Thursday, December 4, 2014

:: Sabah, Phuket Atau Krabi??? ::

Semalam la tgh mok mok duk baring2 smbl baca sportssss newssssss kat ipad, kite meleset2 kat tepi mok mok..haipppp, namo pikir ape2 okayh..namo pikir bende2 pervert tau..wakakakaka..kite ckp la ngan mok mok,

binik, "domok, jom kite gie vacation memana nak x?..
early feb ade cuti pjg..cuti sambung..jom laaa..
jom laaaaaa..
(sesi memujuk sedang bermula..
tetibe suara bertukau ala ala manja gituwww..
hoii, kate pun nak memujuk kene la goda2 skit..bahaha)
lakik, "nak gie mana?"
binik, "gie la memana..johor ke..
boleh shopping kat JPO 
(okayh time nie mok mok wat muke kejung tanda xsetuju..kih3..)"
lakik, "okayh, pilih la mana nak gie"
binik, "gie pd nak..gie lexis"
lakik, "xnk la..bosan la pd..ade ape pd"
binik, "okayh, kalau gitu kite gie Sabahhhhh"
lakik, "Sabah?..best ke sabah?"
binik, "bestttt..mcm2 adeeee..boleh gie gunung kat kundasang tuh"
lakik, "nnt tgk la tiket"

Yeayyyyyyyyyy...mcm approved je tuh..memula kite ajak gie pulau tp mok mok xnk..ssh katenye..ngan ramai org..bile pikir2 blk betul jugak..xkan nak naik feri ngan bawak mek segala..kite kalau gie pulau n naik feri mmg kite xleh duk dlm perut feri tuh..mesti nak kene duk kat luar..kalau duk dlm perut feri kite jadik mabuk..duk luar baru x..
santeknyeeee..boleh la koya2 mcm gie new zealand..muahaha..

Nak gie tmpt lain mcmmmmm hurmmm, semua negeri penah berjalan..senang cite satu malaysia dh lps la..agaknye sbb kite ade tahi lalat kat tapak kaki dua2 belah kut sbb tuh la asyik berjalannnnn je keje..wiwiwiwwiwi..

Then start la wassup kengkawan bff kesayangan ku..nana mia kan dh penah gie sabah..diah pun..kite penah duk sabah berapa tahun x tp time tuh kite kecik lagi so mana la nak ingat..kite, nana mia ngan diah pun duk la pong pang pong pang cite pasal sabah..

Sekaliiiiiiiii,

lakik, "kite gie krabi la..xpun phuket"
binik, "haaaaaa, phuket xnk la..krabi okayh"
lakik, "tp phuket tuh town..kalau hard rock phuket ade"
binik, "hurmmmm tgk la mcm mana"

Wakakakakaa..tah ape tah..kite mention la kat group wassup

kite, "sekali wan bg idea gie krabi daaaaa"
santeknye krabi..

Bengang je diah ngan nana mia..wakakaka..ye la duk pong pang pong pang sekali mok mok kate krabi..bengang je dema..ahahahaha..

Tgk la mana yg jadik..sabah ke phuket ke krabi ke???..bali ker???..ehhh, bali lak tetibe..bali kene tunggu mek besau skit baru leh giee..daddy mek xbg gie sana bawak qisya..ye la..kiteorg kan penah gie bali..so tau tmpt2 kat bali tuh mcm mana..mcm x sesuai kalau bawak budak2 sbb mostly tmpt2 yg tourist selalu gie adalah temple..

Xkisah la gie la memana janji kite nak keluar dr hiruk piruk kl nie..boring dh kite..dh dekat 30thn kite duk kat kl nie..bosan dh..nak jalan time weekend pun xtau nak gie mana..haihhhhh..

15 comments:

  1. wah bestnya... dua-dua tempat saya suka hihi ^_^

    ReplyDelete
  2. Kalau akk cop sabah..hahahaha..
    Akk dok lama jugaj sabah..2 tahun..
    Tapi tula..anak2 je belum smpi kat sana

    ReplyDelete
  3. best la nk p holiday..kita ni pn tisya dok ckp bosan tk bw p tdo otel..nk wat camne mamanye bz kena outstation huhu

    ReplyDelete
  4. wahh bestnya cuti ni...nak join duduk dalam beg....

    ReplyDelete
  5. pilihan tempat yg best..sabah puncantik leh lepak kundasang...krabi lagi le best...leh feeling2 mat salleh berjemur tepi pantai ...dah le pantai dieorg lawo2 n cantik2 kan.....

    ReplyDelete
  6. Tak kisahlah nak kemana pun yg penting jgn tinggalkan Qisya.
    Macam kalau nak ke Bali tu.
    Jadi tak payahlah pergi Bali dulu...
    Kakak nak tengok Qisya berjimba makan angin:)

    ReplyDelete
  7. sabah ok lah..g kundasang leh feeling2 NZ...

    ReplyDelete
  8. Saya pun teringin nakgi kat Sabah tu..ala ala NZ..haha
    Malam ni malam Jumaat, boleh la pi duduk meleset leset..hahaha

    ReplyDelete
  9. falsya, g krabiii!!! ai rnduuu nk hanimun kt krabi lg.. ;)

    ReplyDelete
  10. Sabah tmpt yg nak repeat lg...krabi phuket blum..

    tp tgk phuket mcm cmtik jugak tepi2 pantai die tu..utk sng yg halal krabi la kan..

    eh..mane2 la..jnji cuti kan..enjoyyyy!!:)

    ReplyDelete
  11. saya dah pegi semua tempat tu... yg best tetap sabah... datang lah sabah...

    ReplyDelete
  12. Assalam Falysa,
    joooommmmmmmm KRABI :)
    iols pun dah plan penang-hatyai-krabi
    naek ketapi katil uols :)
    jom3

    ReplyDelete
  13. Krabi pleaseeeee.......best wooo Krabi...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...