Monday, April 16, 2012

:: Pasar Berdarah ::

Ya ALLAH, kesiannye bdk perempuan yg x bersalah nie..pegi pasar malam nak beli makanan n minuman end up kene tikam ngan org indonesia..bodoh betul org indonesia yg tikam tuh..ape bangang sgt smp xleh nak beza kawan ko ngan bdk yg x bersalah tuh..kut ye pun nak bunuh kawan senegara ko, jgn la smp ke pasar malam peginye..gie la crk kat umah die ke hape..org lain yg jd mangsa..tikam balik perut ko baru tau..

 Source from here

 
GOMBAK: “Dalam keadaan berlumuran darah, saya terus memangkunya sebelum berlari kira-kira 150 meter ke klinik berhampiran, namun doktor mengesahkan dia sudah meninggal dunia,” kata Misnawi Mohd, 55, bapa kepada seorang remaja perempuan yang maut ditikam seorang lelaki di pasar malam Kampung Wira Damai, Batu Caves, dekat sini, malam kelmarin.
Menurutnya, ketika memeriksa nadi anaknya, Noor Fathanah, 13, doktor memberitahu peluang untuknya hidup tipis.

“Tidak lama kemudian, doktor mengesahkan anak saya sudah meninggal dunia menyebabkan lutut menggeletar dan badan terus lemah bagaikan mahu pengsan.

“Apapun, saya terima kejadian ini sebagai takdir, tambahan sebelum kejadian, tiada perubahan pelik ditunjukkan arwah yang juga anak bongsu daripada empat beradik,” katanya ketika ditemui di pekarangan bilik mayat Hospital Selayang, dekat sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 8.15 malam itu, mangsa, pelajar tingkatan satu Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Kertas, dekat sini bersama kakaknya, Noor Fadilah, 15, serta seorang lagi rakan yang sedang membeli air, parah ditikam suspek dipercayai warga Indonesia yang ketika itu sedang mengejar seorang lelaki rakan senegaranya.




22 comments:

  1. aku nak tgk polis keje mcmana..
    boleh tak dpt tangkap indon tu..
    puih!!

    ReplyDelete
  2. @Sidratul Muntaha bodoh kan indon tuh..kesian kut x bersalah langsung..

    ReplyDelete
  3. @mama tisya kesiankan..salah org je alasan yg boleh die bg..

    ReplyDelete
  4. giler kejam..kalau tersalah tikam pun, takkan la sampai parah dan membawa maut kot..nie memang kes dah mental indon nie...

    dah datang negara kita dah la, nie bunuh rakyat kita sesuka hati dia la plak

    ReplyDelete
  5. @kayrul-shah tau xpe..ntah mcm mana ntah gaya die tikam pun xtau..

    geram betul tau ngan dieorg nie..

    ReplyDelete
  6. kesiannya.. insan x bsalah mjadi mngsa..smoga menerima hukuman y setimpal.. n smoga roh arwah dicucri rahmat.

    ReplyDelete
  7. al-fatihah utk arwah..

    sedihnay tue makayah n family arwah kan..=(

    ReplyDelete
  8. kesian kat mangsa.tak pasal2 kena..makin melampau warga asing ni tau..

    ReplyDelete
  9. Memang kes naya, tak pasal2 je kan..
    Geram tul..

    ReplyDelete
  10. Al-Fatihah untuk arwah..tak disangka meninggal ditikam tanpa sebabnya

    ReplyDelete
  11. @LYAfrina kesian kan..xpasal2 pun..xbersalah pun..

    al-fatihah..

    ReplyDelete
  12. @fieda tau xpe..sakit betul hati ngan dieorg nie suke2 je nak tikam anak org..

    ReplyDelete
  13. @Myra Jay tau xpe..xbersalah pun arwah..bahaya betul kan..

    ReplyDelete
  14. @MamaEma itu la..kat pasar malam plak tuh..

    al-fatihah..

    ReplyDelete
  15. aah..sgt2 kesian nie..dkt je kot ngn umah nie..

    ReplyDelete
  16. @tiefazatie sama la..dekat ngan umah gak nieh..ifa duk mana?..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...