Wednesday, January 14, 2015

:: Outsider Kompius, Mommy Sentap?? ::

Perkara biasa bile kite ngan mek berdua tgh beratur nak bayau something ke menunggu something ke..

outsider, "anak muke mcm cina nyeah..comelnyeee..geram"
mommy mek, "haaaaa, aah"
*senyum siput sedut
(sedapnye siput sedut masak gulai lemak cili api)*
outsider, "(pandang mommy mek pandang mek)"
mommy mek, "mesti kompius kan...muke ngan kulit mak anak xsama?"
outsider, "*gelak tersipu2 malu*"
mommy mek, "nak buat mcm mana gen apaknye kuat"
(sambil tunjuk daddy mek)
outsider, "ooo okayh"
(kirenye baru ngerti kenapa qisya punye muke gitu)

Sentapnesssss mommy mek!..huwaaaaaaaaaa..dh lali dh bile org duk pandang kite ngan mek wat muke pelik..ingat gua rembat/culik anak org ker?..huhhh!..nak2 pulak cina2...cina cukup suke ngan mek...agaknye sama kulit sama bentuk muke kut..qisya dh glamer dikalangan2 cina2 yg selalu gie kat pasar area umah..bile mak kite bawak qisya gie sana, ade je ngan duk kerumun..yg xtahan smp kate "ini mesti tertukar baby nie..tertukar dgn baby cina"..nak nangis rase..ssh payah, sakit perit penat jerih nak bersalinkan mek alih2 org kate gitu..mmg double the sentapnessssss!!..

Qisya kan rapat ngan family kite..ngan atok nenek iye xyah ckp la..boleh jadik kompius dibuatnye..nie binti sape nie..wakakakaka..pastu mek rapat ngan family kak long kite..selalu gak la kak long kite bawak mek gie jenjalan..kak long kite cite org semua pandang pelik..qisya putih melepak2, kak long and family xberapa nak putih..mmg jauh sgt beza..pastu pelik kenapa bahasakan diri mama ngan ayah??..anak ker???..tp kenapa xsama sgt rupenye..nak tanye tp xberani..hahahahaaha..
 time nie mek wat lawatan kat tadika kazen iye..si kakak adik masuk tadika, so atok nenek gie la tgk cucu first day masuk tadika..xtahan siap cikgu bg biskut ke mek..hihihihi..
 nie tengahari..kak long ngan abg ipo kite bawak mek jenjalan...kan jauh beza tuh..sbb tuh la ramai yg kompius..wakakaakaka..
owh my baby pirate!. 
shian ye mek kene buli..muke redha jer..huahauahauahua..

Xpe la org nak pandang mommy pelik ke ape ke..mommy xkisah pun..yg penting mek nie baby mommy..mommy sayang sgt baby mommy nie!..nak tido mesti kene carik mommy..kalau daddy yg bawak naik bilik dulu, mmg menangis menjerit smp ilang suara selagi xnmpk muke mommy..kalau dlm kete, nak berjalan je baru carik daddy..selebihnye carik mommy...kihkihkih..love u baby gurl!..muahhhxx!..xoxo..

12 comments:

  1. ahaha..uols, bkn uols je rs mcm tu..iols pun.. anak putih, mak apak gelap.. bila dukung, org pandang semcm, pastu tnye, "anak ke ni??"..

    ReplyDelete
  2. ni mesti minat tgk cerita running man ni.. hahaha... apapun she so cute... kadang rupa ni orang lain pun pelikkan..sebenarnya ada je iras2 muka mommy pun...

    ReplyDelete
  3. Tp betulla mek mcm ank cina sggh.tp akk tgk ada je rupa sis...cma mmy byk cnp apaknya la..haha

    ReplyDelete
  4. ala baby mommy..comel to the max..takpa aihh darah daddy bnyk sgt kat mek nie..lepas ni adik baby mommy yg lelaki tu bakal kaler sama dgn mommy la kot..ehh..? kekeke..

    ReplyDelete
  5. kite dulu pun gitu gak, biasanya masa baby2 ni la org nak banding2 kan, sama ada muka papa or mama.. bila dah beso esok nanti, perangai dia plak dibandingkan... 'ni ikut perangai papa ke mama ni?' heheheh

    ReplyDelete
  6. Tu tandanya anak kita comel, anak kita dah jadi tarikan kat orang lain... hehee
    Sabo ye Mummy jangan sentap, maksudnya Qisya ada aura.. kecik2 aura kuat tu... :)


    Dulu anak menakan MJ Ilhan gitu la, sebab dia putih nampak cam Cina sket.. mai dah besar skrg 3 tahun baru nampak kemelayuan..hehee

    ReplyDelete
  7. geramnya tengok mek ni. putih melepak lepak. hikhikhik :P

    ReplyDelete
  8. Qisya memang melepak tu yg org confuse.
    Tapi kalau jalan dgn daddy/mummy org dah tahu dah anak siapa
    Cuma jln dgn mama long/ayah long mestilah org hairan sebab jauh sangat:)

    ReplyDelete
  9. chinese look sgt mek qisya ni... tu la org jd confius tu... haha... walauapapun mek tetap anak mummykan....:)

    ReplyDelete
  10. Assalam sya,
    yang tak tahan hat last tu
    tetiba qisya jadi pirate :P

    ReplyDelete
  11. Tak per lah. Jgn sentap mentap. Yg penting mek memang anak mommy. Putih ikut daddy. Comel ikut mommy ☺

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...