Tuesday, December 23, 2014

:: Mee Tarik Warisan Asli ::

Ahad malam kite xmasak..pastu start la tanye, "domok nak makan ape..i belanja"..ewah i belanjaaaa hokeyh..pastu mulalah meghepek2 ayat yg kuau dr mulut somiku ituw.."nak makan pipi domokkkkk!!"..pastu ade la ayat2 lain..rahsiaaaa!!..hahaha..

Pikir punye pikir ingat nak makan Subway je..pastu bg le pilihan ke somi aiii tuh..

binik, "u nak makan subway ke nak makan mee tarik"
lakik, "hurmmmm, mee tarik la"
binik, "okayh, mee tarik then"

Restoran mee tarik nie baru je bukak kat prima sri gombak..so saje la nak try..sedap ke idok..sbb ramai kate sedap..so we'olls pun try le..

Kalau kedai baru mesti ramai org..tgk la lg 2-3 bulan..kompom tenang kedai tuh..hehe..
 byk gak la pilihan makanan kat sini..
 Cawangan sri gombak..dieorg dh ade 7 branch dh ker?..
 toothpick lamb..mmg sedap..serious sedap..lembut jeeee..
 nie kitenyeee..wet mee fungus & meat..
wet mee scallion & beef..mok moknyeeeeee..
toothpick lamb tuh bapok mahainyeeeee..
itulah ye rege2 makanan dan minum yg kami order..
kengkonon kite nak belanja somi aiii ituww..sudahnye somi aii yg belanja aii..auww..
sbbnye nnt bile xde duit ngendeng ke somi jugek..
wakakaka..


Yang special pasal mee tarik  nie sbb mee nie mmg consider homemade la..dieorg akan wat mee nie jam2 tuh jugak..wat kat situ..

Rase pulak, hurmmmm, mmg typical chinese food punye rase..kalau sape2 yg dah biasa makan chinese food utk segala2 makanan chinese nie, mesti tau rase kuah die macam mana..okayh la nak kate sedap sgt smp nak kene berulang tuh xlah..tp boleh la takat nak rase..n gie 2bulan sekali..hehe..lain org lain tekak kan..

10 comments:

  1. dah lama tak makan mee tarik ni.. selalu makan kat sg besi jer.. sebab dah selalu makan sampai naik jemu.. heheheh...

    ReplyDelete
  2. Tak tahulah cawangan yg mana satu ada masuk dalam program JJCM tv3 kan kisah mee tarik ni..

    ReplyDelete
  3. femes gak mee tarik warisan ni...ramai blogger update pasal mee ni... mimpi la akak nak rasa...kt penang tak dernyeee...hehee... dpt tgk je la...:)

    ReplyDelete
  4. tertarik ngan lamb toothpick tu jer..
    takat ni tak merasa lagi mee tarik..janji dah masuk jjcm ramai la yang nak try..
    chinese food satu jer kita kureng suka..tak pedasss..

    ReplyDelete
  5. nti nk try la..dekat je plak...hehe

    ReplyDelete
  6. x pernah cuba pun mee tarik nie...ada yg cakap best...ada yg x kena dgn tekak...hihihi...

    ReplyDelete
  7. salam kenai dari is...

    is folo di #438 na~

    sedapnya tengok mee tu (^___^)

    ReplyDelete
  8. Pernah makan jugak. Kat cyberjaya nyer branch. Ok lah...sedap jugak.

    ReplyDelete
  9. oo..ni mee tarik yg sama ke dgn kat cyber tu? mber pon dok promote sedap katanya..ajak pegi jugak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...