Monday, December 8, 2014

:: Makin Melasak ::

Mek nie kan kalau nak tido, die ade satu peel yg suke nau memanjat bdn kite la kaki kite la..mmg suke tido atas mommy tau mek nie..ehhh jap jap..mek kompius mommy ngan tilam ke???..mommy lg selesa dr tilam ker????..ingat mommy nie tilam vono ke mek??..smp hati mu mek..sobsssss..(mana la anak xkuat drama)..

Kite kalau tido skang nie xde istilah lena..kompom akan terjaga2..sbb kadang mek akan merangkak blk crk perut 6packs mommy..pastu die jenis hempas je kepala die ikut suke..ikut dan je mana landing kepala tuh..kadang tuh kepala mek terhantuk kat dagu kite..makngaiiiiii sakitnyeeee..kuat jugek hokeyh tp mek relax jer..elok je tidonye..adehhh..

Tp kan kalau mek xmerangkak kat kite pun mesti tido xlena..sbb mek nie tido melasak..memusing2..penah sekali kite terjaga pastu carik mek kat sebelah xde..ahhh sudah, mana gie dak kechik nie..comforter dh macam ombak dh kt atas katil..mana la pulop si mek nie nyorok..sekali berderau darah..otomatik kite meloncat sbb mek dh kat bawah kaki kite yg betul2 kat ujung katil..betul2 kat bucu..yg kalau mek bergerak even 1 inchi je, kompom jatuh katil..kadang tuh mek masuk territory daddy die..nasib baik la tilam katil daddy skang dh sama level ngan tilam  katil mommy..so xde la mek tersepit tgh2 lg..xde la lg dgr mek menjerit sbb tersepit antara daddy ngan katil..wakakakaaka..

Tetibe kite tingat mlm semlm punye cite..hahahah..semalam kite gelak smp kuau2 air mata..mek tetibe ikut kite gelak skali..ngekek2 die gelak padahal xtau pun mommy gelak pasal ape..funny betul..kihkihkih..

Kan mek suke merayau atas bdn kite la kaki kite la kalau nak tido..so mlm semlm xtau la mcm mana, duk mengempel2 kat kaki kite smp tertonggeng2 mek sbb kite xsmpt nak kepit kaki tahan kepala die dr jatuh..pastu yg lg kelakar, mek nak bgn tp sbb mek tgh ngantuk, tgh mamai, so mmg struggle gile nak angkat badan tuh..tertonggeng2 montot tuh nak bgn..smp mommy kene dtg rescue sbb susah nau nak bgn..serious kelakar..smp kuau2 air mata gelak..
Gini la gaya peel mek kalau nak tido..mlm semlm kami tido berjemaah kat hall..bile mek selsema, demam, mmg hall bawah la jadik 'katil' kami..hiksss..
Sudahnye, tah bile masa tah, tau2 dh gone..mmg gitu la mek kalau nak tido..setiap kali nak tido..tgn tuh harus pegang tgn mommy..wajib..

Semalam mek tantrum habis..xselesa gamaknye..ngan selsema, ngan bdn dedor..nak tumbuh gigi kut..

7 comments:

  1. tidoq pon cumil la budak tumbuh GG ni...nak lawan demam la tu...tantrum bagai kan

    ReplyDelete
  2. homey homey tau mek ni :) cepat la besar mek nak tgk kecantikkan mek boleh lawan mummy tu..hehehe..

    ReplyDelete
  3. aloh..aloh..manjanya tgk... melasak xmcm anak dara la awk ni.

    ReplyDelete
  4. Bila semakin ligat main masa tak tidur itu yg bila tidur pun melasak sebab penat kan..
    Cari tangan mommy tu tanda ada org tunggu dia nak tidur..

    ReplyDelete
  5. Teringat dak Nuha tidur.. jatuh katil tapi tak menangis.. (ibunya pun tak sedar bila masa dia jatuh) bila cari.. rupanya terselit bawah katil.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. Alahai mek kenapa kamu comei sngt nih..

    ReplyDelete
  7. alahai..dah demm dah ke dia? munya x tantrum..sure x selesa tu kan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...