Tuesday, April 3, 2012

:: i-Pad RM 8.50?????..Biar Betul!!.. ::

Serious i-Pad RM 8.50 je..tp utk dibakar laaa..yg fake punye..hahaha..penah x korang dgr kaum cina akan bakar barang2 fake something like kerete ke,driver utk kereta tuh ker, bakar duit ker, or bakar segala bende la utk bagi kat family members or relatives yg dh passed away..konon2 utk kegunaan kat "alam sana"..mak mmg ade dgr before nie sbb my friends ade yg chinese so dieorg la yg cite semua bende nie..itu kepercayaan dieorg..ari tuh la baca News Straits Times..ade kuar pasal cite nie..dulu kalau takat kete ke duit ke mmg selalu la dgr..tp skang dh maju woooooo..siap bakar ipad, iphone, tv, brg2 kecantikan, air tin, fast food..n nie yg paling rear okayh..pam stesen..yessss,pam stesen..bkn  Petronas, bkn Caltex, dan jugak bukan Shell tp HELL GAS STATION..hahahahaha..utk "org2 kat alam sana"..dh kate ade kereta..kene la ade petrol..kalau x, mcm mana nak jalan2..hehe..

not SHELL okayh..but HELL GAS STATION..;D
credit card pun ade tau..nak gie shopping..siap passport pun ade utk travel..
i-Pad murah murah..RM 8.50 jer...cepat serbuuuuuuu..hahaha..
mcm real kan..padahal fake jer tuh..
Mc'D pun ade..
kete dh selalu dgr..
kat alam "sana" pun mesti mau cantek maaa..

Lain kaum lain kepercayaan..mcm mana pelik pun kite kene respect kepercayaan dieorg..betul x?..

11 comments:

  1. mmg canggih dah sekarang...ipad dan hpone plk..kalau dulu2 mmg pernah la dgr pasal bakar duit dan kete...

    ReplyDelete
  2. @fieda canggih dh kan..dulu dieorg bakar yg biasa2 jer..skang dh moden..hehe..

    ReplyDelete
  3. @amiey lee aeroplane xtau ade ke x?..kene purpose..ehehe..

    ReplyDelete
  4. hahaa..pelik2 tp menariksss jek
    agak2 kite beli buat deco umah aci tak??

    ReplyDelete
  5. @syanasaid kannn..sbb mcm2 ade..haha..cube ko try beli dulu..aku rase boleh kut..;)

    ReplyDelete
  6. ada juga yang buat ruang tamu ada tv almari kat dalam kubur mereka..

    ReplyDelete
  7. tetibe teringat kat mak aku. sia ckp ntah bile dpt merasa naik mercedes. aku pon balas la. tggu mak mati nanti org bakar kan utk mak. hahahha... jgn kata mercedes, mak sebut je nak kete apa... BMW ade, VOLVO ade.... hahahha

    ReplyDelete
  8. @watyz wahahaha..mengong tau ko nie..haha..

    ReplyDelete
  9. pelik2 btul kepercayaan dorg kan...kelakar plak dgr...nory baru taw pasal ni..sblum ni xtaw plak smpai bakar2 brg semua..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...