Friday, April 3, 2015

:: Melur & Thyme ::

Weekend bile tah kiteorg gie KLCC..gie pc fair yg xmcm pc fair..cisss!!..buat penat je gie..kite nak carik casing enpongggg!!..ye, kite gie pc fair semata2 nak carik casing henpon..casing henpon kite punye rubber tuh dh mcm loose2 dh..pastu kaler dh start dull n hitam..sape suruh dulu amek kaler pink kan..nak beli kat luar dgn harga retail mmg xmampu la wehhh..mahal bebeno casing Otter Box nie..nak bayau 300++ utk casing semata mmg idok ler wehhh..byk kut 300 tuh..kat pc fair murah..boleh dpt bawah seratus..tp xde!!..huwaaaaaa!!!!..kat lazada ade tp mahalllllll...;(

Utk org yg clumsy mcm kite nie mmg kene pakai casing yg taff skit..ehh bukan skit..bykkkk..sbb henpon senang jatuh dr tgn kite..nak2 pulak kalau henpong yg selim melim mcm aiii nie..mmg lg la senang jatuh..selalu dah tergolek dog kat jalan tar..nangis..kalau pecah screen lg byk duit nak kene kuau..nak2 pulak bile ade anak kecik..hoiii, mmg lg kene la pakai casing taff..kalau x, boleh berderai air mata tgk anak campak henpon kat lantai pastu tepuk tgn smbl gelak..

Bile dh kuciwa barang yg dicari xjumpa, kiteorg masuk KLCC..dh alang2 time dinner, so gie la dinner sekali..malas nak pikir makan kat mana..terjah tmpt mana nmpk je..so kiteorg makan kat Melur & Thyme..
 belanja gambau mek..hehe..
 haloh haloh mudak musyuk nie..
 wild mushroom soup for my baby gurl..
 fettuccine carbonara for my husband
 calamari..
 nie tah ape tah nama die..ikan ape tah tuh..
tp not bad gak la..sedap..
kite skang nie kalau nak makan kene pikir mek sekali..
kite akan order makanan yg mek boleh makan..
tp xbajet la pulak dapat cenggini..muahaha..
berselera betul mek ..die abiskan food nie..kite dpt makan suku je kut..
xkisah pun..mommy kan diet..tp dlm diet2 pun sempat gak bisik kat husband kite,
"kang kalau i lapau, otw blk nnt singgah memana tapau food nyeah"..hahaha..
husband kite gelak2 je pastu perli2..
"nak fine dining xbgtau pun..kalau x boleh order veal"
wakakakakaka..

Ishh, kite ade bad history la ngan veal nie..nie cite 13thn lps la..husband kite time tuh tgh duk nak mengayat2 kite..bawak kite gie dinner kat KLCC..sekali dieorg served veal la kan..terkulat2 kite nak makan..mmg xabis la sudahnye..ahahhahaha..balik je dari dinner ngan husband kite, kite kol kawan kite suruh amek kite umah bawak gie makan kat mamak..wakakakakaka..tuh yg husband kite perli kite pasal ber-fine-dining tuh..

Bile dh together2 ngan husband kite, bile flashed back balik cite2 lama, kiteorg gelak mcm org gile..
"u la tah pape..u tau x i lapau lps balik tuh..patut dinner kenyang tp i kebulur..kalau u belanja i kat mamak pun i xkisah"...pastu dedua gelak mcm org gile..wahahaha..
mek bile dh bosan..gini la die..memacam die wat..hehe..

Kite pun xtau ape kite melalut skang nie..sbb pagi nie rase mcm blur semacam..kepala masih weng..otak masih xready utk berfungsi..adehhh..

11 comments:

  1. wahh yg mummy punya mmg nmpk sedap...x heran mek pon abiskan..sebab mak yong tgk pon sedap tu

    ReplyDelete
  2. Singgah Pagi...
    nieyl pun klu ngan asben pun cmtuh kak...
    klu dah dating berdua ke...duduk umah...sembang gelak mcm hantu dah...

    ReplyDelete
  3. oo...gie makan kat melur & thyme..best kan?

    ReplyDelete
  4. kita tk try lg mkn cni..carborana tu ingt #ELKYRA hehe

    ReplyDelete
  5. Masa bercinta nak kata lapar malu. Makan pun cukuplah apa yg diorder.
    Cuba sekarang kalau tak kerana diet mahu daddy punya pinggan pun kena tarik
    Itulah mommy Qisya tu...kan..kan...:)

    ps: cantiklah Qisya pakai gaun macam ini. Pakai warna gelap, kulit putih melepak..

    ReplyDelete
  6. pandai mekk ehh bila orang nak ambik gambar diaa. hehehehe
    ehh makanan tuu menguggat betul. hahaha

    ReplyDelete
  7. aku sekarang kalau nak makan kat luar kena fikir betul2.. penat melayan anak sorang.
    sapa laki aku sound tak nak dah bawa luth makan kat luar..
    kau tau, luth bukan sibuk makan... sampai kat kedai mkan, dia duk sekjap, mata melilau cri kawan..kalau nmpak budak baya dia, terus g ajak main...kalau tak ajak kita pusing, tinjau kedai. kalau x ikut melalak...aduh..spoil mood nk makan.

    ReplyDelete
  8. hahaha! last2 mamak jugaq yg mengeyangkan :P
    btw comei sgt mek sorang tu.. puteh kemain :)

    ReplyDelete
  9. Assalam sya,
    kan3
    kekadang mai mood anak dok pulun makan
    kita ni nak suap telan makanan tu tak lepaih
    dok spare kat anak kan3

    ReplyDelete
  10. Hey mek qisya...awat kamu comel gila ni...geram la

    ReplyDelete
  11. Tak penah smpai lagi tempat ni.. awat putih gebus sangat mek nih! geram sungguh tengok... mata sepet2 pulak.. chiness look

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...