Wednesday, April 18, 2012

:: Bikin Panas Jer ::

Semalam 5.30 je mmg dh meluru nak balik keje dh..perut dh lapo n mmg tahap kebulur dh..terbayang2 masakan mak terchenta kat umah tuh..xkisah la mak masak ape pun semua sedap..simple mcm mana pun ttp marvelous..masak sardin pun sodaplah sonang cito..

 So tgh berjln nak gie kat kete kol la mok mok..ngadu2 pasal kete yg mcm dh nak kehabisan battery..kete jerking bile drive la, bile nak start mcm xleh start la, itu la, ini la..mmg speaking of the devil betul la, sekali betul2 xleh nak start tau kete..hamek ko kete wat hal..hadoooooooo..terus stress gile time tuh xtau ape nak wat..workshop mmg byk kat area opis nie tp segan la plak kan nk mintak tolong..so to cut the story short, mok mok la yg kene dtg utk rescue..

Perut dh la tgh lapo tahap gaban punye..nasib baik la ade penyelamat chocolate moist cake balance yg makan kat dlm opis tuh..hehe..so sementara tunggu mok mok mmg melantak itu jer la..lama gak la tunggu mok mok nak smp opis nie..ade la nak dekat 2 jam..dr cerah smp gelap dh..dekat kul 8 baru mok mok smp..mmg standard pun time ari2 berkerja NKVE jammed starting from Kota Damansara exit until Subang exit..

Bile mok mok dh smp kan, die siap beli lg battery kete konon2 nak tukar la..sekali ntah kenapa tetibe mok mok goyang2 skit kepala cable battery tuh n then bg kunci suruh cube start kete..halamakkkk..sekali leh start la plak kan..wat hal la..kalau tau dr awal dh buat dh..xyah nak tunggu smp malam2 sorang kat dlm kete..xyah mok mok dtg jauh2 semata2..sorry je manjang time tuh kat mok mok..nasib baik mok mok x marah..hadooooooo..bikin panas jer..

 nie la battery yg wat hal tuh..pasal battery nie la i've lost my shoe allowance..;(
 while waiting for mok mok, nie la penemannye..kasik wat alas perut jer..;D

*TQ mok mok sbb kentalkan diri redah jammed berjam2 semata2 nak goyang inulkan kepala cable battery kete i jer..and sorry to myself coz i've lost my shoe allowance dy..uwaaaaaaaaaa*

17 comments:

  1. shoes allowance yg tak tahan tu....siot jer....hahhahaha...

    ReplyDelete
  2. nasib baik laki u punya sabar banyak kan..hehehe..cuma tak rapat jer puncanya..itulah perempuan cam kita ni hanya reti drive jer..hehehe

    ReplyDelete
  3. adoi la hai..
    ksian en.mok2, hehe

    hahaha..tu la,
    shoe allowance tak tahan tu..kekekeke

    ReplyDelete
  4. ala kesiannya kena tunggu lama..kayrul punya keta pun dah start bagi hint yang bateri nak kong tapi pasrah je la pakai selagi belum tersadai...hahaha

    ReplyDelete
  5. ala kesiannya kena tunggu lama..kayrul punya keta pun dah start bagi hint yang bateri nak kong tapi pasrah je la pakai selagi belum tersadai...hahaha

    ReplyDelete
  6. @MamaEma itu la nasib baik husband punye tahap kesabaran tinggi..kalau x mesti dh kene marah dh..hehe..kan..tau drive jer xtau maintain..hehe..

    ReplyDelete
  7. @Nad @ MamaZakwan kesian kan..2 jam redah jam..hehehe..

    Dh xdpt dh shoe allowance dh sbb mok mok dh beli battery..;(

    ReplyDelete
  8. @kayrul-shah letih tunggu dlm kete smp mlm pulak tuh..hehe..

    ReplyDelete
  9. sedpanyerrr kek coklat r yer.. Sabo x mo marah2.. ;)

    ReplyDelete
  10. hahahha takpa shoe allowance builan ni aja..bulan depan ada lagi kan.. :p

    beb aku pun kalau kete rosak panggil aja laki aku hahahaha..memang fail la bab2 kete nih

    ReplyDelete
  11. @amiey lee harap2 laaa next month ade..wakaka..

    tau xpe amiey..aku dh jd buntu dh sebenarnye..nak mintak tlg org segan la pulak..sama la kite beb..fail bab kete..hehe..

    ReplyDelete
  12. bateri nye hal terbang kasut kan. x pe mok mok mesti bg nye sbb diakan sayangn terlebih kat bini dia ni... hehehhe

    ReplyDelete
  13. @watyz xadil kan..hahahaa..harap2 mok mok bg la..dh melecet2 dh aku pakai kasut aku nie..

    ReplyDelete
  14. adui la..nasib baik mok2 ada nie..

    ReplyDelete
  15. @tiefazatie itu la..kalau mok mok xde xtau nak wat ape..nak naik public transport mmg xdpt la sbb xde public transport kat sini..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...