mek!..

Pastu bile kite saje2 amek mek, menangis beria..pastu bile sua balik mek kat nenek ngan atok, terus gelak..drama queen sgt tau..propa betul..

Petang gitu kite antar susu kat umah kak long kite..sbb kite terlupe nak packingkan sekali susu dlm beg mek..bengong kan...haks!..bile mek nmpk je kite, kemain duk menggeleng2 ngan tgn2 sekali sama naik ikut kepala mcm menggeleng..xnk balik..haishhh mek!..

Bile xnk balik, kite ngan mok mok berdua-duaan la semalam..weeewitttt!..ingat nak gie cuci kete..teruk sgt dh kete kite..kotornye makngaiiiii..dh berapa lama dh xcuci..sekali ujannnnn..terus cancel..alih2 kiteorg gie tgk wayang..kat TGV Wangsa Walk je u'olls..nak gie jauh2 mcm xsenonoh la pulop..dh la tinggal anak..ehhh, bukan kami tinggal anak..anak tinggal kami..wakakaka..

Semalam mmg betul detim la..siap dlm tuh jalan berpegangan tangan, bergurau senda..auwwww!!..bahahahaha..getissss!..pastu bile jenjalan berdua, masing2 duk ckp, "rindu kecik"..kahkahkah..mcm mana pun anak ttp ingat..tetibe mcm rindu pulop..hihihihi..
daddy mek tgh beratur nak collect tiket..daddy mek booked online..mmg kalau nak tgk wayang mmg dh lama sesgt dh xberatur..booked online je senang..kalau GSC boleh scan barcode..TGV xsure sbb jarang tgk kat TGV..tp rupenye boleh scan jugak..buat penat beratur je..nasib baik xramai org..

Kiteorg tgk cite nie..
serious best sgtttt!!..thumbs up!!..ade part yg wat kite nangis..huwaaaaaaaaa..harus and wajib tgk!..

Pas tgk wayang kiteorg gie dinner..kat Nirwana Bangsar..tetibe tekak tingin nak makan nasi daun pisang kat sana..alhamdulillah dpt jugak..tq domok!..coz always fulfill all my needs..ailebiuhusband!
 sodapppp weh!!..our cheat meal on sunday.. 
 haihhhh..terliur2 dh nie,.

After makan, serious bloated sesgtttt perut..rase mcm nak terbelahak jer..padahal xde la byk nau nasik ane tuh letak..agaknye sbb kite dh lama xmkn nasik kut..sbb tuh perut xleh nak terima nasik bebyk..hikssss..

After makan terus amek mek..smp je umah kak long, mek nmpk kite terus menjerit2..pastu terus berjalan dtg kat kite..bile dukung kemain melepet mek..rinduuu mommy nyeahhhh..haloh haloh..mommy mish u more shayang!..

14 comments:

  1. suka sangat mek duk ngan atok ngan nenek yer..maybe ramai kawan dier kot sya..tu yang sonok..
    at least dapat gak detim..

    ReplyDelete
  2. Sekali sekala kan mmg best detim ber2..
    Mmg teringat2 keletah ank tau klu xbwk...kan

    ReplyDelete
  3. Amboiboiboiboi..
    Hihihihi
    Kitorang semlm pun detim tp ber3..
    Bawak si bulu mata lentik layan cite Big Hero 6..
    Keluar2 panggung dia suh beli DVD cite tu trus..
    Aduhhhh!!
    Nayer!!!!

    ReplyDelete
  4. Detinglah macam mana best pun mesti tak lama akan ingat si kecik kan
    Itulah naluri bila dah bergelar mummy/daddy..
    Nampak tak penangan Qisya buat org rindu:)

    ReplyDelete
  5. Amboi mek..buksn main..alooo...mrk nk bg peluabg kat mami ngan ayahnya tu deting berdua..kan...hihi...sama la ngan akak smlm tgok citer ni ngan dania dan papa dia..best sgt...

    ReplyDelete
  6. nasib baik saya dah lunch...gerammmmm tgk nasik tu..haha

    ReplyDelete
  7. sama tmpt tgk wyg smlm..hehe..tp kita tgk penguin madagascar...kita pn slalu hubby booking online je...jrg beratur..tgv pn bole scan barcode......jauh tu p mkn hehe

    ReplyDelete
  8. Pndai mek bagi pluang kat mamapapa dia ber-chintaaa tu.. hehe.. bkn sng nk dpt pluang bduaan ni.. ramai jgk kata movie ni best. Nasi daun pisang tu sgt menarik la..meriah dgn lauk pauk dia. Falsya blh ke habis semua tu??

    ReplyDelete
  9. tu laa sesekali kene ade gak mase berkualiti berdua kan...tapi takleh laa ...tetap rindu anak kan....

    liey apun biase book online jek..mujur beli popcorn takleh book online kalo tak siaple daku book online je kakaakakaka

    ReplyDelete
  10. hehe.. mek rindu mummy tinggal lama sngt..

    ReplyDelete
  11. Sesekali dapat tengok wayang dengan yang tersayang memang best. Tapi tu lah, bagi yang ada anak-anak kecik, memang susah nak gi tengok wayang. Takat tengok movie kat rumah aje la pun. Hehe

    ReplyDelete
  12. Bestnya dapat detim. Sedap plak tgk nasi daun pisang tu ☺

    ReplyDelete
  13. LAMA TAK TENGOK WAYANG NI...SAAT NI TGK MAKANAN SEDAPNYA...TP SCROLL LAGI SYA..ALAMAK KEMBANG LAK TGK MAKANAN..HAHHAHAHAH

    ReplyDelete
  14. Pergh... sekarang kalau makan lewat malam.. nangis dibuatnya.. ekekeke..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...