Monday, January 12, 2015

:: Masak Nasi Arab Utk Cina Mua'alaf ::

Cina mua'alaf mana pulop nieh..hahaha..cina mua'alaf tuh somi aiii lewwwww...sape lagik..somi aiii kan muke mcm cina..bluwek!..wakakakakaka..

Somi aiii la..ade one day tuh duk bercerita pasal nasi arab..pastu tetibe,

lakik, "domok try la masak nasi arab..
isteri i masak ape je kan sedap"
binik, "nak nasik arab ker?"
lakik, "nak..hehe"
binik, "nnt i cube buat nyeah"

Bile somi dh request, si isteri pun haruslah tunaikan..terus tingat yg Myra ade jual nasi arab..terus pm Myra kat fb..order pastu sekejapan je dh smp..hehe..tq Myra..lupe nak bgtau brg dh smp..kihkihkih..dh lama dh dpt sebenarnye tp baru berkesempatan nak masak..sebab dh berapa weekend kite makan luau..pastu ade weekend xlarat sbb kite xsihat..
kite try 2 nie dulu..kite lagik prefer mandy dr kabsa..kabsa nie mcm berempah sgt..
nie yang ade dlm kotak tuh..beras ngan rempah2..
siap ade resepi kat belakang..senang..ikut jer..tp kite ade la olah2 skit ikut rase kite..hehehe..mmg betul la yg satu bungkus nie boleh makan utk 4-5 org..4 org tuh just nice je la..
utk percubaan kali pertama nie kite guna wat mandy chicken..

Tgh2 masak sekali mok mok tanye, 

lakik, "agak2 ade lebih x nasik"
binik, "ade..nape?"
lakik, "nak bg kat bee skit"
binik, "oooo..ade..byk nie haaaa"
lakik, "haaaa, domok dh ade 2 org food tester dh"
binik, "alaaaa, dh la pestime i masak nasi arab nie..
segannye"
lakik, "domok i masak ape je pun kan sedapppp"

Sbb tuh kite kate 4 org tuh just nice..mmg ngam2 utk 4 org makan..
sos harrah ngan salad arab..ayam memula kite masak dlm oven pastu kite panggang dlm pemanggang ajaib..hehehe..
nasi arab..

lakik, "uuummmmmm, sedapnye domok"
binik, "sedap ker?"
lakik, "uummmm uuummmmm, sedapnye domok..
combination rase yg just nice je semua..
semua rase tuh bile combined tuh yg buat sedap"
binik, "hamboiiiii, chef sgt ayat2 comment tuh..
pandai x i masak?"
lakik, "pandaiiii..pandai isteri i masak..uuummmm sedapnye, sedapnye"

Serious sedapppppp...xleh la nak lawan SABA..tp bg kite, lg sedap dr Hadramawt..serious xtipu..tah la, kite xleh masuk la nasi arab kat Hadramawt..xtau nape..serba serbi xkene..tp serious nie sedap gile..*matik la puji diri sendri*

binik, "okayh, kalau rase gini, baru la kompiden nak bg org jamah"

Wakakakakakaka..;)

22 comments:

  1. uumm..umm..lg sedap klu dpt rs skali ni..hehehe..

    hebat la mommy mek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ann!..cer try..mmg xyah ssh2 gie kedai arab dh..hehe

      Delete
  2. klu ibu mengandung ni yang teringin nk makan nasi arab, camne pulak?? hihihihi...ibu mengandung dh x larat nk masak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamakkkk..en somi ibu ngandung agak2 boleh take over masak x?...;)

      Delete
    2. dia masak cincai2 boleh la, jgn hrp le nk dpt mkn ns arab yg dia masak...aym entah ke mana, nasi entah ke mana kang :(

      Delete
  3. Kakak pun pernah beli product yg sama tapi dari kawan blogger Irfa
    Betul memang sedap dan mudah sebab steps semua ada di belakang kotak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkan kakak..senang pun senang..

      Delete
  4. sedapnya nampakkkk... kaler tu yg jadikan nampak sedap tapi kalau en hasben dah cakap sedap tu mesti sedap betul tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaler sedap, rase pun sedap..boleh try..hihi

      Delete
  5. Kenapa nasik arab ni nama dia nasi mandy? Hmmm... By the way, bole beli kat mana yer product ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ssh nak jawab tuh..garuk tudung jap..hehehe..

      boleh click kat link tuh..yg warna kuning tuh..die ade jual..;D

      Delete
  6. wewitt..sedapnye..air liur meleleh-leleh dah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la wat mar..mmg kompom dijamin sedap..hehe..

      Delete
  7. nyam nyam sedapnya..pandai mummy qisya masak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandaiiiiiii..pandai sgttt...kene berterima kasih dekat resepi belakang kotak..muahahah

      Delete
  8. mmg senang pakai rempah al-bayt ni..dah la sedapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..otomatik tetibe rase mcm kagum ngan diri sendri...kihkihkih

      Delete
  9. tetibe jadi lapar saya falsya tgk nasi arab ni.. senang kan bikin dari kotak ini..semuanya jadi sedap...hehehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..senang sgt..sedap pun sedap..;D

      Delete
  10. Assalam sya,
    laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
    MJ juai kaaaaaaaaaaa
    nak kena p order dah ni he3

    ReplyDelete
  11. Sedapnya. Dah lama tak buat nasi arab ni. Selalu beli ayam mandy tu. kambing tak pernah belil lagi.

    ReplyDelete
  12. Akak suka nasi mandy sebab tak banyak sangat rasa rempahnya.. tapi jangan suruh buat sebab masak2 chef hubby yang buat.. ekekeke..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...