Friday, April 27, 2012

:: Beauty is Pain ::

Ye ker beauty is pain?..actually it depends la kat individu tuh sendri kan whether wanna pain or not..but no pain no gain la kan..hehe..masing2 have their own way nak pain kan beauty tuh dgn mencucuk2 botox la, vitamin C la, wat operation panjangkan dagu la, operation nak mancungkan idung la, wat liposuction la..mcm2 la kalau nak diikutkan skang nie..

Gegurl xde la smp tahap nak wat mcm tuh..still lagi waras dlm hal2 beauty nie..gegurl bersyukur dgn kurniaan-NYA n xde niat sekecik zarah pun nak menukar muke nie..pipi gegurl nie sejak azali duk kembung xpenah nak surut2 walaupun bdn gegurl kurus sekurusnye pun..kalau domok mmg lg kembung la kan..ngeeeeeee..

My pain when it comes to beauty is shoes..ye laaa,kalau pakai kasut yg salah ke hape mesti sakit kaki..but still stubborn nak pakai gak even tau sakit..gegurl suke pakai wedges..high-heels or stilettos nie kalau gie opis, wedding n certain occasion la..kalau gie jenjln mmg selalu lenjan wedges jer..pastu mulelah jln mcm penguin..penguin pun kalau tengok gegurl jln mesti geleng kepala sbb dh jahanam kan cara dieorg jalan..pastu mok mok plak jd mangsa kene belikan kasut baru sbb duk mengadu2 kate kaki sakit la, melecet la, merah la ape la..tp bile dh dpt kasut baru, sama gak sakitnye..bile mok mok tanye, "sakitkan sebenarnye kaki pakai kasut baru..jalan dh slow2 n terhencut2 dh nie", gegurl dgn selambanye ckp "mana ade sakit..okayh jer..org kate biar lambat asal selamat..org yg kate,i x kate ape2"..padahal mmg sakittttttttttttt punnnn!!!!!!!!...smp rase nak jalan sambil guling2 bdn dh sbb kaki dh sakit..

Hurrmmmmm, nie idea bgs nie..pasnie boleh gune lagi cara mcm nie kan..agak2 nak kasut baru, pakai kasut yg sakit tp pakai bile gie dating kat shopping mall jer..untung2 dpt lagi kasut baru..wakakakakaa..mau mok mok bg penampo ngan selipar saiz 10 bertalu2..hahahahha..








14 comments:

  1. hahhahaa....idea bgs nak mintak kasut lagi dan lagi dan lagi....hehehhehe.... kiter pun suka weges jugak...selesa...hehhehe

    ReplyDelete
  2. b4 kawin leh le pakai high heel .. dh kawin ado anak ni , xde nye lew... di tmbah plak dgn en somi yg rendang tu kan , kalau i pakai makin rendang le jd nye

    ReplyDelete
  3. eh kalau tak sakit pun, bule jugak buat2 sakit. pastu buat muka kesian macam puss in boots tu. ekekekke

    ReplyDelete
  4. @pinky baru terpikir sebenarnye tau idea nie..hahaha..

    ReplyDelete
  5. @fazilzura hahaaha..aii pulak kene pakai tinggi2 sbb en mok mok tinggi..;D

    ReplyDelete
  6. dh ada anak pencen dh pakai kasut tinggi.

    ReplyDelete
  7. Setengah tu mmgla nak cantik nya pasal sanggup sakit..

    Ada gigit kasut tak masa baru beli? :)

    ReplyDelete
  8. saya pn sama! kalau beli kasut tgk cantik kan, kalau sakit kaki, wuwuwuw spoill. sbb cantik pakai jugak. kah3.

    ReplyDelete
  9. hihii dulu sy sggup sakit asalkan bergaya..hahhahhahah.. tp skrg, dah kawen n ada ank ni.. xsaggup nak pakai kasut tinmggi2 dah.. yela, nak kne melayan anak... dah xnmpk seksi dah kasut tinggi tp nampak seksa..hahhahah

    ReplyDelete
  10. @Zila Zainal hahaha..u pun penah wat ke beb?..;D

    ReplyDelete
  11. @fieda silap2 nnt kalau falsya dh ade anak mesti bungkus gak kasut2 tinggi ni..hehe.

    ReplyDelete
  12. @Myra Jay terlupe nak gigit kasut pas beli la Myra..itu la agaknye punca sakit kut.hehe..

    ReplyDelete
  13. @IntaNBerliaN agaknye falsya pun coming soon mcm ina gak kut..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...