Thursday, October 2, 2014

:: Ayam Panggang Nandos ::

Sape kate nak makan nandos kene gie nandos..kat umah pun boleh buat tau..satu hari tuh kite duk bertapa dlm bilik stor mengadap stock2 groceries..memikir ilham nak masak ape utk dinner..pening weh nak pikir ape bende nak masak..nak2 pulop lakiku itu skang nie tgh diet..lagi la xtau ape nak masak..tp kan lakik diet binik yg kuruih..canner tuh..senyum je bile naik penimbang...wakakakaka..

Then smbl2 duk mikir tuh ternmpk nandos punye hot peri-peri sos..hurmmm..dh lama beli tp xpenah guna..soooo suddenly, tinggg!!!!..dpt idea..huahuahua..kemain pjg mukadimah sebelum nak dptkan idea tuh..ahahahaha..

Ape yg kite buat???..kite lumurkan sos peri-peri tuh kat ayam..
 nie la sos nye..beli kecik dulu sbb nak try..dh tau nie pasnie boleh la beli botol besau..ngeh3..
 lumur2kan je sos hot peri-peri nandos tuh kat ayam..
 letak dlm bag nie pastu peram la..time nie kite wat awal..bile mok mok balik nnt baru nak panggang..so dpt la peram dlm 2-3 jam..lg lama lg sedap la kut..hehe..

So sementara nak tunggu peram, wat la coleslaw, ngan mashed potato.. 
 nyum nyum..sedappppp wehhh..
 untuk org yg memilih part ayam nie mmg hanya drumstick dan juga thigh jadi idaman kalbu..kihkihkih..i don't like dada..
pastu cicah ngan sos hot peri-peri..sedaaapppppp..

Okayh boleh beli botol besau punye nandos hot peri-peri sauce..kihkihkih..

12 comments:

  1. menarik!! senang dan mudah...agak2 teragak2 nak mkn nandos malam2 buta malas nakkeluar rumah lehlaa buat resepi ni.....teliur kite tgk...

    ReplyDelete
  2. ishh...sampai hati tau tnjuk2 bda ni kat sini...
    nangis tepi bucu katil akk tengok..huawaaaa

    ReplyDelete
  3. terbaik..cuma kena beli sos nandos la kan..

    ReplyDelete
  4. Assalam Falsya,
    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...samala kita
    sha baru beli sos tu last weekend
    tapi beli hat super hot kot he3
    uwawawawawwa nak kena try buat jugak niiiii

    ReplyDelete
  5. wow... tapi lakiku takleh makan nandos. perut die tak tahan. kekekek

    ReplyDelete
  6. Uhh... memang menggodalah Falsya.
    Nampak juicy sangat. Kena pulak padanannya mantop betul!

    ReplyDelete
  7. aduhhh kenapa la saje je buat akak terliur niiiiiiiii

    ReplyDelete
  8. noted..okey pasni daku gi serang supermarket lak carik nandos..hihi

    ReplyDelete
  9. sedap eh sos dia?dulu pernah makan tapi bila rasa tang sos tu, aiseh...tak boleh p la plak..

    ReplyDelete
  10. Terbaiklah letak sos ni je ke???? Mcm menarik jer ... Nnt blh cuba...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...