Tuesday, October 21, 2014

:: Anakku Seorang Atlet ::

Atlet la sgttttttt..ahahahaha..

Perbincangan lakik binik sebelum kejadian,

lakik, "nak beli ke pagar?"
binik, "tah, domok rase?"
lakik, "xtau la..domok rase mcm mana..harus ke ade pagar?"
(ye ye..domok itu panggilan manja kami instead of sayang..wakakakaka)
binik, "tuh la..tunggu dulu la kut..qisya takat naik satu tangga je pun..
pastu dh stop dh nangis xtau nak gie mana..
pastu kalau lalu pun takat lalu je tangga"..
lakik, "abis tuh..xyah beli la"
binik, "xyah la dulu..kalau nak memanjat smp atas baru beli"

Sekaliiiiiiiiiii, esoknye, sehari selepas perbincangan lakik binik ituwwwwww,
kejadian ini yg terjadik..adehhhh..tengah sedap2 kite makan tau foo faaaaaa smbl tgk tv, sekali xtersuap sbb bile kalih je kepala nmpk mek dh naik tangga ke 3 dh..haiyooooo, apolagassss, meloncat la kite..sekejapan je okayh..memula mek ralit main plastik baju tepi tangga..alih2 dh memanjat dh..
kite biaukan je nak tgk akal die..dh smp tgh tuh boleh la nak amek gambau kat bawah sbb tgh2 tuh luas skit..itupun cpt2 snap..hehe..
menuju puncak..
kemain lagik ye mek..siap stop lagik..letih kewwww..eeeiii geram betul la tgk muke gitu..
bg pandangan yg mencairkan hati seorg ibu..kihkihkih..

Smp atas hokeyh mek panjat tangggaaaaaaaaa..bile bawak turun bawah, nak lagik manjat tangga mek tuh..hahhhh, naik la mek..mommy layankan yolah anak mommy tgh semangat nak memanjat..huahuahuahua..

Second time daddy kuau je bilik tgk anak lg satu 2 tangga nak smp atas dh..mek plak bile nmpk daddy terus tegur, "huuuuhhh huuuuhhh..ta ta ta ta ta"..siap ngan bdn pun menegur sekali..mcm nk ckp, "look daddy, i can climb up the stairs now"..ahahahahaha..

binik, "what say u?"
lakik, "kene carik pagar la pasnie"..

Soooo akan bermulalah kembali pencarian pagar..hahahahahahaha..

4 comments:

  1. hehehe..mmg patut kene ade ni..bahaya

    ReplyDelete
  2. Hahaha... cempedak menjadi nangka, sungguh tak disangka ye..
    Qisya lagi cepat bertindak sebelum kena pagar test dulu kebolehan kan Qisay kan:)

    ReplyDelete
  3. Hahaha...silalah cari pagar. MyDear ada buat warehouse sale 23/10 - 2/11 nih.

    Babe...bebudak kalau buat keja memang sekejapan jer.

    ReplyDelete
  4. cepat gi cari pagar.... risau akak tgk.... tangga umah sya bole tahan tinggi tu.... qisya noooo....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...