Thursday, April 5, 2012

:: Keliru Ngan Asal-Usul????.. ::

Paling x suke bile org tanye "u org mana?", "u asal mana?"..bkn x suke ape la bile org tanye mcm tu tp sbb xtau nak jawab ape..selalunye setengah org boleh jwb soalan tuh ngan sekali jawapan je, tenang je mcm "i org Kedah". "i org Penang", "i org Johor", n what so ever..tp kalau gegurl kan mcm nak jwb exam je tetibe..jadi nebes pulak..hehe..seriousssss xtipu..harap2 korang dpt la bgtau ape yg patut gegurl jwb pasnie kalau ade org tanye soalan mcm tuh in future..

Okayh..mcm nie..to cut the story short..nak cite details pjg bebenor..abah org Perak, mak pun org Perak..tp time kecik mak ikut arwah nenek pindah kat Temerloh, Pahang..mak hanya lahirkan gegurl kat Pahang je then abah terus ke Sabah sbb kene posting kat sana..membesar kat merata tempat but mostly KL..gegurl x malu nak ngaku yg IC gegurl tgh2 tuh -06- which is Pahang..ade yg kate gegurl org Perak sbb kene ikut asal-usul mak ngan abah..tp IC Pahang..canner tuh?..ade yg kate ikut kat mana tmpt membesar which is KL..tp IC Pahang..canner tuh?..ade yg kate kene ikut kat mana parents kite ade which is gombak..tp IC Pahang?..canner tuh?..ade yg kate kene ikut IC..which is very logic la kan..hehe..nmpk x kenapa ade kekeliruan di situ..tp sedara2 belah mak semua merata kat Temerloh,Pahang..haahh..ini lagi boleh wat confuse..

Kadang ade gak la jwb org Pahang kan bile ditanye..pastu confirm org tuh akan tanye balik, "so parents u stay kat Pahang la nyeah?..selalu balik Pahang jmp parents?"..bile jawab "xde la..i duduk ngan parents i kat gombak"..tetibe muke org yg bertanye tuh sudah berkerut la kan sbb confuse..selalu mmg gegurl akan jwb "i lahir kat Pahang tp membesar kat KL n my parents duduk KL..agak2 i org mana?"..hahahahahhahaa..


*KORANG ADE IDEA TAK YG GEGURL NIEH ORG MANA?"..ANYONE??????..*

16 comments:

  1. confusing gak....tp rsnya cakap jer KL...hahahhaha

    ReplyDelete
  2. aku gak senang klw org tanya orang mana?mmg orang KL hehe
    ko mmg spesis ngana amrul

    lahir melaka
    skolah tadika kt sabah
    sekolah menengah kt negeri sembilan
    ayah org melaka
    mak org penang
    keje kat kluang
    bini kat kl hahaa

    ReplyDelete
  3. @pinky mmg ingat nak jwb tuh tp nnt takut dieorg ingat lupa daratan plak..haha..

    ReplyDelete
  4. @Nana ko mmg la senang na..aku gak payah..haha..

    aduii..senasib plak ngan amrul..die ckp ape kalau org tanye die org mana?..kalau aku jwb aku org malaysia agak2 kene lempar ngan kasut x?..hhaha..

    ReplyDelete
  5. rase2nya...
    baik ckp org key ell je kot, haha!
    bile org tu tanye kg katne?
    baru ckp kt temerloh
    bile org tu tanye lagi lahir katne?
    baru ckp lahir kt pahang
    hehehe...

    mak aih, panjang list asal usul amrul tu!hebat!

    kite setuju gak kata org mesia, haha!

    ReplyDelete
  6. @Nad @ MamaZakwan kan nad..kene ikut ape yg dieorg tanye jugak kan..hurmm..idea nieh..haha..

    nnt nak try la jwb org malaysia..merangkumi semua negara yg keliru sgt tuh..hahhaa..

    ReplyDelete
  7. hahhaa..last2 cakap je "saya orang trengganuuu!!!!!!!!!!!! " hahahaa...

    ReplyDelete
  8. ala..ckp je mna suka..haha..if apun mcm sis gak..pindah randah..tp lahir kat melaka nie..mak pun org melaka..ayah org johor..hihi..

    pnah duduk kat shah alam,usj,ipoh,melaka,terengganu,sarikei.

    hihi

    ReplyDelete
  9. ekekekek kalau akk dulu mula2 dtg pahang org selalu konpius sbb akk sampai sbgai org johor ;)

    ReplyDelete
  10. @mama rifQy hahaahhaha..aah kan..betul jugak..bknnye dieorg tau pun..;D

    ReplyDelete
  11. @tiefazatie hahahaha..penah gak nak ckp ikut suke tp kene marah..hehe..

    ReplyDelete
  12. @ieda kak ieda pun penah duk pahang gak ker?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...