Thursday, January 29, 2015

:: Meghepek Meghaban ::

Kalau u'olls terror, cer teka cer teka..kihkihkih..
agak2 dpt kire x??..nnt next entry kite bgtau jawapan..ngeeee..

jgn smp anak2 kite jd mcm KINI..insyaAllah..

Dulu kite ape je yg xpenah kene.."senjata" yg paling kite rase berbirat bdn bile kene bantai ngan abah  kite kan, bile abah kite pakai rotan kuda..patut la berdesup kuda lari bile kene libas ngan rotan..u'olls penah kene rotan dgn rotan kuda???..ape, mcm mana rupe rotan kuda tuh??..kite try google tp xjumpa pulop..haishh..tp mmg lg berganda sakit dr rotan buloh..kite rase la..ngan rotan buluh kene pukul kat tgn ngan ustaz jer time ngaji,,huahuahuahua..

Lps tuh kan dah nama pun anak askar..mmg tali pinggang tuh mmg akan jadik makanan la kalau kene balun..eh, im not talking pasal tali pinggang askar yg biasa2 yg askar2 pakai utk gie opis tuh tau..nie yg stock tali pinggang yg askar2 pakai utk gie masuk hutan punye..yg ade besi2 keliling tuh..ade anak2 askar yg senyum nampaknye..penah kene tibai ngan tuh jugak ker?..wakakakaka..

Sakit wooooiiiiii..mmg la time kene tuh mcm2 pikir..nak larik umah la ape la..tp kan, mana nak larik kalau duk pun dlm kem, mau kang belum smp kat gate nak keluar abah dpt kol dari anak buah die, "tuan, anak tuan nak keluar dari gate tuan (smbl bg tabik hormat padahal bercakap dlm phone je pun..okayh, part bg tabik hormat tuh tipu je..wakakakkaka..)"..

Xde la..xde la smp nak larik umah..paling kuat pun sembunyik kat atas blok umah kat tangki air sambil lipat kertas jadik bintang...muahahahhaa..hanger xyah ckp la..kene cubit bisa ngan mak selalu..mak kite cubit bisa wehhh..nak try ker?..kihkihkih..byk la kite penah kene..budak nakal/jahat kan..;))))

Time tuh kene mmg la perit tp itu lah yg jadik memori skang nie..kalau xde bende2 tuh semua xde la isi kandung cite utk kite cite ngan u'olls..ye kite mmg nakal dulu..smp dh besau..dh kawen baru xnakal..muahahahahaha..

Pukul tuh kene ade dlm kehidupan keluarga..mak bapak mana la yg nak pukul anak smp mati weh..paling kuat pun koma jer..ehhh, hahaha..tak tak..koma pun xde..kalau ade itu jam baru la tangkap mak bapak yg bg koma anak tuh n dakwa la dieorg..nie takat pukul tgn anak sebab suruh beli kicap die beli cili sos pun nak kene dakwa buat jenayah ape cite..haihhhh..sebelum nak usulkan tuh silalah buat kajian..

Dgr cite dieorg dh tarik balik usul tuh..kalau betul bgs la..xyah la ikut budaya barat sgt..yahudian semua tuh..kan lebih baik kalau ikut ape yg diajarkan oleh Nabi Muhammad s.a.w when it comes to mendidik anak..itukan sebaik-baik ajaran tuh..hehehe..betul x betul x???..

11 comments:

  1. aku dah la migrain nko suruh kira plak..haaa ade 7 kot..

    ReplyDelete
  2. Kita zaman kecik-kecik dulu memang nakal. Ada masa tak terkawal. Bila dah tak terkawal tu la yang rotan hinggap kat badan. Tapi bagus jugak kena rotan bila dah degil sangat kekadang tu. Kalau tak kerana kena rotan tu, mau bila dah besar ni saya jadi bengap je sebab takda desakan untuk belajar dari mak ayah.

    ReplyDelete
  3. Itulah bila nak buat sesuatu akta kenalah selaraskan cara kehidupan kitalah. Bukan org Islam aje guna rotan utk takutkan anak, tapi org cina juga tau..

    Teka binatang tu dulu kakak dah tahu lama tapi lupa - ada tikuslah, ular, dolphin, kuda, ikan, gajah, eh.. banyak kakak dah tak ingat dah.

    ReplyDelete
  4. sy dah tau jawapan teka teki tuuu... siap ada skema jawapan lagi.. ekeke.. 11 ekorrr :)

    ReplyDelete
  5. biasa lah..
    Malaysia nak maju katanya...
    Nak urban..
    kena ikut Sweden...
    Kalau ikut ajaran Islam yg Nabi SAW bawak...lapuk katanya...

    ReplyDelete
  6. Saya agak ada 10 binatang...

    Dan saya bantah usul nak menjenayahkan hukuman rotan tu.. sapa cadangkan saya akan libas kaw kaw ngan rotan pamungkas... esok takyah kerja dah...

    ReplyDelete
  7. malas nak kira. hahahah *padahal banyak tak nampak *

    ReplyDelete
  8. Ada 6 ekor kot :)

    Part Kena pukul tu kita dulu memang biasa la kan? Budak2 la yg manja kena rotan skit lari rumah, sebab tu kot depa nak kuatkuasa akta ni, tapi baguslah kalau ditarik balik.
    Merotan bukan sampai membunuh, kan...

    ReplyDelete
  9. Kat umah memang ada rotan. Kenapa nak ikut undang² yahudi? Makin mengarut lah statement menteri² kat malaysia ni. Malas nak layan. ROtan tetap rotan.

    ReplyDelete
  10. Kecoh sekejap pasal usul tu kan.. macamlah masa kecik dulu tak penah kena libas langsung..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...