Thursday, April 23, 2015

:: TQ En Husband ::

Why TQ???....tq la sebab masih lg rajin melayan kehendak dan jugek kerenah si isteri..alhamdulillah..muahxxxxxx..hehehe..

Semalam kite puasa..pastu tah mcm mana tetibe craving for sushi lak..time tuh la tetibe jugak mcm "eeiiii sedapnye raw salmon..sedapnye salmon temaki..sedapnye salmon carpaccio"..

Semua menu tuh mcm terapung pastu bergerak keliling kepala..wakakakkaka..

Haih, kalau puasa kan mesti je ade je makanan yg kite tingin..nafsu nafsu..

Bile tingin tuh terus duk wassup somi kite..somi kite as usual mmg okayh saje ler..siap semalam balik awal u'olls somi aiii ituwwww..kalau x, somi kite blk lmbt..gie minum dulu sbb malas nak nempuh jammed..malas nak bersesak2 sekali yg time org balik keje..

Tah la, somi kite nie kalau kite puasa ade extra concern skit..ahahahhaa...kalau tingin ape2, mesti seboleh2 akan tunaikan..

So berbuka sushi la kite semalam..ngeeee..
 kemain riuh mulut mek semalam..hehe..
 comel je baby chair tuh..ahahha..
pastu mek ngan gaya gitu mcm tgh baca buku sambil memerut dlm toilet..
wakakakaka..
 first time try..
seriously sedap..
ape nama jgn tanye..
idok ler teman nak ngingatnyeee..
 salmon steak set..
kite amek utk mek..
sekali mek xnk makan..
sudahnye die makan sushi yg egg mayo tuh..
okayh next time mommy tau dh..
xyah prder set2 bagai sbb sudahnye mommy yg abiskan..T_T
sebahagaian makanan yg dh sampai..
ishh xde la byk sgt order..
yg time nie tinggal salmon temaki ngan few sushi je pun..
kang ade yg kate, "kebulur betul dieorg nie"
bahahahahahhaa..

p/s : arinie kite puasa lagi..hurmm, tingin ape pulak nyeah?...kihkihkih..xlah..saje je..xde tingin2 ape pun..arinie kite nak masak daging wagyu yg somi kite beli kat jusco..alaaa murah je dagung wagyu tuh..xde mahal pun..kebetulan time tuh ade disc 50%..so arinie buka puasa makan steak..ewahhh..western sgttt...huihuihui..

17 comments:

  1. lama tk p mkn sushi king...salmon fav tp bkn yg raw hehe...wah daging wagyu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite suke yg raw..smp takat meja semua penuh ngan raw salmon..hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. cepatan kak gie makan sushi..kalau craving nie bahaya sbb boleh buat teringat..;D

      Delete
  3. Sedap lah plak tgk. Tak pernah makan kat sini lagi. Tekak melayu ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak try ade jugak sushi yg letak udang goreng, ayam goreng..

      Delete
  4. Singgah pagi..
    Wah!beruntung nyer la akk kan...
    nieyl puasa paling sedap pun makan sate..hahaha :)
    bersyukur nieyl oiiii...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sate pun sodap nieyl..tp akak xminat sate sbb tuh xde tingin sate kut..kihkihkih..

      Delete
  5. Sedapnya Sushi.... Baik nya en husband.. beruntung...tapi sllu kalau bab makanan mmg hubby akan cuba penuhi kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..tuh la kalau bab makan nie sehabis boleh somi akan tunaikan..agaknye sbb makanan kut..hehe

      Delete
  6. Daddy Qisya ni kan nampak sado di luar tapi tisu di hati
    Apa pun 'baby' dia nak apa lagi tengah puasa mestilah dibaginya
    Ha... amek kau banyak-banyak. Portion Qisya pun kasi mommy juga
    Kalau tak kenyang tak tahulah hahaha.....

    ReplyDelete
  7. sedapnya berbuka makan steak ni....nak jugak..aritu sue berbuka makan nasi ayam....si akob sebok nak makan...padahal mak sue dah siap masak ikan masak lemak cili api

    ReplyDelete
  8. Aduhaiii....semua sedap kan time posa ni Sya... akak kat ofis ni posa ramai ngan geng ofis... semua pakat meroyan lapa...hahaaa....

    ReplyDelete
  9. sedapnya.
    nafsu mkn time puasa kan
    alhamdulillah dpt juga happykan anak tekak hihi

    ReplyDelete
  10. uishhh meriahnya menu berbuka mommy qisya... eija tak pernah makan sushi kehkehkeh... tekak kampuinggg hahaa.. belum ada keinginan :p

    ReplyDelete
  11. sedapnyaa sedapnyaaa. lama tak makan T.T

    ReplyDelete
  12. Assalam sya,
    iols nampak telor gegor he3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...