Wednesday, April 15, 2015

:: Xpercaya Pun Tapi Kene Gak Percaya ::

Percaya x kalau kite cakap kat umah kite hanya ade 1 je frame gambau kami anak beranak..itupun baru je frame semalam..even gambau kite berdua ngan husband or gambau kite sorang pun xde..gambau kawen pun xdo hokeyh..silalah percaya sbb mmg iyeeeee..sobssss..

Frame gambau kemain lg banyak kat umah tuh..tp yg kosong punye ler..
our first picture yg di-frame..

Kesiannye lahaiiiii..

After kawen n sebelum pindah umah sendri kan kite menumpang umah somi kite...so malas la nak beria bagai..takat menumpang bilik jer pun..walaupun takat menumpang bilik, siap ade org yg selongkar lg bilik kite time kite ngan somi kite xde..tgk ape yg ade dlm bilik tuh..haihhhh..

Bile dh pindah umah sendri, kite tgh pregnant..so mmg malas nak mendeco2..bile dh bersalin, sebuk ngan anak pulak..bile anak dh beso skit, duk la tiap sekali merengek ngan somi kite tuh, "jom la gie cuci gamboooo"..itu je la ayat yg selalu kuau dr mulut kite..

Nak gie sendri boleh je..tp sebab "nak gie sendri" tuh la smp sudah xgie2..sbb balik keje je mesti nak terus balik umah..sbb nak jumpa anak..xnk singgah memana..

"tunggu la i beli printer yg boleh print gambau sekali"

Berbulan la jugak nak tunggu printer..

Bile printer dh ade, kite tanye la bile boleh kite print gambau..

"meja komputer xde lg macam mana..mana nak letak printer"

Okayh, tunggu meja komputer pulak..tunggu lagi 3-4bulan..skang nie meja komputer dh ade, baru la leh print gambau..nmpk x kenapa smp sudah xde gambau2 kiteorg yg di-frame-kan sebagai kenangan..kihkihkih..

Gambau semalam tuh di-frame-kan sebab kebetulan..gambau tuh saje nak test..sekali nmpk lak frame, terus masukkan..frame tuh pun frame time wat aqiqah qisya..n bukannye frame dr kite..frame tuh dari org yg wat kambing golek tuh..yg tlg sembelih kan tuh..tp xkisah la..janji jadilah the first picture yg berjaya di-frame-kan..muahahahahahhaa..

Okayh, pasnie task kite utk print gambau n frame-kan gambau..ngeeeeeee..

11 comments:

  1. okla ada gk 1...kami lg la tkde langsung..mayb sbb dok umh mertua kot...hehe

    ReplyDelete
  2. sue kalo dapat frame baru mmg akan minta akob print kan gambo guna printer kaler yg dia beli..siap2 dah beli glossy paper aritu...siap2 print....mmg umah sue penuh ngan frame gambo...nak bawak G kedai, mmg bercinta la nak G

    ReplyDelete
  3. zee pon gitu..gambar banyak tapi nak cuci tu yang malas..

    ReplyDelete
  4. Dah mula satu nanti mulalah buat lagi dan lagi kan...

    Kakak ni dah berpuluh tahun duduk rumah sendiri memang tak ada satu pun framekan gambar keluarga. Ada dlm album dan pc aje. Rumah kakak ikutkan ada printer colour tapi memang jenis dah tak minat jadi kalau nak tengok buka pc atau album ajelah...

    ReplyDelete
  5. okay la... ada juga... eeija pun ada satu je.. tu pun gambar time raya.. mmg keje husband print gambar eija tak ambik tau haha

    ReplyDelete
  6. hahah okay jugak ada satu. ida xde punnnn.. ada frame free dpt masa OP bagi dulu. itu jelaaa hahahhahaha. gmbr lebih byk dlm blog dari kat umah kahkhakahakah

    ReplyDelete
  7. akak pun sama ada jer 1 2 gambar dalam frame.... bayk save dalam pc dan pendrive jer...hahaa

    ReplyDelete
  8. Assalam sya,
    saaaaamaaaaaaaaaalaaaa
    iols kalo balek koje tu
    asai kuor lift tu kan3
    ghaser macam teruih nak langkah masok rumah :P
    rindu ya amat dengan anak sob3

    ReplyDelete
  9. banyak lah print gambar lepas ni :D

    ReplyDelete
  10. Ok lah tu babe. Kat umah iolls langsung tak der frame gambar kami anak beranak. Meang kosong jer dinding. Lagi kesian kan ☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...