Wednesday, April 29, 2015

:: Cerita Semalam ::

Semalam hujan lebat sgt kan..alhamdulillah..sejuk skit bumi Allah nie..

Semalam kite kelam kabut siap kan keje yg terlampau byk sbb nak kuau awal..ye la kalau dh keje kat tgh2 "heart of KL" nie, mmg xleh kuau lambat..after 6.15-6.20 je dh start jammed..nak2 plak kalau hujan..mmg lg double jammed..dulu kite penah kuau opis kul 8.00 malam..still pekat lg jalan jammed..T_T..sorry la ye kalau xterjah umah u'olls..skang nie dg start bizi dh..xcukup tgn..

Semalam nak smp ke exit duke dari jalan semarak je dh dekat 30minit..naik je duke highway, tuh diaaaaa, jammed gilossss..sepanjang jalan okayh jammed..kite syak nie mesti jammed smp ke tol sentul..sekali betullllllll!!..huwaaaa..

Jammed sbb tol kat sentul tuh dieorg tukau satu lane smart tag jadik lane touch n go..dem yu!!..pasal tuh je okayh jammed start exit wangsa maju..management duke nie mmg tau..suke sgt wat bende2 ngarut pastu nyusahkan org ramai..kengkonon nak trial n error tp end up xjadik..bukan sekali masalahnye..ptg nie kalau jadik lagi mmg kite akan kol hotline dieorg utk complain..
ggrrrr!!...yg wat kite lagi bengang, ade lak driver2 yg bangang duk lalu emergency lane..mcm ko sorang je la nak cepat..xpe la, bersangka baik la..tercirit dlm suau agaknye..hahahaha..

Semalam dekat sejam gak la kite stucked kat jammed..traffic very bad u know..lg sakit hati bile smp je kat tol duke tuh tgk punca jammed tuh sbb lane smart tag dh jadik satu...ishhh..sakit betul hati..selalu kul 6.20 dh smp umah mak kite dh..semalam 7.30 baru smp..grrr!!!..

Sampai2 umah mak je bukak tudung saji tgk ade sambal ikan bilis..tanye mak kite masak nasik lemak ke..sekali mak kite kate ade pulut..sambal ikan bilis tuh makan ngan pulut..whatt!!!!..say againnnn!!...what?!!!!..pulut???!!..sambal ikan bilis???!!!..terus amek pinggan cedok pulut laaaa..nak tunggu ape lagi kan..diet??...screw diet!..ahahaha..
 sedapnye..dua kali kite tambah..feveret kiteeee..sedapnyeeee..

Balik umah dgn perut kenyang..kihkihkih..
disebabkan semalam kite xlarat sgt, nak demam nak selsema segala bagai, ini je la yg mampu kite masak utk somi kite..selalu ade mashed potato ngan coleslaw..tp semalam xlarat sesgt..sobss..

*harap2 la arinie duke xjammed macam semalam..harap2 la semalam duke punye management dpt ratusan complaint dari driver2 yg senasib ngan kite*

12 comments:

  1. pulut ngan sambal ikan bilis...bikin hati goyang gundah gulana ni....adoiii.....nasib ada pengubat jammed kan

    ReplyDelete
  2. tulah smalam ez tgk staus fb u...

    tapi sambal bilis tuh... mak aiiii.... nanges tgk... nakkkkkk

    ReplyDelete
  3. sama laaa smlm sampai umah lepas maghrib...rase nak nangisss!

    ReplyDelete
  4. dah penat-penat meredah jammed..balik umah dapat pula makanan kegemaran kan..terhidang sudah..memang heaven rasa

    ReplyDelete
  5. Walau penat hidangan tetap mantop...akak jugak yg x masak..balik terus tido...Standard la KL kalu hujan mmg meroyan..mmg smlm jamned teruk

    ReplyDelete
  6. Singgah Pagi...
    Ya Allah...nieyl bersyukur sgt² sbb keje dekat ngan umah...
    tiada jam...tiada stress...

    ReplyDelete
  7. Paling sakit hati kalau balik kerja jem
    Mulalah terbayang masak tak sempat, anak kat rumah macam mana kan.. kan..
    Untung juga sampai-sampai ada hidangan mengancam boleh terus ngap:)

    ReplyDelete
  8. oitt lapaq oihh tgk makanan tu.. hahahha

    ReplyDelete
  9. Giler kot lorong smart tag dia bkk lrong tng...huhu..

    Tp tgk pulut fasya tu sedapnya..alahai

    ReplyDelete
  10. Masalah traffic jammed tak akan pernah habis! Untunglah badan balik rumah dapat makan makanan favourite! ;)

    ReplyDelete
  11. Assalam sya,
    kaaaaann3
    iols pun soper tu jugaks tau3
    walopun tak larat ka
    tak sehat ka
    mesti dok isau anak n hubby punya makan
    tak leh masak beria pun mesti iols maen goreng & rejam apa ja yg ada dlm fridge gitew
    seb baek anak n hubby tak cerewet :)
    kan3

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...