Thursday, January 15, 2015

:: Kesusahan Hati Melanda Diri ::

2 hari nie mek moody sgt..ngamuk jer..tp kalau ngadap iye, uli2 iye, iye okayh je..teman mek layan upin ipin smbl belai2 iye, itu pun iye okayh aje..cer kalau pastu mommy angkat montot pastu bgn nak ke dapur ke toilet keeee, haaaaa itu jam tgk la mek punye jeritan kalbu cemana pulop..mcm kene piat2 kene libas2 ngan paip getah..nak abiskan cuci pinggan mangkuk  pun mek xbg..ditarik2nye kaki kite suruh stop cuci pinggan smbl memenjerit2 nangis..terasa mcm ade kembar siam lak tetibe..wakakaka.hiks..

Kat umah nenek pun gitu jugak semalam..nenek nak abiskan masak kemain lagi jeritnye..smp ilang2 suara kate nenek..sementara nak tunggu nenek abis masak, kazen sister mek dukung..mengamuk2 xnk..abis dilentik2nye bdn tuh..ditolak2nye muke kazen sister iye nak turun nak gie ke nenek..kelam kabut nenek kat dapur..selagi xamek selagi tuh la duk menjerit..

Mek jadik gitu sbb mek xsihat..bdn dedor, hidung berair..sian mek..mmg semalam tido secara berjemaah kami kat hall bawah..mmg selalu la, kalau mek xsihat, kiteorg semua akan tido kat hall bawah..at least kalau kat hall bawah nak pasang ekon, boleh tutup sesuke hati bile nak tutup..kalau tido dlm bilik, mmg sentiasa kene bukak ekon..sbb nnt somi aii kepanasan..bilik kite mana ade kipas ceiling..yg ade kipas berdiri tuh jer..

 haloh haloh mek...hurmm, mek kalau xsihat kan mmg akan nmpk sgt kat tang mata..mata shepet tuh akan makin shepet pastu merah pastu berair..shian mek mommy.. 
get well soon mek sado mommy!..
ssh betul hati mommy kalau mek xsihat..;(

12 comments:

  1. alaa x sehat rupanya dia... moga cepat sembuh qisya

    ReplyDelete
  2. ehhh..bju xmuat dh tu, nmpak pewut..danish pun xsht ni.. mlm td merengek je, demam..batuk.. cpt sembuh ye qisya..

    ReplyDelete
  3. Ini kalau tak jangkit dari cousin dia ada yg terbagi makan aiskrim ke ais
    Sebab tetiba aje selsema. Kesian kan... biasalah tak sihat nak perhatian lebih jadi merengek.

    Cepat sembuh ye sayang..

    ReplyDelete
  4. Salam Falsya, tgk tu Qisya..ade je mende dia nak buat..tgk mulut muncung dia tu.. geram nyeeee...
    tgk tu, baju kecik tu, tang nampak perot muncit tu, hahahahaha... cubitkang nak! heeee~ nasib baik jauh dari aunty Qisya..... kalo tak..... abis anak org ni, heeee~

    ReplyDelete
  5. alahaii. sian mekk comel ni. semoga cepat sihat mekk :D

    ReplyDelete
  6. kannn anak tak sihat ni susah hati betul la...

    ReplyDelete
  7. Amboi mek...muncung tu. COmel ☺

    Get well soon mek. Anak tak sihat memang mak susah hati.

    ReplyDelete
  8. Kemain panjang muncung mek tuh sya oii..geram je tgk

    ReplyDelete
  9. Assalam sya,
    looorrhhh...sian mek
    get well soon mek
    kan nakg cotik2 :)

    ReplyDelete
  10. Bila anak tak sihat memang kita perlukan kuasa supermom untuk kawal keadaan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...