Friday, January 30, 2015

:: Malu Nak Cite ::

Kate malu nak cite kan tp cite gak..nie malu ke xmalu nie...kompius mak, nyah..wakakakaka..semlm, otw nk blk dr opis puas duk pikir nk masak ape utk dinner..since kami lakik binik dh jarang sesgt makan nasi time dinner, lagi la jenuh nak mikior ape bende le nak masak..

Sambil driving sambil pikir..ingat nak masak bihun goreng je..tp tah nape dpt ilham tetibe nak wat bihun sup pulop..seriously, gentle la cite..kite xpenah wat bihun sup..seumur hidup kite, mlm semalam baru pestime kite wat bihun sup..malu nye lahai umur dh nak masuk 32thn dh tahun nie..baru semlm pestime wat..malunyeeee weehhh..

Before amek mek singgah market dulu beli brg..kang dh amek mek kang jenuh nak beli brg mcm mana..as usual la kite akan google resepi utk dijadikan sebagai ilham basic..wahhh, ilham basic..nangis cikgu bahasa melayu ngan bahasa english ko sya..wakakaka..tp kan kite selalu ngelat la..xikut 100% resepi..kompom akan tambah2 la, tukar2 bahan la, kurangkan la..ikut suke tekak ikut suke hati..mmg selalu gitu..kihkihkih..

phone conversation..
somi, "domok masak ape?"
isteri, "i wat bihun sup..hehe"
somi, "huiyooo..sedapnye..blog mana 
u baca yg wat bihun sup?"
isteri, "tah pape tah..mana ade
tgk blog sape2..dpt ilham sendri la"
somi, "ooo ingatkan tgk blog sape2..hehehe.."

Nie la bihun supnye..
somi kite smp umah terus makan..

isteri, "pestime i wat bihun sup nie..ape rase?"
somi, "sedappppp..tp kalau ade begedil lagi sedap"
isteri, "okayh, next round i wat bedegil nyeah"
somi, "okayh"

Nasib baik la ade rase cukup segala bagai..ade rase la jugak bg org yg pestime wat bihun sup nie..nasib baik la jadik..kite risau gak sebenarnye xjadik..huahuahuahua..

Kecohkan..wat bihun sup pun nak kecoh..wakakakka..ye la wehhh, seriau gak takut xjadik..sbb gaya masak mcm dh pro sgt dh main campak2 je..xde sukatan xde limit..sukatan ikut suke..nasib baik la jadik..xjadik kalu mmg suruh mok mok tapau makanan la jawabnye...muahahahha..

Owh yaaaa, nie haaa jawapan teka teki tuh..
ade 11 binatang semuanye..hehehe..

8 comments:

  1. wah..cayala. masak ni senang jer sebenarnya. rajin ke tak jer nak cuba tu..kan? terus kan memasak!!

    ReplyDelete
  2. sedapnya bihun sup... eija pun bujang2 tak penah buat dah kawin en hubby request plak... nk xnk buat jelah... hihi

    ReplyDelete
  3. marah arrr niii..penat kire pastu salah plak..kekekekek..

    ReplyDelete
  4. sedapnye bihun sup .. lame tak makan nih :D http://ijahoney.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Nasib baik jadi kalau tak mahu kena tepuk punggung tu dgn mak tau.
    Kakak pun selalu buat tak lengkap dgn begedil sebab buat bergedil tu leceh:)
    Tapi kakak suka letak sambal kicap cili padi - meletup dik oooiii!
    Sup ni Qisya pun boleh makan kan...

    ReplyDelete
  6. tempting la falsya oiiii...tgok malam2 ni berbunyi peghut akak...

    ReplyDelete
  7. Bihun sup homemade memang d best.. boleh letak apa saje yang kita nak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...