Friday, December 26, 2014

:: #PrayForPantaiTimur ::

Ya Allah..kite xtau la macam nak ckp..sebak betul tgk setiap gambau2 yg org2 shared kat fb kat group wassup..sedih..sayu betul rase hati..kampung kite kat Temerloh pun naik air skang nie..T_T..
skang nie aunty kite kate tnb tgh nak putuskan bekalan elektrik..

Ini baru Temerloh..belum lagik kat Kelantan dgn Terengganu yg tgh teruk sgt banjirnye..skang nie bukan takat pantai timur je yg banjir..belah2 utara pun banjir..Perak, Perlis, Kedah..even kat KL ngan Selangor pun banjir skang nie..ya Allah..bertabahlah..

Semoga semua mangsa2 banjir xkisah la kat mana, semoga mereka semua sentiasa berada dlm lindunganNYA..kesian dgn baby2, kanak2 n org2 tua..and pesakit2 yg terlantar kat hospital..ya Allah..sebak, luluh, sedih sgt hati nie..

Kite semua xboleh nak wat ape2..kite semua xboleh nak ke sana..cume ape yg kite semua boleh buat adalah berilah sumbangan skit2 mcm baju2 ataupun derma utk mangsa2 banjir nie..semalam xsmpt kite nak ke tesco ampang utk derma baju2 kite, mok mok ngan qisya..kite ingatkan smp pukul 12am rupenye 12pm..T_T..

Its okayh, skang nie ramai artis yg tengah berusaha untuk mengumpul segala keperluan utk mangsa2 banjir..boleh menderma thru them..

Dalam pada kite gembira, kite kene ingat brothers and sisters, anak2, mak ayah, atuk nenek kite yg tgh bersusah payah menyelamatkan diri dr banjir..doakan mereka..

4 comments:

  1. Betul Falsya... Allah sedang menguji kita semua.
    Teruskan doa kita moga semuanya segera berakhir.
    Sedih melihat keadaan banjir - ada yg dah jadi korban banjir lagi - sedih kan.

    ReplyDelete
  2. Sedih tgk gambar² kat media² sosial :-(

    ReplyDelete
  3. sedih melihat keadaan di sana.. mereka yang berhadapan lagi teruk.. :(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...