Friday, January 16, 2015

:: It's Done! ::

Yeayyyy!!..so, everything dh kompom..now tunggu tarikh, hari dan masa je..woot wott!..xsabar!..ngeeeee..

Kite kan sebenarnye dh bosan dh ngan kl..dh berpuluh tahun duk kl..boring ya amat2..kalau kuau time weekend kan, memasing semua pening xtau nak gie mana..sbb semua ceruk2 tmpt dh penah pegi..smpkan member kite kak nonie panggil kite GPS bergerak..xleh blah kak non..ngeh3..sbb asal die tanye, "falsya tau x jalan nak gie sini?"..."tau".."tau x alamat nie kat mana?".."tau"..tuh yg kuau ayat, "falsya nie mmg GPS bergerak la"..hahaha..dh tuh, dulu2 time zaman remaja asyik merayau je kejenye..huahauahua..

Bile kuat merayau pun masalah jugak sbb xsimpan sikit merayau tuh for the future..pastu bg masalah kat diri sendri..sendri nak berjalan skang nie xtau nak kemana..tp kaki ttp tergedik2 nak berjalan jugak..kate pun weekend kan..family time!..

Sebelum tahun 2015, kite dh usha cuti2 dh..cargas kan aiii!..byk cuti bersambung2..me loike!..kihkihkih..mulalah dtg pangai gedik, ngendeng2 ngan somi, nak ajak jalan..sekali somi kate, "pikir la nak gie mana"..yes!..mcm2 tmpt bg idea semua kene reject..semua tmpt ade alasan..so kami dh setuju dan sudah mencapai kata sepakat yg membawa berkat, so Langkawi it is!..yeayyy!..last ke langkawi rasenye time kite berbelas tahun kut..lama doh weh!..

Pastu semalam somi aii kate, "jom book flight ngan hotel sesama"..hikssss..

lakik, "u survey2 la hotel..u pilih la hotel mana u nak"
binik, "baekk bosh!"

Dah pilih2, dh narrow down few choices, baca review and whatnot..dh bincang2 pikir2, so opkos lew ade keputusannye..

So sini la nnt tmpt kami menumpang selama 3 hari 2 malam nnt..
*jom main teka-teki..hihihi*

Ke langkawi nnt kami naik flight..bile ade anak kecik dan  dh makin membesar, makin bijak dan cerdik dan suke explore things nie rasenye xsesuai nak drive jejauh..sedangkan dari umah nak ke kedai yg xsmp 5minit pun rase mcm lama sgt..sbb mek nnt mulalah tekan sana tekan sini..pastu kejap nak gie ke daddy kejap nak gie ke mommy..

So utk kesenangan dan keselesaan bersama, marilah kite naik flight ye..hahahaha..

Xsabar nak shopping pinggan mangkuk periuk belanga!..

19 comments:

  1. Amboi! dah tak sabar ye.
    Kakak nak ikut dpt tolong jaga Qisya pun tak apa:)

    ReplyDelete
  2. enjoy your holiday!! Betul tu, dah ada anak kecik, nak jenjalan jauh2 berkereta ni mmg mencabar..hahaha..

    selamat menabur wang kat Haji Ismail Group....hahaha

    ReplyDelete
  3. wowweee..berjaya hotel langkawi kah ni?

    ReplyDelete
  4. Assalam sya,
    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
    langkawi BEST3
    iols pun soka cotik2 situ tau3

    ReplyDelete
  5. Assalam sya,
    mek soka laut daaaak?????
    kalo soka macam si abang fayyadh sila pi island hopping naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
    iols nak repeat langkawi sebab island hopping
    si fayyadh terover soookaaaaaaaaa he3

    ReplyDelete
  6. Meritus pelangi beach resort kan...canteeek...slmat berholiday n slmat bershoping

    ReplyDelete
  7. waa bestnya..dok berangan gak ni nak pegi..

    ReplyDelete
  8. seronok lahh mek kecik kecik dah naik flight. heheh. langkawi memang best kalau nak bercuti. nani pun sukaaa :D

    ReplyDelete
  9. sukanya gi langkawi permata kedah.... hihiii.... sopin sakan le sya coklat dan pinggan mangkuk... jgn lupa minyak gamat sekali....hahaaa..... happy holiday ke mek qisya...:)

    ReplyDelete
  10. Cekelet cekelat
    Dgn periuk vision 2 ketui..
    Hahahaa..
    almaklum... emak emak lah katakan...
    Enjoy ur holiday dearie..

    ReplyDelete
  11. kirim salam kt orang langkawi eh...best2..

    ReplyDelete
  12. wah...seronok nyer mek qisya nak g langkawi yea...
    nanti jgn lupa ole-ole aunt ye..hihihi...

    ReplyDelete
  13. better naik flight kan... daripada 1 hari perjalanan darat nak sampai ke Langkawi... flight terus sampai Langkawi, 1 jam je..jimat masa.. jimat tenaga.. tak penat nak handle ank lagi..nasib la si mek sorg, leh gilir2 mama papa jaga, selamat bercuti FaLsya..Qisya...

    ReplyDelete
  14. mcm berjaya langkawi tu..happy holiday..jgn lupa cekelat yg sedap2 hehehe...slamat shopping gk

    ReplyDelete
  15. Meritus Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi! Yeay!!! Bestnye dapat stay sini. Selamat Bercuti.. Jgn lupa amik gambar bilik dia yg super duper best tu..

    ReplyDelete
  16. Saat yang menyeronokkan bila bersama family..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...