Tuesday, April 24, 2012

:: My GOD, Kolestrol Gegurl Tinggi La ::

2 ke 3 minggu lps ade wat full medical check up kat klinik @ The Mall..ari ape ntah baru la mok mok dpt gie sana amek result gegurl..pastu mok mok kol ckp pasal this medical check up thingy..die kate everything okayh accept for the cholesterol..my GOD!!!!!!..but kalau diikutkan x teruk sgt coz gegurl punye kolestrol yg group baik tuh still lg rendah..alhamdulillah..cume kolestrol yg jahat jahat jahat sgt nie yg ter-overdose plak..so kalau kolestrol group baik rendah n normal still lagi boleh lingkupkan yg kolestrol jahat nie..kene jaga dr segi pemakanan la of course..

Pasnie makan kene jaga, after balik keje kene gie jogging..dpt half n hour pun jadik la..huahuahua..skang leh la cite nak berdentam-dentum nak jaga makan la, jogging la hape la bagai..dh smp masa semua ke laut..hehe..gie bantai burger bakar la,burger bobby la, chatime la..ngeeeee..

But knowing myself kan, mmg gegurl akan wat gak la..insyaALLAH..contoh mcm nak kawen dulu la..berat bdn naik gile2..semata2 nak pakai gaun yg sapu bersih lantai tuh, sanggup berdiet habis2an n jogging setiap hari..end up mmg turun banyak gak la smp boleh pakai gawn tuh..skang nie kalau ckp nak diet ke kurus ke mesti kene marah sbb bdn dh okayh watpe nak diet lg..itu kate kawan2..tp mok mok plak kate lain..die kate "i tgh tunggu la nie..dh bertahun dh i tunggu u nak kurus"..*sigh*

Senang cite, dimana ade kemahuan di situ ade jalan..antara nak x nak je pun..hehe..



Nak tau x?..xnak tau sudah..gegurl cite gak..huuuhh..selama nie x penah tau pun blood gegurl type ape tau..dh wat medical checkup nie baru tau..blood type gegurl AB..korang punye ape?..nnt gegurl cite pasal type darah AB nie okayh..;D



19 comments:

  1. AB boleh terima darah A dan B kan..entah betul ke?

    ReplyDelete
  2. @MamaEma falsya pun x arif sgt bab2 darah nie..hehe..nnt falsya google..;D

    ReplyDelete
  3. saya O rasanya. hehehe

    jaga kesihatan, jaga diri baik2 :)

    ReplyDelete
  4. laaa sama plak...ada jodoh nih..kikikiki..:p
    hehee tau jenis darah jer tp xtau pula fungsi AB nih..

    ReplyDelete
  5. kalu xckup darah.. meh mintak dgn saya yer.. saya ni penderma yg bagus.. saya darah o.. hihii

    ReplyDelete
  6. haa kena kurangkan makan makanan berlemak dan manis dikk .. bahaya kalau kolestrol tinggi ;) not gud ! .. ;))

    oh .. akak aper erkkk
    alamak lupeeeeee
    sbb pernah tahu ;)

    ReplyDelete
  7. @NOOR FATIN kalau O nie darah murah hati sbb boleh derma kat semua group darah..hehe..

    ReplyDelete
  8. @lurun namzar nnt kalau akak nak darah akak crk adik hokey..hahaha..

    ReplyDelete
  9. @IntaNBerliaN okayh..pasnie kalau falsya nak darah, dh tau dh nak terjah sape..hehe..

    ReplyDelete
  10. @ieda itu la kak..skang nie kene betul2 jaga makanan nie ha..seram plak bile dgr..hehehe..

    ReplyDelete
  11. haish...gegurl ni dah kena jaga makan yer.... :)

    ReplyDelete
  12. haish...gegurl ni dah kena jaga makan yer.... :)

    ReplyDelete
  13. @fieda darah pun ade plus2 jugak ke kak fieda..falsya baru tau..hehe..

    ReplyDelete
  14. @Pretty Rynauwaaa..tau xpe..makan dh kene pantau dh nie..;p

    ReplyDelete
  15. @tiefazatie O ker?..yeayyy!!..dh jmp lg penderma darah kalau darah kurang..hahaha..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...