Tuesday, January 13, 2015

:: Adakah Sesuatu Yang Normal? ::

Mek kan mmg mengunyah je 24jam..bile tgk org makan je mulalah mulut die pun ngunyah sekali..tgn mmg xpenah nak lekang dr makanan..mostly biskut la..biskut kering pun jadik nak makan berulang2..feveret biskut mek adalah biskut Lexus..alaaaaa, yg Munchy's tuh..wat masa skang nie la..
yg nie haaaa..dulu feveret mek biskut marie tp dh selalu hadap boring gamaknye..bile bg ke mek, kemain die patah2kan biskut tuh pastu campak2...hurmmm...

Sekali sekala tukau2 lak biskut lain..
 tgk la perut iye tuh..dh mcm nak melotop dh..geram je nak gigit..ahahah..
 padangan dari sisi..haaaaaaa, tgk ler tuh..dh mcm perut org tua..adakah normal perut sebegitu utk baby?..
 Muke baru bgn tido..asal boleh je daddy mek nie tau..kite kat dlm bilik, nak tutup ekon, kipas, lampu ngan nak bukak tingkap bilik, nak kemas katil lagik..sekali somi aii tuh duk seru nama aiii la pulop..bile dh berantai2 seruan tuh, gie la jenguk jap..sekaliiiiiiiiiiiiiiii, selamat dh mek duk dlm laundry bag..hahahahaha..gini la nyek kalau anak duk ngan apaknye..mcm2..
mek redha suke..suke lak tuh..ngekek2 gelak duk dalam tuh smbl turun tangga..kene pulop daddy nak wat laundry..lg la feveret mek..tgh daddy nak masukkan baju2 dlm washer..lg die suke..die dulu yg tekan button on la..tau2 nnt mek startkan washer la..meloncat daddy nak bg off balik..wahahahahaha...mek skang nie dh smp dh nak menekan button2 kat washer..washer kite kan front loader..so button function semua kat belah depan..awak lak makin meninggi..smp lak tuh..mmg itu jadik toy die la..sbb tuh washer kene off suis sentiasa..kalau x mmg tau2 je dgr bunyik washer..haiyooooo..

Kadang tgh basuh baju mek boleh pause kan washer..bile dh lama2 baru pasan..asal smp 2 jam basuh baju..ghopenye anak dara dh pause kan..sabau je ler..

okayh la itu je..belanja gambau mommy mek ngan mek seround..mommy pun nak enteprem jugek..asyik gambau anak jer..xgambau anak, gambau daddy..wakakaka..tgk la, tgn mek ade makanan lagik..hiks #gambaunofilter #noedit

19 comments:

  1. hihihihi pipi mulattt2 perut bam2 hehehehe.... tgh selera laa tu.... lieya suke tgk budak suke mkana biskut...comel jek tangan jari bam2 pegang biskut makan sikit2...lambat nooo nak abiskan haahahahaha....dayyan pun camtu gak dulu mase baby2...stok biskut byk kene beli mcm2 jenis sbb tak mo die bosan makan sejenis jek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tgh selera sgt skang nie mek tuh...hahaha..tuh yg skang nie duk beli byk perisa..mcm2 jenis biskut..boleh tukau2 sbb xde la bosan mek nnt..;D

      Delete
  2. qisya dah cerdik..
    tunggu besau sikit lagi ye sis...hahahah
    macam2 kang benda yang tak terlintas dlam pikiran kita..
    dak aish skang suka bukak tutup suis lampu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahaiiii seram je tau kak rin nie..kihkihkih..

      Delete
  3. Replies
    1. mommy mek???..ehhh, larikkk..ahahaha

      Delete
  4. Heee... sama dgn auntielah sayang biskut kita
    Di offfice ni kakak bekal biskut ini juga Falsya - ada macam-macam perisa tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo boleh geng la nie kakak..tp kalau jmp qisya kene jaga2 biskut kakak tuh..kang tau2 tinggal plastik je..selebihnye qisya abiskan..muahaha..

      Delete
  5. comel lahh mek . minat makan biskut ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. asal nama makanan je mmg qisya mek minat...huhuhu

      Delete
  6. Replies
    1. nak pas beten bg mommy mek x?...ahhaha

      Delete
  7. biskut lexus tu, jgn kan mek....saya pun suka..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnye saya pun suke..sebenarnye jugak saya yg tlg abiskan..ahahahaha..

      Delete
  8. mek makan ape mek, bak skit kat aunty nak rs, sedap sgt ke..makan sampai muncit2.. berak senang tak si mek ni falsya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kang kalau mek dh start suap aunty kang ssh nak benti suap nnt..hehehe..wat masa nie senang gak la cume xtau what when wrong, skang nie die berak cair..baru nie sembelit..sian mek..

      Delete
  9. Assalam sya,
    iols dolu isau jugak si fayyadh tu moncit (perut terlajak kedepan)
    makan banyak, tapi badan idak naek sangat tapi tang perut memang maju kedepan he3
    so masa umur 2thn p klinik kanak2 mintak ubat cacing
    tapi doc memang ckp takper jgn isau
    besala tumbersaran kanak2 berbeza he3

    ReplyDelete
  10. Sep sket mek. Suka biskut ni jugak.

    ReplyDelete
  11. Memula je boolat, nanti dan pandai ada kawan geng main, susutlah badan tu.. macam dak Nuha..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...