Thursday, April 16, 2015

:: Mampoh Kalau Hilang ::

Uishhhhh..nie kalau ilang nie mmg xtau la ape jadik..

Boleh wat darah merah kering la yg kalau kene toreh pun darah xkan kuau..

Wathal la ko nie sya..
 gelang mekkkk!!!..huwaaaaaaaaa..

Sabtu lepas kan qisya kuau ngan kakak kite..pastu kite ade ingatkan die utk tgk2 gelang kaki qisya nie..takut org potong lagi..sebab gelang kaki qisya yg first2 dulu penah ade org potong kat One Utama..so phobia dh kat situ..pastu kakak kite suruh kite bukak simpan gelang tuh..dh bukak and dh simpan, alih2 terlupe nak pasang kan balik..

Smp la ke arinie..pagi td baru tingat nk pasangkan balik gelang tuh kat tuan empunye diri..so disebabkan baju kite pakai xde poket, kite selit kat kat satu tmpt nie..tmpt rahsia xleh bgtau..wakakakakka..sudahnye lupeeeeeeeeeee...smp kat parking n otw nak berjalan ke opis, tetibe tingat gelang qisya sbb kite dgr bunyik loceng gelang kaki kite..hoiiii, bile tingat tuh je pun dh boleh berderau darah..carik2, phewww, nasib baik jumpa...mmg mengucap pjg kiteeeeee...takut wehhh kalau ilang..apo den nak jawab ngan omak den!!..huwaaaaa..

Qisya ade 3 gelang emas..yg first dh ilang..yg second tuh skang jadik gelang tgn..yg ke third nie gelang kaki..semua nenek belikan..mommy pun xde gelang byk tuh..T_T
bile dh jumpa. mmg xde la kan nak simpan dlm purse ker dlm handbag ker..cuak  dh kite..nasib baik la tgn kite kecik boleh muat pakai gelang qisya nie..sementara nak tunggu balik, mommy pakai dulu gelang qisya..arinie kite meriah ngan bunyik loceng..tgn loceng kaki loceng...wahahahhaa..

Sya ooooo sya...tolong la jangan wat gitu lagiiii..ubah skit pangai pelupe tuh..nak cite pasal pelupe nie byk..henpon kite saje dh 3-4 kali tertinggal kat kedai makan..alhamdulillah la org yg jumpa tuh baik hati..kalau x, lenovo la henpon kite skang..sobssss..

8 comments:

  1. oo..tu pelupa tahap mcm akk tu sis..tp bila kita dah ada sifat forgetful camtu kita kena sentiasa beringat la kan..mcm hp akk tak guna ke terus smpn dalam bag..sbb akk pnh jugak terhilang hp banyak kli tp jmpa balik sebab hilang kat tmpt orng blh percyai..nasib baikla kan...huwaaa..huwaaa

    ReplyDelete
  2. nampak sangat kaki mek sama beso ngan tangan mommy dia kan...uisshhh ada boleh pulok org potong gelang time jalan2 yee...

    ReplyDelete
  3. Tangan mommy kecik atau kaki Qisya yg gebus:)
    Ngam-ngam pulak boleh pakai.

    ReplyDelete
  4. yg tu klau hilang jenuh nk mjawab la nmpknya...

    keciknya tgn mommy siap leh pkai gelang ank

    ReplyDelete
  5. Assalam sya,
    besaaaaaaaaaaaaa la
    mak iols slalu cakap dah berank ni banyak urat putuih he3

    ReplyDelete
  6. memang meraung klu hilang ni.. hihi. sy pun sama suka lupa letak mana klu barang kemas..pastu kelam kabut lah mencari.. haha..

    ReplyDelete
  7. pehhh muat gelang kaki qisya dengan tangan akk. hehehe :D

    ReplyDelete
  8. Wah...untung qisya nenek bagi barang kemas.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...