Friday, October 24, 2014

:: Mek Dah Rajin Wat Keje ::

Weekend nie nak gie carik pagar nak pasak kat tangga..xleh jadik nie..bile tah ade satu malam tuh..xingat..mok mok xde gie main bola..so tinggal kite berdua je la ngan mek..nak tau x mek wat keje..keje ape??..die panjat tangga dekat 3 kali hokeyh..dr bawah smp atas..bawak turun, die naik lagik..adehhh..bak kate dak opis mok mok..kalau tambah lagik 4 dh cukup tawafnye...lagi satu je aunty nak cukup tawaf tuh tp mommy penat nak kejar..ahahahhaha..
 sebelum kejadian..behave je kan..
 tp lepeh tuh sekejapan je dh naik tangga..
meloncat kite dr sopa bile tgk mek dh manjat tangga..
 siap boleh pandang hoekyh..eiii geram jeeeee..tetibe rambut mek mcm lain pulop dlm gambau..bak kate mama naha, rambut qisya mcm rambut pekan..kohaja mama naha...hahaha..
 lps tuh tewas dh..betis tuh merah sbb tersagat kat tangga..kepala pun dh selamat terhantuk kat tangga..merengek nak ke nangis tp time tuh kite gelak je smbl ckp, 
"it's not that bad la sayang..sendri buat kan"..
pastu dh senyap..cebik je..manja betul..

kalau boboi terhantuk2 nie boleh leh kate, 
"alaaaa xpe, baru la hero"..
tp kalau gegurl nak ckp ape nyeah..kihkihkih..
 tido kejap je pun mek time tuh..sifat joyah meninggi mmg xleh tido lama..huahuahua..ye laaa, joyah kan xleh dgr iklan..hehehe..time nie kite kat dapur..bukak fridge tuh kejap je pun..nak amek sayur letak kat sinki..so sementara tuh kite bukak fridge sbb nak amek ikan bilis dlm tuh..mek nmpk je fridge terbukak kemain laju die merangkak gie kat fridge..lg laju dr kite hokeyh..xdan nak tutup pintu die dah smp dh..

Pastu biasalah..wat keje lagi..menyelongkau fridge mommy..ehhh, bukan la..sesi mengenal barang dlm fridge mommy namanye..hihihi..xpe2, dh besau nnt boleh harap tolong amek kan barang dlm fridge..itu jam mintak kicap mmg telur yg mek hulur..bahaha..
mek, bakpo buat jari gitu..ishhhh, mommy ketis jari tuh kang tau la..geram la mommy..

Skang nie asyik makannnnn je mek..kalau kat umah nenek tuh mmg mengunyap je..dh makan bubur, nmpk kazen2 die makan, nak jugak makan..so nenek siap wat stock biskut kering kat umah..kesian bile tgk org makan, mulut die pun duk pecup pecap pastu nganga nak jugak..tuh yg kat umah kite pun skang nie dh ade stock biskut kering..hehehe..
ompok ikan...perghhhhh!!!..wak ang ponah ghaso ompok ikan?..ehh, terkeluar bahasa kampar..ahahahaha..sodap wehhhhhhh!!!..ompok ikan nie makan ngan nasik paneh2 gitu saje pun dh sodappppppp...erhhh!!..punah diet aiiii..hasil tabao-an dr umah mak..

5 comments:

  1. Heroin.. menangis biasalah..
    Ni hero kuat nsngis camna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp ini heroin dh mcm hero dh..camner?..ahaha..

      Delete
  2. Okeh mek...
    Panjat lg mek..
    Lagi panjat lg..
    Jgn bg mama awak rehat..
    Mama, bertabahlah dikau..
    Hikhikhikhik
    IbuAqil dtg singgah sini jenguk2.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. babe!!!!..rindunye aku nak baca cite ko weh...
      ko mmg dh totally stop blogging ke?..

      Delete
  3. Bagus Qisya bagi mummy exercise hihi...

    Falsya jgn cuai tau. Qisya tak tahu bahaya lagi tu. Cepat beli menghadang. Ligat anak dara ni kalau sekali harung dah 3 kali hmmm.... jaga. kakak ngerilah. Takut tergelincir..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...