Tuesday, January 20, 2015

:: Michelin Sakit..;( ::

Lmbt pulak arinie..arinie kite EL..mek xsihat..T_T..kesian mek..malam semlm ngan kite berdua je ngan mek..daddy mek ade hal balik lambat..kene lak semlm satu hari bdn kite xsedap..kat opis muntah2..xtau pasal ape..*kite xpregnant*

Balik tuh amek mek terus balik umah..6.40 smp umah..nak rest sesgt sbb kite xlarat tahap boleh pengsan anytime..sebelum rest tuh siap bg mek makan dulu..pas solat maghrib, mmg dh tahap gigil dh...sebelum nak nap kejap, kite tutup pintu bilik air, pasang upin ipin yg durationnye smp 4jam, pastu kite letak kemah mek kat tangga takut mek panjat tangga sementara kite tido..
Mcm gini haaaa..kretip x mommy mek??..wakakakakkaka..gasak la janji mek xpanjat tangga..kuikuikui..

Pastu tersedar kul 9mlm..buat susu utk mek..sekali bile nak bg mek minum susu jer, mek tersedak hingus ngan air liur..sekali ngan kahak..mmg lepas tuh mek muntah sbb xreti nak buang mcm mana..bykkkkkk sgt mek muntah..xpenah2 muntah baru semlm muntah..bykkkkk seessggtttt..kesian mek..

Lama pastu kite bg mek susu, elok mek sumbat sendri puting dlm mulut, muntah lagi utk kali kedua..ya Allah, kesian sgt..kite urut2 belakang die..muntah yg mcm bukak pili muntahnye..tsk tsk tsk..

Bersihkan lg mek utk kali kedua..dh settled tuh bg mek tido..pastu kul 12 lebih gie amek daddy..smp umah je dlm kul 1 lebih, relax2 jap, pastu naik atas nak tido..kul 2 bg susu, muntah lagik kat atas katil..;(((((..

Dh abis muntah, sementara kite nak cuci n nak tukau cadar la ape la, mek siap boleh gurau2 ngan daddy die..happy2..alih2, berak pulak..cirit kate daddy sbb daddy yg basuh..ya Allah, risau la mommy nie mek..sebelum tuh pun cirit jugak..sobssss..

Nie tgh tunggu daddy..pastu nak gie hospital..
Bgn pagi td badan mek lak dedo..Allah..jgn sakit mek..pas kat mommy sakit tuh xpe..mommy sanggup tanggung..skang nie nak melepet..xleh bgn gie memana..
Get well soon baby mommy..qisya dh kurus dh skang nie..dh xjadik michelin dhhhhh..;(

16 comments:

  1. Lain kali kalau baby muntah jgn bagi susu lagi Falsya. Kesiannya. Kenapa tak call mak tanya. Kalau mak tahu mesti mak akan inform jgn bagi susu. Kalau ada glukos bagi aje glukos..

    Harap-harap dua-duanya mummy dan baby cepat sembuhnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah la kakak..falsya xterpikir psl glukos tuh..Allah..falsya panik sbb qisya xpenah2 muntah gitu..itu baru first time..ape je la yg falsya pikir time tuh..aduhaiiii..tq kakak..next time falsya xbg susu..

      Delete
  2. Anak saya pun mcm ni dua minggu lepas..muntah2..byk kali..doc kate perut banyak angin..pagi2 buta tu die demam sikit..esoknya ade berak2 jugak..minggu lepas budak yg MIL jaga pun sama. Macam musim plak..anak kawan saya pun same..tapi diorang ni still main cam biasa..just muntah2 banyak kali je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak awak pun sama jugak??..aah betul la pagi nie bdn die panas skit..skang anak awak dh okayh??..tuh la bile semlm muntah2 die okayh je boleh main..pastu skang nie nak melepet jer..tp mmg saya panik semlm..xtau nak buat ape..

      Delete
    2. Sekarang da ok da..masa muntah tu memang parah..habis katil..berak pun cair masa tu..saya just bagi gripe water je..pastu ok

      Delete
  3. siannya mek. semoga cepat sembuhh :D

    ReplyDelete
  4. semoga cepat sembuh! dah makin besar qisya. copy paste ayahnya! hehehehhe

    ReplyDelete
  5. Alahai, Moga mek cepat sembuh. musim juga sekarang ni. mummy pun take care tau

    ReplyDelete
  6. get well soon mek..danish pun bru elok demam, batuk n selesema..

    ReplyDelete
  7. cian mek..cepat sembuh yer michelin comel sakit...hihi

    ReplyDelete
  8. ginilah bila ada ank kecil sdg mbesar & aktif..mmg sentiasa kna kretip walau adakalanya x masuk akal.. haha...

    siannya falsya.. moga cpt sembuh ye

    ReplyDelete
  9. moga cepat sembuh. anak tak sihat adalah masa-masa yang sangat merisaukan dan mencemaskan. :)
    Mgkin tak sihat nak beralih bukan ke. lagipun sekarang mmg musim tak sihat. cepat sihat ye mek.

    ReplyDelete
  10. Falsya, hurm... akak pun mase 1st time twin muntah.. n muntah.. mmg panik la... bwk gi klinik... kata angin... bagi ubat tahan muntah... tapi tu hanya kesan sementara.. budak2 nak membesar, tapi Alhamdulillah anak2 aktif kan.. so, jgn bimbang, yg perlu bimbang, bila anak muntah, dowg tak selera nak makan, n lemah je... tu kene cepat2 la gi spital...jgn dibiarkan...

    ReplyDelete
  11. Akak, kalau anak tak sihat, standby tuala, kain batik.. sebab biasanya dorang akan muntah2.. at least setempat ke nak kena bersihkan muntah dia.. setakat ni dak Nuha paling jarang muntah kalau nak dibandingkan dgn dak Kakak n dak adik..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...