Thursday, April 2, 2015

:: Umahku Mini Market ::

To producer2 out there..
aiii dh bg yu ilham nak letak tajuk ape for your next drama..
muahahahhaha..

Semalam kat news feed fb kemain ramai org upload gambau resit2 yg kene gst...hehehe..nak buat camno..terima xterima, kene terima jugak,,ikutkan mcm2 nak maki, mcm2 nak luahkan rase ketidak-puas-hati-an, tp xguna pun..xguna xguna xguna..korang marah la mcm mana pun, pak jibby xdgr pun semua tuh..yg die tau, "teman nak implement jugak gst nie..lantok ke deme le nak teghime ke idok..ade teman kesah"..ihetchiu pak jibby..;(

Semua bende kene gst..ape yg xpatut kene pun, kene gak gst..haihhhhh..

So sape2 nak shopping brg2 dapur, kite ade bukak mini market..selalu kalau kat umah org jual eskrem 10sen ngan jajan2 kannn..haaaaaa, nie kat umah kite, kite jual barang runcit segala bagai..ko hado..wakakakakakkaa..tp stock yg mana ade, ade la..xde tuh mintak maap bebyk..huahuahuahua..
pilih2..ngeeeeee..kemain sepapan beli rencah ikan bakar tuh..husband kite kate kalau dh selalu guna amek je la sepapan..baekkk, ckp somi jgn melawan ye isteri2..huahuahuahuahua..

 skang nie ade usulan utk tambah lg shelve..husband kite kate kalau nak gie ikea boleh, tp kene amek cuti..huwaaaaaaaa..mmg lama lg la jawabnye..

yg nescafe tuh, kite tau mesti DADDYZIYYAD nk chop sekaton dua....wakakakakakaka..ye ye betul betul betul, somi saya penggila nescafe..sehari xkene nescafe boleh kene pakinsen..ahahahaha..

Tp kan tp kan tp kan ade budak kantoi..amek nutella go dlm bilik stor senyap..kite kt dapur peghati jee..hahahhahahaha..
video
nie ha budak tuh..ahahhahaa..byk kali dh die duk ulang2 masuk bilik stor..amek nutella..pastu daddy suruh letak balik kat mana die amek, die letak balik dlm bilik stor pastu kuau..tp pastu keep on repeat-ing la bende sama..so comellll..ahahahha..

Berapa lama la boleh bertahan stock2 nie..hurmmmmmm..xpe2, we'll see..;)

18 comments:

  1. Itu dia! boleh tahan lama tak apa
    Jgn sampai expiry date tak terhabis sudah.

    Anak dara gebus tu bukan main laju dah berlarinya ye:)

    ReplyDelete
  2. mmg dh gaya mini market...tajuk bole wat drama hehe...

    ReplyDelete
  3. wahh banyaknya stock fasya hahaha.... mmg bebtul blh bukak mini market tu.... senangkan perencah ikan bakar tu muahahaha .. kt pun beli jgk kdg .. jimat banyakkk masa nak bakar ikan ....

    ReplyDelete
  4. seronok ada stor gini, senang nak amik barang...tunggu nanti makyong tekan loceg umah, sila kuarkan segala barang, mak yong nak beli..tanpa GST ye..hahhahah

    ReplyDelete
  5. wahahaha.. sebijik mini market.. dapo kite kecik je. takde space nak simpan klu beli bebanyak. pastu kite malas masak. hahaha

    ReplyDelete
  6. hihihi tersenyum akak tengok Falsya.. memang dah jadi mini market tu :)

    ReplyDelete
  7. wow byk stok hah...

    mcm lieya gak leee...mane2 yg selalu gune tu mmg byk lee beli ..senang sebab stok sentiasa ade tak putus kan....

    ReplyDelete
  8. ida pun ade mini market. mmg kalau memberli barang dapo ida suka beli barang triple. ape jua amik mesti amik 3. stok 3bulan kottt hahahhahahahhaha

    ReplyDelete
  9. banyaknyaa stok barang dapur. heheheh. mek kantoi dahh. ahhaa

    ReplyDelete
  10. banyaknya..wah nutella tu beli mana sya? nak pi carik jugak la..

    ReplyDelete
  11. Kau pernah tgok rancangan mat saleh extreme coupon tu? aku teringin nk ada storecam tu.. rumah aku pun ada juga mcm ni.. aku buat stock pampers bila ada promosi kat supermarket, stock lotion, deodrate warehousale, dan coklat nga biskut pun dr warehousale. tp tang biskut, coklat tu fail..anak aku hari2 perabis stock. makan nya sikit, bazairnya lebih..huh

    ReplyDelete
  12. waahh...byknyer stok tu..
    nnti msuk rmh bru nk wak camni jugak la..rak utk simpan stok..bgus jugak buat mcm ni...

    ReplyDelete
  13. wow...memang terkejut tgok..hhahaha..mcm mengalahkan 10 orang dok rumah...kikiki...syabas bete

    ReplyDelete
  14. Assalam sya,
    iols nampak bobot berbotoi3 he3 :P
    perencah ikan bakor tu yg tak tahan tu

    ReplyDelete
  15. Wah...dah ada no gst lom ni? Ke mmg xde gst...if xde laju je nk pi beli...

    ReplyDelete
  16. kan.mmg kena buat gini je.puas hati
    betul mmg kalau beli brg asyik le tgk ada gst ke tidak huhu

    ReplyDelete
  17. ini mmg betul mini market ni hahahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...