Wednesday, December 3, 2014

:: Nak Beremosi Jap Semenet ::

Gigih ko tgh2 mlm duk menghupdate entry..huahuahua..mek dh selamat dh ber'bobok' disebelah..walaupun smbl berbaringan di atas katil, berselubung di dalam comforter yg tersgtlah comfortnye, dgn terasa2 smp ke tulang dingin2 ekon, masih xdpt menghilangkan emosi kite..

Haaaa haaaa emosi apakah???..

Mok mok otw balik dr opis td, as always akan kol kite..memule borak2 la psl mek xnk blk la ape la..ye u'ollssss..setiap hari setiap ptg akan ade drama air mata..tajuk drama, "mekku enggan pulang ke rumah"..bahahahaha..sekali mok mok duk bukak cite psl tragedi dec yg jadik kat nursery opis mok mok..ayorkkk!!..ku sangkakan ade kes pengasuh dera anak2 asuhan ke ape..sekaliiiii lain lak citenye..

Kite labelkan si lelaki sebagai, "B"..B tuh sbb mempunyai banyak maksud atau gelaran utk si lelaki yg tersgtlah BBB tuh..bile dh tau cite korang sendri la pikir B tuh stands for what..

Dan kite labelkan "si ibu" kepada si wanita..kesian si ibu..;(

Cite die mcm nie..

Si B nie claimed yg anak die kene 'buli' dgn anak2 si ibu..anak2 si ibu berusia 3 & 5 thn..anak si B pulak rasenye 4 tahun gitu la..agaknye la..Allah..dh kalau dok nursery..what do u expect..mmg bende gini mmg akan jadik..lgpun biasalah budak2..mana la nak tau ape pun..dh nama pun budak2 kan..kite xsuke sebenarnye ade ayat buli sbb bile dok nursery nie xde istilah buli..budak2 kut..takat mana sgt je yg anak si B tuh kene..bukannye berdarah2 patah riuk anak ko..kalau ko xnk anak ko kene usik, sila antar anak ko kat pengasuh luar yg hanya ade anak ko je..lgpun ramai lagik staff yg tengah beratur nakkan slot ko tuh..

Pastu yg si B nie pulak serang anak2 si ibu dekat nursery..duk jerkah tengking anak2 si ibu dgn ayat2 yg xsepatutnye..berbahasakan diri 'kau' 'aku' dgn anak2 si ibu..nmpk x tahap keBodohan si B nie kat mana..ngan budak2 ko nak tengking nak herdik..u gotta be kidding weh!!!..sbb tuh la kite gelarkan si lelaki ngan gelaran si B..get what i mean or not???..kut ye pun ko xpuas hati, ko gentleman la jmp direct si ibu kepada anak2 tuh..kenapa ko nak tengking both of them like nobody business..poor kids!!!..si B kenal si ibu ssb dieorg satu dept..ko nie pun si B, xberagak sgt tuh dh kenapa..ko xpikir ke ape perasaan si ibu bile ko herdik ko tengking anak2 si ibu..ko tuh bukan sape2 tau dekat anak2 si ibu..neither pokcik nor atok..xde pertalian darah langsung..so kat situ ape hak ko nak herdik anak2 si ibu..

Seriously ko boleh herdik tengking gitu dekat anak2 si ibu yg xtau ape2 tuh..yg umur 3 & 5 tahun tuh???..ko as an adult boleh wat gitu dekat budak2 yg xtau ape2?..seriously?????!!!!!..time tuh kite duk bayangkan wajah sorang2 anak2 si ibu bile kene herdik gitu..Allah..sayu betul rase hati..

Seriously kite emo sgt bile mok mok cite..terkesan betul jiwa dan sanubari keibuan kite..terus kite tersgtlah kesian dekat si ibu..si B mmg bernasib baik la sbb itu anak2 si ibu..kite penah la jmp si ibu few times..mmg si ibu jenis yg baik..lembut..tp kalau itu anak2 si mommy mek la, mmg ko silap besar la weh..ko tau la hidup ko mcm mana nnt..mmg aku akan buat hidup ko upsidedown..that's the time where u can see the true me!..

Mommy mek, "kalau itu anak i yg die duk tengking tuh, mmg die salah org la..jgn main gile when it comes to anak..mmg i carik die..kalau xde, i akan bertapa kat workstation die, smp die dtg..@&%¥"

Daddy mek, "tuh la..kalau die wat gitu kat kechik, mmg siap la die"

Tp kan kalau jadik bende gini kat mek la kan, kite rase mmg daddy mek yg kedepan dulu..time tuh mmg siap la ko..perangai daddy mek yg baran, yg byk yg la time muda remaja dulu dtg blk..lunyai ko nnt kene belasah..xyah la nak sebut 'yg' tuh ape..sbb somiku dh insap..dan dh jadik lelaki yg paling cool & relax..muahxxxx..

Kite berharap sgt si B akan dpt "something" dr management, atas ape yg die dh buat dekat anak2 si ibu..mintak maaf terang2an dekat si ibu disaksikan org ramai ke, or ape2 je la..kesian si ibu..;(

So u'olls, B tuh stands for????????..

8 comments:

  1. x baik betul duk tengking budak-budak macam tu...memang x der akal nie...kan boleh cakap elok-elok...

    ReplyDelete
  2. Huhu.org ni mmg cari penyakitla klu bt kt ank akk

    ReplyDelete
  3. helooooo kalau anak aku ko buat gitu memang salah orgggggg okkkkkk...memang aku pegi cari ko balikkkk

    ReplyDelete
  4. Assalam sya,
    kan3
    silap baaaanyaaaakkk la kalo wat kat anak weols he3
    eh tetiba iols pun emo :)

    ReplyDelete
  5. Bangang? Bodoh? OMG... terlebih sudah iolls.. haha.. datang dari posting kakzakie tetang FM ni :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...