Tuesday, January 6, 2015

:: Ikan Di laut, Asam Di darat ::

Kan kite ade mention kat sini yg kite ade ajak best friend kite ikhwan ngan ili dtg umah lunch..sbb mak kite dh masakkan utk dema semua..ye la ade dak moncit tuh dh tagged kite kat fb ajak balik temerloh sbb tingin nak makan ikan patin..so alang2 ajak la mak lunch skali kat umah kite..kite nak masak sendri boleh tp bile lauk yg pestime nak buat pehtu nak menjamu org nie kan, alahaiiiiii, sereeeemmmm tengkuk mak..kite xpenah lagik la masak ikan patin tempoyak..never in my life..kesian kan..sobssss..next time try sendri dulu..agak passed baru boleh jamu org..huahuahuahua..
inilah lauk simple kami ari itu..

- ikan patin masak tempoyak
- ikan goreng
- ikan terubuk masin goreng
dengan bawang, cili padi ngan cili besar
 (pergh!..sedapnyeeee)
- ayam goreng kunyit
- sayur taugeh kasar goreng
- timun cicah ngan tempoyak yg dh digaul ngan cili padi
(ya Allah, terliur2 dh nie..dpt makan nie je pastu bilas ngan
ikan goreng garing panas 
ngan nasi panas2 pun dh cukup dh weh!) 

Nie sume cik jijah (mak) yg masak..hehehe..sedappppppp sesgttttttttttttttttt...tp mak xdpt makan sbb mak gie wedding..sobsss..

Dapat lauk2 gini mmg boleh buat bertambah2..masakkan mak kite mmg terbaekkkkkk!!!..mmg tersedappppp!!..kire kalau dh makan sebelum nie, dh kenyang mcm mana pun tp bile gie umah mak, bukak je tudung saji mmg terus akan capai pinggan..xyah di-offer utk makan ke jamah ke byk kali..mmg xkan menolak pun sebenarnye..sendri yg akan dgn relanye gie makan..haks..

Pastu ade satu hari nie kite dinner kat "restoran air mata" bak kate somi aiii tuh....wakakakakaka,,sebenarnye nama restoran tuh Rosdet kt kg baru tuh..tp sebab penah ade adegan air mata time nak makan kat situ sebelum nak bersalin dulu, tuh yg melekat nama restoran air mata smp skang..bahahaha..kelakar betul kalau ingat..

Gie sana semata sbbbbbbbb,
iniiii..
ikan siakap goreng kerabu mangga..
perghhhh!!!! 
sooo yummehlicious u'ollssss..
bilas pulak dgn ini..

Tp kite xsmpt nak meratah ikan siakap tuh..nak abiskan makanan pun xboleh sbb time tuh mek ngamuk sakan..mengamuk yg tahap tah la rase mcm nak ajar suruh mengucap je..hehe..
serious mmg teruk sgt qisya ngamuk..
xpenah lagi la rasenye qisya ngamuk gitu..
rupenyeeeeeeeeeeeeeeeeee,
ngamuk sbb nak tido..
Allah..

Nah kite belanja gambau budak yg ngamuk tuh..

Mmg u drive mommy cool crazy la baby!..

15 comments:

  1. hamboi...lauk x tahan..byk nyer...sedap2 lak tuh..hihi..
    terjah blog akak ari2 sbb nak tgk perkembangan mek qisya yang sgt comey nie...:)

    ReplyDelete
  2. mak yong ngidam plak dah ni haaaa...
    bakpe menu sume sedap2 ni...! :P

    ReplyDelete
  3. adoiiii kenapa la aku baca entry niii...kan dah terliurrrr...grrr...

    ReplyDelete
  4. hahahaha...kalau la dia leh pandai ngucap tp mengamuk tu memang salute habis dgn mek...hihihihi...

    ReplyDelete
  5. Ha... baru puas hari ini dpt tengok anak dara gebus hihi... hilang sikit rindu:)
    Masakan mak juga yg sedap kan. Apa cara sekalipun mana nak tanding yg diluar.

    ReplyDelete
  6. lauk simple..ish...kalo simple, ikan goreng jek

    ReplyDelete
  7. lauk kampung y semuanya best2...
    sama la lya xpernah msk lgi ikan patin tempoyak walaupon tu febret lya..
    x berani msak.. tkut x jadi.. tp MIL lya masak mmg terbaik la./

    ReplyDelete
  8. adoi terliuq pulok tgk makanan ni...

    ReplyDelete
  9. alahaiii... tetes air lio akak tgk lauk2 mak sya masak.... tringat lauk mak akak di kampung...huhuuu...
    memang marveleslah....
    tengok siakap kerabu mangga terus lapar nasi dan dan....hahaaa

    ReplyDelete
  10. Aduhai...telan ailio akak tgok menu tu semua ..ko kejam la dik...

    ReplyDelete
  11. Kajan tau. Kecur ailio dibuatnya. Meriah betul lauk pauk tu. Iolls suka taugeh beso tu.

    ReplyDelete
  12. meriah lauk..semua nya bestt...ada patin tempoyak lagi tu + terubuk masin goreng...perghhh
    memang mantaplah...

    ReplyDelete
  13. Perghh... merembes air lio rasanya.. ekekeke..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...