Thursday, January 8, 2015

:: Mustahil Ke xMustahil?? ::

Bile weekend tah kite gie beli groceries..nak top up stock mana yg dh abis or berkurangan kat dlm "mini market" kite dlm bilik stor tuh..kite ngan mok mok amek mana yg perlu je..itu pun dh mcm tahan2 dh xamek merapu2 punye barang..yg betul2 mana perlu je baru amek..
 nie je groceries yg kiteorg beli..
view belakang..
view depan..

Cer la korang teka berapa rege semua barang nie??????..
next entry kite akan reveal rege..

Point kite kat sini, agak2 bile rege minyak dh turun, barang2 keperluan pun akan turun gak ker?..kenapa sebelum nie bile rege minyak naik dan dan je semua barang naik on the dot..laju dan sekejapan je naiknye..yg xde kene mengena pun naik jugak ape cite???..so skang nie rege minyak dh turun, silalah turunkan rege barang ye..tp mcm mustahil je kan bende2 nie..hurmmmmm..

15 comments:

  1. dekat 250 jugak ni.. jue dulu masa anak 1 mesti tolak troli tesco mesti rm300.. sekarang pampers & susu jer banyak beli.. heheheh

    ReplyDelete
  2. betul tu sya... barang tak ado pun nak turun reganya...x patut2...huhuuu...
    semalam akak ada gak pi sopin brg dapur kt tesco....amik2 brang dapur jer semua... total hampir 200 ratus...mak aiii mahai la barang dapur je tu....huhuuuu

    ReplyDelete
  3. saya teka harganya sekitar rm300.. betul sekarang dah rasa sangat beli barang keperluan umah untuk sebulan pun dah banyak abis.. itu kira beli yang perlu jer.. belum kira yang tambahan atau sampingan.. memang rasa tak termampu dengan keadaan sekarang nih..

    ReplyDelete
  4. mmg tkde rege turun kn walau minyak turun..dlm 200++ kot

    ReplyDelete
  5. Akak teka RM200++, betul x? ye la ...sangat terasa harga barang makin naik walau harga minyak dah turun

    ReplyDelete
  6. Rm150?sm la ayt dgn seben N..harga minyak naik laju je semua harga naik..bile turun ni, snyp lak memasing kannnn...

    ReplyDelete
  7. dalam tiga ratus something. hahahah. main agak je sebab nani tak pernah beli barang dapur banyak banyak. orang bujang kannn. hikhikhik :P

    ReplyDelete
  8. Saya igt lagi dulu zaman saya student, iku ayah gi shopping kat Makro ( sekarang dah takda)..penuh satu troli isi, tak cecah RM150 pun..sekarang? satu troli penuh senang2 jejak RM200-280...tu pun kalau ambik benda2 basic...Troli awak tu? Hmmmmm..maybe RM120 -140 kot, sebab susu Enfagrow tu dah mahal...hahaha

    ReplyDelete
  9. memang mustahil la harga barang nak turun...sabar jer la dik...

    ReplyDelete
  10. ida penah beli sebanyak ni kat tesco rege sampai rm250...terkejut jgk..barang ape lah yg ku ambik...tp semua brg ambik semua keperluan kite nak mkn hari2...

    ReplyDelete
  11. Lebih rasanya dr 200 sbb akk pnh beli kuranh sikit brg ni pun dh 170 lbih..huhu

    ReplyDelete
  12. Assalam sya,
    iols ghase dalam range rm300
    betui daaakkkkkkkkkkkk??????

    ReplyDelete
  13. takde kemungkinan harga barang akan turun

    ReplyDelete
  14. Harga akan terus naik takde turun2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...