Friday, December 19, 2014

:: Memanjat Tangga Adalah Hobi Baru Mek ::

Mek skang nie kan xleh nak terlepas pandang..skang nie asyik la memanjat tangga..yeeee kami xbeli lagi pagar utk pasak ke tangga..T_T..semalam kite balik dr dinner opis, mok mok cite, 2 3 kali mek naik atas..daddy gie toilet kejap, kuau2 tgk dh ilang..tau2 je ade kat atas..main kat atas..abis brg2 berterabur kat lantai..daddy gie isap rokok kejap kat luar, masuk2 anak dh xde..tau2 kat atas lagik..daddy kuau isap rokok utk kali ke 2, masuk2 umah tau2 je anak dh manjat separuh tangga..tsk tsk tsk!..

Time ngan kite berapa kali tah mek panjat tangga..bile angkat die bawak turun, die naik balik..gitu la smp 2 3 kali..penat kite..lunjur kan kaki kat sofa..mek ttp naik lagi..sekali kite dr sofa duk, "hurmmmmm" kan mek je..terus xjadik kaki nak melangkah naik tangga..stop terus..kaku..pastu cebik2..bile dh cebik, mmg terus nangis laaaaaa..terus cancel manjat tangga terus dtg ke mommy mintak peluk..haiyoooo, manjanye mek!..itu baru "hurmmmm" je tuh..belum marah bebetul lagik tuh..

Mek xpenah lagik kene marah ngan kite beria la..takat haip, hurmmmm je pun dh boleh buat nangis beria mcm kene sebat ngan batang paip..walaupun mek hempuk remote tv betul2 kat batang idung kite yg wat smp berpinau mata, ttp boleh sabar lagik..gud job mommy!..padahal time tuh darah dh naik kepala dh..sabar sabar sabar!..masih lagik boleh bersabau..hahahaha..
 kite selit air masak kat tepi tuh sbb time tuh kite tgh makan ape tah..
gie la dapur kejap..
sekejapan je pun..
alih2 mok mok, "mommy, tgk anak u nie wat ape..patut la senyap je"
ghopenye die panjat sofa pastu duk elok baekkk punye menyedut air..
 air masak xpe nak sedut..
tp mek suke main2..die sedut pastu die luek kan balik..
siap wat bunyik2 kat mulut..
 Kelmarin mek duk sedut air coke..astaga!!!!..
one zip je pun..
pastu active smp ke tgh malam..wakakakaka..
adehh, mek mek..
lg cepat dan tangkas mek dr mommy ngan daddy..
xdan nak amek air coke tuh..
mek duk ngan nenek elok2 nyeah..
behave tau..
mommy ngan daddy blk lmbt skit mlm nie..

6 comments:

  1. Hihi... usia macam ni nak kena alert lebih kalau tak memang tahu-tahu toleh dah lain yg dibuat.
    Dpt yg dia suka lamalah sikit khusyuknya macam hisap air tu:) Kalau tak tahu ajelah..

    ReplyDelete
  2. Mek dh cerdik sgt ni...comel btul!!!

    ReplyDelete
  3. Cabaran terbesar kalau duduk rumah bertingkat ni ialah, baby suka panjat tangga! hahaha

    Cepat2 gi beli pagar..kat ikea ada design yg cantik2...hehehehe

    ReplyDelete
  4. Mmg x psang tgga. Mls. Biar la dia nk memanjat pun aktiviti bdk2. Tp yg jdk mangsa kakak-kakak la. Haha...

    ReplyDelete
  5. sokmo mek doh tengok mummy ngn daddy naik tangga. ni mek pula nk cuba.. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...