Monday, April 13, 2015

:: Cerita Makan Kami Di Hari Sabtu ::

Sabtu lps kite ngan somi kite gie berdetim..mek transit kat kakak kite..ngeh3..detim nak gie tgk wayang ler..cite F&F7..itu movie yg wajib tgk tuh..kalau movie lain xberapa nak heran sgt..nie nnt ujung bulan nie akan transit lagi mek kat mokcik2 iye..sbb movie The Avengers nak kuau..weehuuuuu...can't wait..haihhh, kalau boleh bawak mek, dh lama bawak dh..sobsssss..

Pepagi sabtu kul 8 lebih mek dh bangun dh..so alang2 mek dh bgn, pepagi tuh jugak gie breakfast kat mamak..so tengahari gitu kakak kite dh amek mek dh..itu nnt kite cite..mek tetibe gie wat inspection 5S pulak dh kat opis ayah (abg ipo kite) iye..ngeee..

Okayh, ini entry cite pasal makan kan..lunch sabtu tuh kiteorg makan kat Nando's..xtau weh nak makan ape..selalu masalah tau nak makan ape..tuh yg sudahnye makan kat Nando's jer..
mine! 
order quarter chicken jer pun..
part ayam kite opkos ler drumstick/thigh..
part breast kite paling xsuke.. 
ikutkan part breast la bgs sbb solid kan..
elok utk org diet..
tppp, i cannot la..
 tp kalau somi kite mmg die lg prefer part breast..hehe..
 our drinks..
okayh, ini mmg "killer" laaaa..mmg kalau ke Nando's WAJIB order nie..
WAJIB okayh..WAJIB..
sebab sedappppppp ssesgggtttt!!!

Dinner lak kat Alexis The Garden..sbb kan nak tgk wayang..kiteorg tgk kat GSC Signature kat situ..so dh alang2 makan kat situ yolah..dah lama xmakan kat Alexis..
 very organized kan..siap ade tempat2 nak letak air kat mana, pinggan kat mana..
 mine!
nice!
yummehlicious!
Angel hair aglio olio..
 his!
carbonara..
biasa2..
sbb kite dh penah rase yg lagi sedap..
so far carbonara yg paling sedap penah kite makan adalah dekat
SOULED OUT Hartamas..mmg terbaekkkk!..
Dig in!..
ehh, nak dig in apo lak..
dh selamat masok perut dah..
ahahaha..
kalau dh kat Alexis, mmg ini adalah dessert yg wajib..
pavlova!
haaaaaaa, my feveret!

Okayh dah, itu jer..hehehe..babai..;D

12 comments:

  1. ko apehal tayang gambar makan peapgi ni dik..huwa..nak la jugakkk!

    ReplyDelete
  2. semua makanan bikin hati ni nak je...tp sayang....makan ngan akob tak best...otak dia nak nasi jugok..hahahhahah,,....

    ReplyDelete
  3. Banyak-banyk hidangan kakak tergoda dgn spaghetti tau Falsya.
    Kakak memang suka spaghetti tak kiralah di masak macam mana pun..

    ReplyDelete
  4. singgah pagi..
    hamboi²..meriah nyer lunch akak...tertelan² air liur ku ini...

    ReplyDelete
  5. lama tk mkn nandos...wah2 meriah yg lobster tu

    ReplyDelete
  6. terliur aihhh tgk menu nandos sya...:)

    ReplyDelete
  7. Meriahnya mkn2 sambil detim ngan hubby

    ReplyDelete
  8. spaghetinya.tertarik tau
    membuka selera semuanya

    ReplyDelete
  9. Assalamsya,
    ish3
    nandossssssss oooooo nandos :P
    spagethy uols ada udang menari2
    geram he3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...