Friday, January 9, 2015

:: Anak Penyejuk Hati ::

Tadi kul 10.15 baru smp opis..hacooooo!...pastu masuk dlm lif ramai yg stucked kat jammed ghopenye arinie..semua pakat lmbt..opis lain la tapi..pastu duk ngomel2 dgn kengkawan memasing jammed merata sana sini..hehehe..nak je menyelit, "saya pun mangsa yg terlibat"..wakakakaka..tp sbb xkenal ckp dlm hati je sudah..ngeeeee..

Tah nape lately nie jammed kan..belum start sekolah lagi tuh..minggu depan ari isnin mcm mana la pulak kan..mau lps subuh kene gerak dr umah nie..hurmmmm, hujan barangkali..ramai yg drive kete instead of naik moto kut..lemau sesgt rasenye duk ngadap jammed yg non moving dekat 2jam lebih padahal kalau xde jammed xde ape, 15minit dh smp opis dh..urghhhh!!!..

Okayh la..forget bout this crap jammed thingy!..

Skang nie kite nak tepek gambau mek bebanyak..sejuk skit hati tgk muke ahli syurga kite yg byk akal skang nie..muahxxxx..
 skang nie kalau nak gie makan kene pikir ape yg mek boleh makan kat situ..sbb kesain die..bile tgk mommy ngan daddy makan, die pun nok jugek..
 kalau qisya in a bad mood, mmg ngan semua org die xnk..org agah pun die mencebek je..tp kalau die in a gud mood, haaaa, itu jam mmg semua org die tegur..penah kiteorg gie tesco pastu smbl2 mek duk dlm troli tuh, die duk tegur smbl tgn pegang ade sorang brader nie..brader nie duk agah2 qisya pastu dpn skit tetibe die stop..pastu tanye kite, "anak mmg xtakut org ke?"..sambil senyum2.."tgk mood jugek..kalau mood okayh, mmg gini la die..semua org die tegur"
 pastu skang nie bile nak tido selain dari pegang, meraba tangan kite, die akan mencarik muke kite..kalau xhulur muke kite, haaaa, tgk la die ngamuk canner..kihkihkih..sementara nak bg die tido tuh, ayomakkk, mmg abis bercalau2 muke...kadang kite nak bernapas pun ssh sbb ditutpnye hidung kite la, dikoreknye mata, hidung, mulut..ahahahha..raba2 pipi..abis la semua muke kite dirabanye..tp mmg best moment ever bile mek wat gitu..syahdu je rase walaupun pedih kene calar, cekau..ngeeeee..
 perut kedepan mcm daddy..hahaha..
dobob nyeeeeeee muke iye tuhhhh..

Skang nie dh pandai dh mocking org..semlm kite duk bersin je sebab selsema..alih2 si qisya duk mocking kite bersin..siap ngan kepala2 sekali yg xtahan..pastu dh pandai dh bile daddy panggil "come seat with daddy"..then die akan carik ipad..berusaha nak angkat ipad walaupun berat semata2 nak bawak ke daddy.. sbb mek xleh tgk daddy on ipad..mesti mek akan ngendeng ke daddy suruh bukak upin ipin..;D

Ish banyak la kalau nak cite perkembangan qisya nie..kalau nak bercerita kene order 10gelas besau air mangga..itupun belum tentu abis..huahuahuahua..peel xnk balik umah sendri dari umah nenek tuh masih lagi kekal la hingga ke saat ini...kuikuikui..

17 comments:

  1. qisya...! nape nak raba muka mommy time tido.. cer raba muka daddy plak pasni ok? fair n square heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsmpt nak raba muke daddy mek dh ngamuk dh..nak tido kene carik mommy mek jugak..sbb tuh la mommy mek je yg kene tala muke bg ke anak utk diraba..hahaha..

      Delete
  2. anak2 zaman sekarang bijak kan.,...sama la ngan anak buah akak si qhaira tuh....d=rasa nak kunyah2 je pipi dia...apa je orang suap dia nganga....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak..kadang tuh geram je..rase mcm nak gigit je perut peha tangan semua..geramm..;)

      Delete
  3. Mestilah tengok gambar Qisya bebanyak lagi best. Kakak memang suka.
    Terapi minda kalau stress banyak kerja tengok aje gambar budak comel - legaaaa:)

    ReplyDelete
  4. Anak ni, kalau kita nak marah pun tak sampai hati. Yer la, kadang budak-budak ni pun ada mood dia. Kadang dia meragam, kita susah sikit nak faham. Hehe

    ReplyDelete
  5. minggu ni jalanraya dah mula sibuk.. dengan hujan waktu pagi tu yang ada terlewat sampai.

    ReplyDelete
  6. bubbly la damok ni
    aduiii
    takde rezeki la nk jumpa kamu dgn mummy kamooo

    ReplyDelete
  7. ohh comelnye qisya ni.. putih gebu.. mata cepet2.. geram le.. byk keletah dah yea.. pandai dia hiburkan hati mama papa dia.. cerdik dah... moga Qisya membesar dgn sihat, cerdas, pintar ye syg... kiss Qisya.. aunty pas kat mama qisya tlg kiss kan ya...

    ReplyDelete
  8. Assalam sya,
    haaaaaaaaaaaaa...hat bab perut kedepan tu mek leh geng ngan abang fayyadh he3
    Si fayyadh kalo nak titon kena dapat ketiak ayah dia, Ibu dapat kaki fayyadh sajor he3
    sesambil bau ketiak ayah, ibu tlg usap2 kaki/betis/paha terus zzzzzzzzzzzzzzzzzz :P

    ReplyDelete
  9. saya pun sangkut kat jem pagi tadi..
    tak tahu la macam mana pagi Isnin ni nanti :P

    kebetulan kan...saya pun menulis tentang anak di entry blog hari ini.

    ReplyDelete
  10. 2 jam dalam jem?? mak aiii.... giler teruk tu... takder lrt ke komuter ker? kalau takda better pindah ke tempat yg ada lah... siksa hidup membazir 4 jam setiap hari macam tu...

    ReplyDelete
  11. KL.. mmg sinonim dengan jalan sesaknya..
    Mek Qisya tu comel sgt.. geram kite tgk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...