Monday, December 1, 2014

:: Falsya Yang Careless & Clumsy ::

Haihhhh..barang asyik nak ilang jeeeeeee..semua bende nak ilang tau..itu hari ilang cincin nikah ngan cincin tunang..alhamdulillah masih lg rezeki kite..jumpa balik cincin2 tuh..

Baru2 nie jam pulak ilang..astaga..time tuh sedih gak la sbb kite sayang jam kite tuh..walaupun jam kite bukan Tissot, bukan Bell & Ross, apotah laie Mont Blanc atau seangkatan dgnnye, tp ttp ado sentimental value kat situ..

Sebab jam kite tuh mok mok yg belikannn..sobsss..memula ilang tuh sedih gak la sbb kite mcm kompom jam kite tercicir..sbb lock jam kite mcm dh loose..lupe nak ketatkan balik..so xpe la aiii is redha saje..rezeki kite ngan jam tuh smp kat situ je kut..

Ade la dlm 2 minggu jam kite ilang..kebetulan pulak jam nana keding yg brand samo ngan kite (Fossil) pun ilang gak..sedih memasing..pastu baru2 nie nana kate jumpa dh jam die..ade kat dlm luggage bag katenye..sekali semlm, 

lakik, "nie jam domok mana nie"
binik, "ehhh, jam aiiiiii..jumpa mana nie?"
lakik, "nie ha kat sliding door nie"
binik, "setiap hari i yg duk tutup bukak sliding door nie..
nape xjumpaaaa..mcm mana boleh smp sana"
lakik, "mana i nak tau u"
binik, "nie mesti keje mek nie"
lakik, "dh tau anak u suke kutip brg pastu
bawak merata, letak la lagik barang2 u kat tmpt yg senang die capai"

Yeayyyy..jupo dh jam..
alhamdulillah..masih lagik rezeki kite..syukurrrrrrrr..
save duit..baru ingat nak beli jam baru..

Careless la ko nie sya..careless, clumsyyyyyy, semua ko laaaa sya..

7 comments:

  1. Ni kita blh gang perangai cmni..haha..

    P/s: dh dpt fm..tq so much ye..

    ReplyDelete
  2. tu mesti ada mende kat dalam rumah tu yg bagi tak nampak atau sembunyikan... erkkkk... serrrremmmm!!! hehehe

    ReplyDelete
  3. Jgn salahkan Qisya ye...
    Lain kali kena letak tempat tinggi

    ReplyDelete
  4. hik hik...kite pun penah alami perkara yg sama =p

    ReplyDelete
  5. anak boleh capai jam? yg tu mmg kene hati2..coz like my twin, dia suke capai n amik buat main, lalu jatuh, kalo jam tu tahan lasak, takpela.. tak pecah cerminnye..ni pecah..nangis si mama /papa..nak duit gak tu ganti cermin baru, huhuhu...

    ReplyDelete
  6. Dah kalau kata itu hak kita.. insyaAllah pasti jadi milik kita.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...