Thursday, April 12, 2012

:: Nie Yg Wat Gegurl Marah Nie ::

Marah betul tau nie..geram je rase..ape kes yg nak xpuas hati bagai nie..org2 yg berpikiran kolot mcm nie la yg menjatuhkan industri seni tanahair..amek ko, punye la marah smp skema ayat aku jadinye..mcm mana la ko boleh dilantik jadi VP tuuutttt..tp mmg la kan sedangkan ko sendri leh over shadow pressie ko inikan plak la artis2 lain..adab kene jaga skit la brader..cube pikiran tuh positive skit..abg Aaron menang sbb undian peminat..regardless la die Singaporean ke x..dh kalau peminat abg Aaron ramai kat Malaysia nie ko nak kecoh ape..ke jeles sbb peminat ko xramai mcm abg aaron..or ko jeles sbb ko langsung x tercalon..jgn la sbb ko rase ko dh pegang jawatan VP tuh ko dh ade lesen besar leh sound2 org..ko x pikir ke ape org yg ko duk ckp tuh rase..ko ingat die robot ker..come on la brader, ko jgn suke2 hati je nak twit kat twitter pasal bende2 nie..dh kalau itu rezeki die ko nak kate ape..nak jeles pun bertempat la..jgn nak malukan diri sendri dgn ayat2 ko yg langsung x berasas tuh..pedulik hape aku kalau ko tuh kawan mok mok time sekolah ke hape..huuuhhhh..

Ramai je artis dr Singapore yg bertapak kat sini..ade yg dh dpt Datuk pun tau..itu belum cite yg peminat2 n even artis sendri duk agung2kan..nape ko xnak bangkitkan isu tuh..time dulu ko ngan Hetty Sarlene berlakon xde pun ko nak kate die merosakkan seni tanahair..siap boleh bercinta kejap..apo cito..die tuh SINGAPOREAN jugak kut..

source from here.

Zed Zaidi menerusi akaun Twitternya telah melahirkan rasa tidak puas hati di atas kejayaan Aaron Aziz merangkul gelaran Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian 2011 semalam. Luahan tersebut ternyata mampu menimbulkan kontroversi yang sangat hebat kerana Zed Zaidi mengaitkannya dengan kerosakan industri seni Malaysia.

 Bagi Abang Nara, tak salah pun kalau Aaron Aziz menang. Memang dia dah popular. Lagipun sememangnya keputusan dibuat mengikut undian daripada pembaca Berita Harian sendiri. Dan sememangnya tahun 2011 kepopularitian Aaron Aziz tidak boleh disangkal lagi oleh mana-mana pihak.

Daripada kata-kata Zed Zaidi di atas, kemenangan Aaron Aziz ada kaitan dengan cubaan untuk menjatuhkan industri seni. Dan maklumat mengenai perkara tersebut hanya diketahui oleh mereka yang terlibat di dalam persatuan. Untuk makluman, Zed Zaidi ialah Timbalan Presiden persatuan Seniman. Jadi apa kata anda mengenai kenyataan penuh kontroversi daripada Zed Zaidi ini?












20 comments:

  1. hahahha...tu lah pasal.... kecoh betul dia....

    ReplyDelete
  2. @pinky sgt kecoh la kan..ntah ape2 ntah..

    ReplyDelete
  3. gayanyer macam aaron tu pulak yang nak jatuhkan industri seni ni kan....jahat tau mulut yeee,,....busuk tau dier tau...tadi baca dalam Fb ...ZZ ni balas balik dakwaan AA tau...busuk punyer olang..dah la ngan HSBC pon dier gado2...aDOI...

    ReplyDelete
  4. eeiuwwww ayat org jeles tu
    da tu xde artis melayu yg sepopular mat haron..nak kata ape lagi kan
    terima la kenyataan ..
    menjatuh kan pejadahnye..lagi menaikkan industri adelah..bile mat haron belakon, menduyu2 org dtg tgk wayang
    kheennnn gugurl

    ReplyDelete
  5. @syawalsimpsons mmg jahat n busuk mulut die..lori sampah lagi wangi tau..ngan HSBC punye org pun die duk bergaduh gak?..baru VP seniman..blum Menteri lagik..

    ReplyDelete
  6. @syanasaid itu la pasal syana..nape x salahkan producer2 yg amek abg aaron berlakon//dh byk kut filem die berlakon..disebabkan menang award baru nak kuar cite bagai..bongok Zed Zaidi nie..tau xpe kan syana..kalau xde abg aaron aku pun x nk gie wayang..hahaha..

    ReplyDelete
  7. hmm itula aku ada baca gak...dlm blog zed zaidi pun dia ada ckp gak...bg aku anugerah bintang popular ni terpulang pada kita la nak undi sapa..kata popular kan.... datok ct pun tak heran si ZZ ni plak nak lelebih heeeeee

    ReplyDelete
  8. @amiey lee lagi satu rezeki masing2 kut..kalau dh rezeki xkire ko dr negara mana pun lah..mencik betul aku baca statement mangkus tuhs..

    ReplyDelete
  9. REZEKI MASING2 APA NAK MEMPERTIKAIKAN...LAGIPUN UNDIAN PEMINATKAN HIHIHI

    ReplyDelete
  10. huk aloh..die ni mmg lebih2 ar..
    kunun ada jawatan dalam persatuan cam die tu besar sgt jek

    anugerah bintang popular ni sape2 pun bleh dpt..
    peminat yg undi
    bukan kira warganegara malaysia ke idak pun..
    rosakkan industri seni..?
    die pun berlakon cam ada takde jek..
    cakap byk plak!
    saya no to zz!hahah!emo tetibe =p

    ReplyDelete
  11. Zed Zaidi tu jealous sebab dah tak ada org nak ambil dia berlakon..dah tak laku..

    ReplyDelete
  12. @Nad @ MamaZakwan kan nad..bengang je baca statement die..suke2 je nak sound2 org mcm tuh..org lain xde ape2 die yg kecoh..dh rezeki nak wat canner..xkisah la kalau singaporean atau tidak pun..kan nad..

    rase nak terajang je ZZ skang nie..

    ReplyDelete
  13. @yanie anuar ~ putrajaya kann..diri sendri yg x laku lg nak salahkan org lain yg laku..

    ReplyDelete
  14. @Cik Rose Cute kan..peminat yg undi bknnye org dlm BH yg undi..;)

    ReplyDelete
  15. soh dia letak jawatan. lepas ni soh mention kan anugerah tu hanya utk rakyat mesia je ek. ngek!

    ReplyDelete
  16. @watyz kan waty..org mcm nie la yg rosakkan nama industri..letak jawatan lg bagus..

    tau xpe..mention skali kat situ no singaporean are allow..

    ReplyDelete
  17. walaupun dia artis luar...tp yg undi rakyat malaysia....

    ReplyDelete
  18. @MamaEma itu la yg geram tuh..bknnye yg undi org singapore..org pendek akal nie mmg mcm tuh la kuy..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...