Monday, April 13, 2015

:: Perfect Living, PWTC ::

Sabtu lepas kan ade Perfect Living kat PWTC..seriously perfect living kali nie mmg wat kiteorg pelik..pelik sbb xramai org..serious xramai..xramai as in boleh nak dikatakan lengang..lengang smpkan kiteorg boleh parked kete kat dlm parking PWTC itself..ehhh, mmg lengang la..mmg terkejut..sbb kalau x, kat luar2 PWTC tuh pun dh penuh ngan kete..jalan kat ke sana mmg kompom jammed..tp sabtu lepas lengang, tenang..pelik betul..
Kiteorg mmg menunggu pun perfect living la..homedec la..nak menambah bende2 yg kurang kat umah tuh..so kt perfect living kiteorg aimed 4 things..by right 5..yg 5 tuh awning umah..tp kat perfect living mmg mahal la..so cancelled awning umah tuh..carik kat kedai2 awning biasa jer..

1. air purifier
2. tv panel
3. rak kasut
4. meja komputer

Air Purifier (the power of isteri)

Air purifier tuh sejak qisya lahir kut mencarik..pastu senyap..then few months back kite duk la asyik membebel kat somi kite nak carik air purifier nie..sbbbbb every time balik umah petang2, bukak je pintu mesti ade bau..eeeiii, kite xsuke betul..bau mcm umah yg dh lama tinggal..ngan bau mcm bau sampah kat dapur yg dh berlegar2 kat living hall..padahal kerap je membuang sampahnye..pastu air circulation dlm umah sgt x healthy..cewahhh!!!..wakakakaaka..

Kalau dpt yg mcm
 gini pun dh okayh dh..

Tp somi kite ckp, "nnt kite carik nyeah"..baekkkk sayang..see see..itulah..the power of isteri..muahahahaha..alaaaaa, utk kebaikan semua org jugak kan..

So sabtu lepas, mmg byk la air purifier nie..mcm2 brand ade..tp kiteorg lg prefer Sharp..sbb mmg Sharp dh well-known jugak la when it comes to air purifier thingy..

Jalan2 sekali nmpk Sharp punye air purifier..dh tanye2, dh dpt info2
"okayh, the best price that u can give?"..
Sekali the best price tuh mmg sgt best la kan..paling murah penah kiteorg survey..
disebabkan sgt3 murah, kiteorg amek 2..yg beso utk living hall kat bawah..
yg kecik tuh utk master bedroom..

Harga 2 air purifier yg kiteorg beli dekat perfect living nie bersamaan dgn satu rege air purifier yg dijual kat luar..

Tv panel

Akhirnyaaaaaa dpt jugakkkkk tv panel nie..dh dekat 2 tahun mencarik..phewwww!!..finally, dpt jugak tv panel yg simple, cantik, dan yg paling penting murahhhhhhh!!..muahahaha..yg lain ade tpgambau xde..tunggu 25.4 dieorg dtg pasang..mmg tmpt tv akan terletak je la kat satu tmpt pastu mmg kompom2 dh xleh nak tukau tmpt dh..

Rak kasut 

Mahal..jadah ape nak beli rak kasut smp 700-800hengget..balik keje petang nie nak terus ke Ikea..beli kat sana jer..senang..murah pun murah..walaupun kene pasang sendri, xpe la, janji xmahal smp 700-800..rak kasut nie penting..rak kasut kat umah dh xde space dh nak letak kasut2..menbuak2 kasut2 kat luar rak kasut..pastu nnt dtg mek duk kecah2 kasut merata..kihkihkih..

Meja komputer

Mahal jugak..baik kedai perabot biasa mahupun kat perfect living mahal..kat perfect living lg mahallllll..rege nak 3ribu 4ribu 5ribu jer semua..gile..petang nie nak gie Ikea, carik sekali meja komputer..opkos ler kene pasang sendri..somi aiii kan gagah perkasa..huahuahuahua..

*Dah almost 2 years duk kat umah sendri..tp belum 100% complete lagik..kiteorg tambah skit2..ade duit baru beli..duit xcukup kalu, dok ontok2 smp cukup..lgpun nak kelam kabut watpe..semua yg wajib/basic semua dah ade..cume nak tambah2 jer..ngeeeeee..lg satu semua yg kiteorg beli xde GST..tp xtau la kalau dieorg dh siap2 kire kan..*

7 comments:

  1. Rumah kakak tak ada pun air purifier itu.
    Kalau ada memang bagus kan..

    Yg lain-lain betullah kalau dah mahal baik cari kat luar.

    ReplyDelete
  2. ala amik la gambo semua sya...nak tgk gak....nanti satu hari sue nak tidoq umah tu...twist ngan mok...mok mok duduk ngan akob, sue tidoq ngan sya N mek la..hahahhahahha

    ReplyDelete
  3. ala tak pernah pegi ... next year la pegi..hihihii..

    ReplyDelete
  4. tak pergi pon
    sbb mls dh nk mmbli.kang nk pindah susah.ddk umh sndri bru best. letak terus x yah angkat angkat
    dah.

    mak aii maheinya hrga rak kasut deme..

    ReplyDelete
  5. Assalam sya,
    tu dia haih
    memola nak hat kocik nyer pourifier
    last2 uols beli hat gedabak besor yer:P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...